رییس موزه لوور در تهران: ایران بخواهد، آثار تاریخی‌اش را به تهران می‌آوریم

زیتون- جان‌ لوک مارتنیس، رییس موزه لوور، ظهر امروز (شنبه) با هیات همراه ۷ نفره‌اش از کاخ گلستان بازدید کرد.

 572581_362
او در پاسخ به سوالی در مورد رمز موفقت و شهرت جهانی موزه‌ی لوور، این موضوع را مربوط به سرمایه‌گذاری زیاد و مناسب دولت فرانسه برای این موزه بیان می‌کند و گفت که این موزه نخست یک کاخ بود و شاید یکی از دلایل آن همین باشد، چون ابتدا برای گردشگران و حتی فرانسوی‌ها، تاریخ فرانسه را بیان می‌کرد.
 وی مجموعه‌ موزه‌ی لوور را بسیار استثنایی دانست و توضیح داد:« این موزه از تمام فرهنگ‌ها صحبت می‌کند و مجموعه‌ای از فرهنگ‌های مختلف در آن نگهداری می‌شود، به همین دلیل است که تا کنون در جهان موفق بوده است.»
رییس موزه لوور با تاکید بر این‌که این موزه در ابتدا یک موزه‌ی بسیار سیاسی در فرانسه بوده که تصویر سیاست و فرهنگ دولت فرانسه را نشان می‌داده افزود :« می‌بینیم که امروز این موزه بودجه‌ی عظیم و پرسنل بسیار زیادی دارد و حتی ژاک شیراک، رئیس جمهور سابق فرانسه، شخصا بر این موزه نظارت داشت.»
 مارتنیس همچنین در پاسخ به پرسش ایسنا درباره‌ی تعداد آثار ایرانی موجود در گنجینه‌ی لوور گفت:‌« تعداد ۵۵۰ هزار اثر در کل گنجینه‌ موزه‌ لوور وجود دارد که هزاران اثر آن متعلق به ایران است، اما آمار دقیقی در حال حاضر از این آثار نداریم.»
 به گفته‌ وی، آثاری که در حال حاضر از ایران در فرانسه وجود دارد، نتیجه همکاری‌ها،‌ کاوش‌ها و حفاری‌های قرن نوزدهم از سایت‌هایی تاریخی مانند «شوش» یا کاخ داریوش است که اکثر آثار ایرانی این موزه از آن محوطه به دست آمده‌اند.
 رئیس موزه لوور توضیح داد:« براساس توافقی که در قرن ۱۹ بین ایران و فرانسه امضا شد، قرار شد تا برخی از آثار بدست آمده از کاوش‌های شوش در ایران بمانند و دولت فرانسه براساس حقی که گرفت، برخی از آثار را به کشور خود ببرد.»
 مارتینس همچنین در ادامه گفت:« تا کنون دولت ایران هیچگاه درخواست بازگشت آثار موجود در فرانسه را نداده است، در صورتی که طرف ایرانی درخواست نمایش آثار ایرانی موجود در موزه‌ی لوور را در ایران داشته باشد، این کار را انجام می‌دهیم.» وی همچنین تاکید کرد که هیچ اثر قاچاقی از ایران در موزه‌ی لوور وجود ندارد.
 مارتنیس در پاسخ به پرسش دیگری درباره نقش موزه لوور برای حفاظت از آثار تاریخی در زمان وقوع تهدیدات مخاطره‌آمیزی مانند حمله گروه‌های تندرو به مکان‌های تاریخی از جمله لوور با توجه به تجربه‌ای که مدتی پیش در این زمینه بوجود آمد گفت:« موزه‌ها ساخته شده‌اند تا آثار را از نابودی نجات دهند. موزه لوور و موزه ملی ایران نقش مهمی در این زمینه دارند. علاوه بر حفظ آثار، آموزش علیه نابودی در مقابل کسانی که قصد نابود کردن تاریخ را دارند نیز مساله‌ی مهمی است که ما به آن توجه داریم.»
او همچنین درباره اتفاقاتی که قرار است در ایران در طول دو روز سفرش انجام شود گفت:« این حضور یک همکاری دو جانبه است. در این همکاری، کارشناسان فرانسوی می‌توانند به ایران می‌آیند و بالعکس. همچنین آثار موزه‌های دو کشور می‌توانند به کشور دیگر برده شوند. ما می‌توانیم تبادل اطلاعات کنیم و آثار لوور را به ایران بیاوریم. ما تازه اول راه هستیم.»
رییس موزه لوور همچنین در پاسخ به این سوال که نحوه انتخاب مدیر برای این موزه و شاخصه انتخاب مدیریت در لوور بیان کرد:« موزه لوور یک موزه دولتی و به گونه‌ای خودمختار است و مستقل رفتار می‌کند. رییس آن نیز توسط رییس جمهور و در جلسات هیات وزیران انتخاب می‌شود و بودجه‌ای جداگانه دارد. این موزه سالانه ۲۳۰ میلیون یورو اعتبار دارد و حدود دو هزار و ۳۰۰ نفر پرسنل آن هستند. ما دولتی هستیم و قانون دولتی را احترام می‌گذاریم.»
 مارتینس همچنین درباره‌ی دادن آثار تاریخی موزه‌ی لوور به بخش خصوصی گفت:« این از جمله اتفاقاتی است که نمی‌توان در فرانسه انجام داد. نمی‌توانیم آثار تاریخی خود را به فروش برسانیم یا به بخش‌های خصوصی بدهیم. هرچند در آمریکا این کار را انجام می‌دهند، اما ما نمی‌توانیم آثار را قرض دهیم.»
تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

رسانه‌های گوناگون و برخی “کارشناسان” در تحلیل سیاست‌های آینده ترامپ در قبال حاکمیت ولایی، به‌طور مکرر از مفهوم “فشار حداکثری” (Maximum Pressure) استفاده می‌کنند. این اصطلاح شاید برای ایجاد هیجان سیاسی و عوام‌فریبی رسانه‌ای کاربرد

ادامه »

حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هسته‌ای، در تحریریه روزنامه بحثی جدی میان من و یکی از همکاران و دوستان

ادامه »

بی‌شک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلوی‌ها در ایران برقرار‌شد تاثیر مهمی در شکل گیری و حمایت گسترده

ادامه »