محکومیت حبس برای قاسم شعله سعدی

زیتون– آرش کیخسروی و قاسم شعله سعدی٬ وکلای دادگستری٬ به حبس محکوم شدند.

قاضی صلواتی٬ رییس شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب٬ هر کدام از این دو وکیل را به پنج سال حبس محکوم کرد.

ابوذر نصرالهی، وکیل مدافع آزش کیخسروی روز دوشنبه با اعلام این خبر گفت: «قاضی صلواتی رئیس شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب، موکلم را به اتهام اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی به پنج سال و بابت اتهام فعالیت تبلیغی عیله نظام به یکسال حبس محکوم کرده است که طبق قانون اشد مجازات یعنی پنج سال حبس اجرا می شود.»

این وکیل دادگستری درباره قاسم شعله سعدی متهم دیگر این پرونده اظهار داشت: «اتهامات هر دو متهم در این پرونده مشابه بود و او نیز مانند موکلم به همین میزان حسب محکوم شده است.»

شعله سعدی ۱۳ آذرماه با تبدیل قرار بازداشت به وثیقه٬ از زندان آزاد شده بود.

مرداد ماه امسال بازپرس شعبه ۵ دادسرای امنیت (اوین) برای قاسم شعله‌سعدی قرار بازداشت موقت (یک ماهه) صادر کرده بود.

این وکیل دادگستری و نماینده پیشین مجلس در پی صدور قرار بازداشت موقت به زندان فشافویه منتقل شده بود.

قاسم شعله‌سعدی٬ نماینده پیشین مجلس٬ آرش کیخسروی و مسعود جوادیه وکلای دادگستری ۲۷ مرداد ماه بازداشت شدند.

ین بازداشت مقابل مجلس و توسط نیروهای امنیتی انجام شد.

قاسم شعله‌سعدی پیشتر اعلام کرده بود که به تاسی از محمد مصدق برای مطالبه انتخابات آزاد در میدان بهارستان حاضر خواهد شد.

شعله‌سعدی روز جمعه با انتشار ویدئویی اعلام کرده بود که روز شنبه با «تاسی به محمد مصدق»، در اعتراض به نظارت استصوابی در مقابل مجلس حاضر می‌شود.

وی همچنین گفته بود که وضعیت کشور «در بدترین شرایط» خود طی سال‌های گذشته است و «فروپاشی» در ابعاد مختلف سیاسی و فرهنگی «نزدیک است.»

این نماینده سابق مجلس تاکید کرده بود که این «فجایع نتیجه سلب حق حاکمیت ملت از طریق سنت سیئه نظارت استصوابی است» و او روز شنبه با حضور درمقابل مجلس «پرچم مبارزه با نظارت استصوابی را به دوش خواهد گرفت.»

شعله‌سعدی در مجالس دوره سوم و چهارم نمایندگی مردم را برعهده داشت. او همچنین زندانی سیاسی، فعال حقوق بشر، استاد حقوق بین‌الملل دانشکده حقوق دانشگاه تهران بود.

شعله‌سعدی برای اولین بار در سال ۱۳۸۱، به غیرقانونی بودن انتخاب آیت‌الله علی خامنه‌ای به عنوان رهبر جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد و انتقادات تند دیگری نیز علیه وی مطرح ساخت که سبب بازداشت او گردید.

او پس از اعتراضات مردم ایران به نتایج انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ بازداشت و در مجموع به سه سال زندان محکوم شد.

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

نزاع فکری میان مخالفان جمهوری اسلامی درباره جمهوری‌خواهی و مشروطه‌خواهی، یکی از رایج‌ترین چالش‌های نظری است که طی سالهای گذشته در جریان بوده است که تحقق آن، ارتباط چندانی به امروز ندارد. گذشته از کم‌فایدگی

ادامه »

۱– تفاوت نظر سیاسی افراد در یک تقسیم‌بندی کلان، یا در سطح راهبردها، بنیان‌ها و مبانی است یا در سطح رویکردها، روبناها و راهکارها.

ادامه »

از منظر اکادمیک هیچ «فاکت ناب» یا «واقعیت بی‌واسطه» در تحلیل، فهم و تاویل رخدادها و انقلاب‌ها وجود ندارد. بلکه

ادامه »