زیتون– نازنین زاغری٬ زندانی ایرانی- بریتانیایی٬ از دادستانی تهران تقاضای عفو مشروط کرد.
محمود بهزادی راد٬ وکیل این زندانی سیاسی٬ به ایرنا گفت که موکلش که محکوم به پنج سال زندان است٬ از دادستانی تقاضای عفو مشروط کرده است.
بهزادی راد همچنین به «بیماری» نازنین زاغری اشاره کرده و گفت: «با توجه به بیماری موکل، درخواست انتقال زاغری به بیمارستان را دادهایم تا مراقبتهای پزشکی در بیمارستان به عمل آید و اکنون منتظر موافقت زندان با درخواست انتقال زاغری به بیمارستان هستیم.»
نازنین زاغری به اتهام «جاسوسی» در ایران زندانی است.
نازنین زاغری برای بنیاد تامسون رویترز، نهاد خیریهای در لندن، کار میکرد. بنیادی که مستقل از موسسه خبری تامسون رویترز و خبرگزاری رویترز است.
ریچارد راتکلیف نیز در بیانیه خود از تلاشهای وزیر خارجه بریتانیا تشکر کرده است. آقای رتکلیف پیش از این گفته بود که نازنین زاغری و زندان و آزادی وی به بخشی از معامله سیاسی میان تهران و لندن تبدیل شده است.
اشاره وی به بدهی بریتانیاییها به ایران است که به قبل از انقلاب سال ۱۳۵۷ بازمیگردد و ماجرای آن مربوط به خرید تجهیزات نظامی است. نزدیکان نازنین زاغری میگویند که یکی از مقامهای قضایی به او گفته است تا زمانی که دولت بریتانیا بدهیاش به ایران را نپردازد او مشمول آزادی زودهنگام نخواهد شد.
روزنامه تلگراف نیز این میان گزارشی منتشر کرده بود که عنوان میکرد دولت بریتانیا اعلام آمادگی کرده تا در ازای آزادی نازنین زاغری ۴۰۰ میلیون پوند (معادل ۵۲۷ میلیون دلار) پول به ایران بابت یک بدهی قدیمی بازپرداخت کند.
با این حال مشخص نیست که اختلافات تهران و لندن بر سر این بدهی قدیمی به کجا انجامیده است.
بیانیه ریچارد رتکلیف میگوید که او از آزادی نازنین زاغری غافلگیر شده چرا که اخباری بر خلاف آن دریافت کرده بود. این بیانیه خبر داده که خانم زاغری اکنون همراه خانواده خود به دماوند رفته است.
کمپین آزادی نازنین زاغری نیز بیانیه مجزایی منتشر کرده است که جزییات بیشتری از آزادی موقت وی به دست میدهد. این بیانیه میگوید که خانم زاغری از انجام مصاحبه با رسانهها طی مرخصی و حضور به سفارتهای خارجی به ویژه سفارت بریتانیا در تهران منع شده است.
۱۳ آبان در تاریخ جمهوری اسلامی روز مهمی است؛ نه از آن جهت که سفارت…
در تحلیل سیاسی و روانشناختی دیکتاتوری، مسئله مقصر دانستن پذیرفتگان دیکتاتوری به عنوان افرادی که…
امروز یکم نوامبر، روز جهانی وگن است؛ این روز، یادبودِ تمام دردمندیها و خودآگاهیهایی است…
درآمد در این نوشتار به دو مطلب خواهم پرداخت. نخست، تحلیلی از عنوان مقاله و…