?زنده| پرونده محمد بهنیا٬ کارمند گمرک٬ به هیات تخلفات اداری ارسال شد

 

https://twitter.com/fmohamadjani/status/1075639859413430272?s=12

 


انتقاد جنتی از کم‌سوادی نمایندگان

احمد جنتی٬ دبیر شورای نگهبان٬ امروز (پنج‌شنبه) ضمن انتقاد از این که بعضی نامزدهای نمایندگی مجلس در ایران «حتی یک‌ بار هم قانون اساسی را نخوانده‌اند»، پیشنهاد برگزاری دوره‌ آموزشی برای آنها قبل از شروع کار نمایندگی را مطرح کرد.

احمد جنتی در مراسم هفته پژوهش گفت: «متاسفانه برخی [نمایندگان] به ابتدایی‌ترین مسائل مربوط به مجلس آشنایی ندارند و چه بسا برخی اصلاً یک بار متن قانون اساسی را نخوانده باشند.» /فارس


https://twitter.com/mohammadmosaed/status/1075779592965652480

 


 

 


بازداشت ۷ ایرانی با پاسپورت‌ جعلی در پاکستان

سایت خبری پاکستان تودی از دستگیری هفت شهروند ایرانی از سوی آژانس فدرال بازرسی در فرودگاه شهر تربت بلوچستان این کشور خبر داد.

بر اساس گزارش‌های روز سه‌شنبه ۲۷ آذرماه رسانه‌های محلی پاکستان این هفت نفر با اوراق هویت و پاسپورت‌های جعلی پاکستانی از بحرین وارد این کشور شده بودند.

بر اساس این گزارش‌ها این هفت ایرانی برای انجام تحقیقات بیشتر به شهر کویته منتقل شده‌اند.

به گفته یکی از مقام‌های آژانس فدرال بازرسی پاکستان این افراد از سال ۲۰۱۴ با پاسپورت‌های پاکستانی به بحرین رفت و آمد داشته‌اند. /دویچه وله


مصباح یزدی: پیشتر آخوندی گدایی محترمانه تلقی می‌شد

محمدتقی مصباح یزدی٬ عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم٬ طی سخنانی در جمع طلاب سفیران هدایت امام صادق تهران، به مقایسه وضع حوزه علمیه در عصر حاضر و دوره پهلوی پرداخت و گفت: «هفتاد سال پیش، حوزه وضع مطلوبی نداشت و آخوندی، به‌نوعی گدایی محترمانه تلقی می‌شد.»

او ادامه داد: «اگر بخواهیم ببینیم جایگاه روحانیت در جامعه چیست، باید ابتدا به این پرسش پاسخ بدهیم که جایگاه دین، در جامعه چیست؟ چون روحانیت، نماد دین تلقی می‌شود.»

مصباح یزدی با بیان این‌که «زمانی مردم، دین را از افتخارات خود و جامعه می‌دانستند و پرسش درباره جایگاه دین در جامعه، جای طرح نداشت»، افزود: «امروز در دنیا، مسئله سکولاریسم، مسئله‌ای جدی در محافل علمی است و این سؤال را مطرح می‌کند که آیا واقعا بشر، احتیاجی به دین دارد یا خیر و اگر دارد، قلمرو و جایگاه آن کجاست.» /ایلنا

 


 


 

وزیر علوم: دانشجویان ظرفیت محیط‌های مختلط را دارند

منصور غلامی٬ وزیر علوم، تحقیقات و فناوری٬ گفت: «محیط‌های دانشگاهی محیط‌هایی مختلط هستند و ما هیچ مشکلی از این باب نداریم؛ همچنین دانشجویان نیز نشان داده‌اند که ظرفیت این فضا را دارند.»

او درباره برخی حواشی ایجاد شده در برگزاری مراسم‌های فرهنگی در دانشگاه‌ها و لغو تعدادی از برنامه‌های فرهنگی به دلیل برگزاری مختلط این برنامه‌ها اظهار کرد: «کلیات مطلب این است که در محیط‌های دانشگاهی باید به موضوعات اعتقادی و مذهبی توجه بیشتری شود؛ محیط‌های دانشگاهی محیط‌هایی مختلط هستند و ما هیچ مشکلی از این باب نداریم.»

غلامی گفت:‌ «در مناسبت‌های مختلف گاهی بنا به شرایطی که پیش می‌آید فضای محیطی باعث می‌شود تا مقداری دقت دانشجویان نسبت به برخی مسائل کمتر شود. در این زمینه توصیه من کسانی که اقدام به طرح نقد و انتقاد می‌کنند باید بدانند که هر مسئله‌ای که پیش می‌آید را نباید به اینکه خدای نکرده دانشجویان اعتقاد ندارند، ربط دهند؛ بالاخره زمانی که یک نمایش دارای مجوز در محیط شلوغی مانند یک سالن تئاتر برگزار می‌شود، قاعدتا باید نظم و انضباط آن مراسم زیر سوال برود نه افراد حاضر در آن.» /ایسنا



رحیم پورازغدی: حوزه هنوز ایده‌آل نیست و باید اسلامی‎تر شود

حسن رحیم‌پور ازغدی٬ عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی٬ با بیان این‌که «حوزه هنوز ایده‌آل نیست و باید اسلامی‎تر شود»، گفت: «هنوز کمبودها و نقص‌هایی وجود دارد. حوزه‌های علمیه نیز همانند دانشگاه‌ها است. ما در برخی وظایف خود عقب هستیم، چند میلیون فارغ‌التحصیل وجود دارد اما مشکلات فراوان بوده و این ضعف دانشگاه است که نمی‌تواند مشکلات را حل کند. در حوزه نیز این مشکلات وجود دارد. بخشی زحمت خالصانه می‌کشند اما بخشی نیز سیاهی لشگر هستند. در حال حاضر ما باید ۱۰۰ تا ۲۰۰ درس خارج فقه داشته باشیم.»

او اضافه کرد: «اگر عقب‌نشینی روشنفکری و شبه‌روشنفکری صورت گیرد و دین حذف شود، غربی می‎شود که در مواردی نیز اینگونه شدیم. اگر در جایی نیز به ظواهر توجه شودو قدرت اجتهاد وجود نداشته باشد، اقلیت کوچک متدین و منزوی ایجاد می‎شود که اکثریت با این اوضاع دیگر دین نمی‌خواهند. هم دانشگاه و هم حوزه ما نسبت به قبل از انقلاب و بسیاری از کشورهای دیگر در سطح بسیار بهتری قرار دارد اما نسبت به خطرها، تهدیدها و ضرورت ها هر دو عقب ماندند، دشمن نیز در هر دو جبهه رخنه کرده است.» /ایسنا


 

 


 

 


دلار در مرز ۱۰ هزار تومان

همسو با افزایش بهای دلار، قیمت سکه تمام بهار آزادی نیز کمی افزایشی شد و با رشد ۱۰ هزار تومانی به بهای ۳ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان رسید. سکه روز سه‌شنبه ۴۰ هزار تومان از ارزش خود را از دست داده و به قیمت ۳ میلیون و ۳۹۰ هزار تومان رسیده بود. با این حال، روز چهارشنبه، قیمت سکه در مقاطعی به بالای ۳ میلیون و ۴۳۰ هزار تومان نیز رفته بود.

نزول سکه به کانال ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار تومانی تنها یک روز دوام آورد و دلار نیز برای اولین بار از ابتدای هفته به مرز ۱۰ هزار تومانی بازگشت. دیروز، شاخص بازار ارز ۶۰ تومان افزایش یافت و روی قیمت ۱۰ هزار تومانی قرار گرفت.

افزایش قیمت دلار در بازار آزاد به ۱۰ هزار تومان در حالی صورت گرفت که صرافی‌های منتخب بازارساز از اواسط روز رقم فروش دلار را عدد ۹ هزار و ۹۹۰ تومان درج کردند.

به گفته فعالان، این صرافی‌ها در ساعات ابتدایی روز قیمت دلار را بالای مرز ۱۰ هزار تومانی ثبت کرده بودند. براساس صحبت‌های معامله‌گران، در ابتدای روز قیمت دلار در بازار آزاد به محدوده ۱۰ هزار و ۲۰۰ تومان رفته بود و بازارساز برای اینکه تقاضای کاذبی برای دلار شکل نگیرد، قیمت صرافی‌های منتخب را بالاتر آورد. معامله‌گران بازار باور دارند، هر چقدر فاصله قیمت بازار با صرافی‌های منتخب بازارساز بیشتر شود، تقاضای کاذبی شکل می‌گیرد که تلاش می‌کند از این فاصله برای کسب سود استفاده کند. این در حالی است که اگر چنین فاصله‌ای وجود نداشته باشد، عموما تقاضای یاد‌شده در بازار ایجاد نمی‌شود. /دنیای اقتصاد


خوزستان؛ رتبه اول در شیوع اعتیاد

حسین لامی‌زاده٬ دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خوزستان٬ با بیان این‌که خوزستان در شیوع اعتیاد، رتبه نخست کشوری را دارد، گفت: «امسال کشفیات مواد مخدر در خوزستان ۱۸۰ برابر افزایش یافته است اما نتوانسته‌ایم در زمینه کاهش تقاضا اثرگذار باشیم.»

او خاطرنشان کرد: «اگر قبول کنیم که خوزستان در شیوع اعتیاد، رتبه نخست کشوری را دارد به این واقعیت می‌رسیم که زمانی می‌توانیم موفق شویم که کاهش تقاضا داشته باشیم و اثربخشی به آحاد افراد جامعه برسد.» /ایسنا


خبرهای روز گذشته را از اینجا بخوانید

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

رسانه‌های گوناگون و برخی “کارشناسان” در تحلیل سیاست‌های آینده ترامپ در قبال حاکمیت ولایی، به‌طور مکرر از مفهوم “فشار حداکثری” (Maximum Pressure) استفاده می‌کنند. این اصطلاح شاید برای ایجاد هیجان سیاسی و عوام‌فریبی رسانه‌ای کاربرد

ادامه »

حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هسته‌ای، در تحریریه روزنامه بحثی جدی میان من و یکی از همکاران و دوستان

ادامه »

بی‌شک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلوی‌ها در ایران برقرار‌شد تاثیر مهمی در شکل گیری و حمایت گسترده

ادامه »