استیف بلاک٬ وزیر خارجه هلند٬ امروز در نامه ای خطاب به پارلمان این کشور مدعی شد که ایران مسئول قتل دو مخالف تهران است که ظاهرا ساکن این کشور بودند.
او بدون ارائه هرگونه سند و مدرکی یکی از این موارد ادعائی را در سال ۲۰۱۵ و دیگری را در سال ۲۰۱۷ عنوان کرد.
این در حالی است که وزیر خارجه دانمارک نیز امروز از موافقت اتحادیه اروپا برای تحریم ایران به اتهام تلاش برای ترور مخالفان خبر داده بود. /عصر ایران
قطارهای سریع السریع شرکت رجا در ایران به دلیل انباشت بدهی، ناتوانی از تامین ایمنی و اختلاف با دولت جمهوری اسلامی ایران چهار روز است که از حرکت بازمانده است.
محمد رجبی مدیرعامل این شرکت حمل و نقل ریلی رجا گفته است که از دو ماه قبل درباره توقف فروش بلیت قطارهای پرسرعت از ۱۵ دیماه سال جاری هشدار داده بودیم و این موضوع به راه آهن ایران اعلام شده بود.
به گفته او برای از سرگیری حرکت قطارهای پرسرعت، این شرکت به ۳۰ میلیون یورو نیاز دارد.
مدیرعامل رجا گفته است که فعالیت قطارهای سریع السیر با توجه به هزینههای بسیار بالای تعمیر و نگهداری و نبود بودجه کافی و لازم امکانپذیر نبود.
شرکت رجا که متعلق به دولت ایران و سهام آن صددرصد دولتی بود در اواخر سال ۱۳۸۸ و در زمان ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد بابت بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی، به صندوق بازنشستگی این سازمان واگذار شد. /ایسنا
محمدتقی مصباح یزدی٬ رییس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی٬ گفت: «چرا انقلاب شد؟ آیا هدف پیشرفت نظامی و علمی بود یا هدف از انقلاب، شامل دین و فرهنگ نیز میشد؟ امروز به گونهای وانمود میشود که خواسته ما، تنها رفاه مادی است؛ همان خواستهای که در کشورهایی که با خدا هیچ رابطهای ندارند نیز مطرح است! مگر مارکسیستها چه میخواستند؟ آیا انقلاب اسلامی با انقلابهای مارکسیستی هیچ تفاوتی ندارد؟»
او افزود: «آیا فقط دغدغه ما این بود که به جای شاه، دیگری حکومت کند یا این انقلاب با هدف اصلی احیای ارزشهای دینی – در کنار حل مشکلات معیشتی – تحقق یافت؟ امام(ره) وقتی خیلی احساس خطر میکرد و میخواست خطر عظیمی را به مردم گوشزد کند، میفرمود من برای اسلام احساس خطر میکنم. اما نهایت خطری که ما احساس میکنیم، تورم و گرانی است!»
استاد اخلاق حوزه علمیه قم با اشاره به تقدیم هزاران شهید در این راه افزود: «آیا تقدیم این همه شهید برای همین مسئله بود که مقداری رفاه بیشتر شده و تورم کمتر شود؟ هر چند وظیفه حکومت، قطعا رسیدگی به وضع معیشتی مردم هست، اما سخن در این است که هدف اصلی هم همان بود؟» /ایلنا
علی نجفی خوشرودی٬ سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: طبق توضیحات وزیر اطلاعات به هیچ وجه اسماعیل بخشی کارگر کارخانه نیشکر هفت تپه شکنجه نشده است.
علی نجفی خوشرودی در توضیح جلسه امروز کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: این جلسه با حضور وزیر اطلاعات و همکارانش برای بررسی ادعاهای اسماعیل بخشی مبنی بر شکنجه در دوران بازداشت برگزار شد.
وی افزود: وزیر اطلاعات و مدیران وزارت اطلاعات ضمن ارائه گزارشی از روند و اقداماتی که منجر به بازداشت و دستگیری آقای بخشی شد تاکید کردند که به هیچ وجه این فرد در دوران بازداشت وزارت اطلاعات شکنجه نشده است.
نجفی افزود: وزیر اطلاعات تاکید کرد که کار اطلاعاتی با قاطعیت و در عین حال با حفظ حرمت افراد انجام میشود. /ایسنا
وزارت خارجه دانمارک در بیانیهای اعلام کرد که اتحادیه اروپا تصمیم گرفته است که یکی از معاونتهای وزارت اطلاعات ایران را در فهرست «گروههای تروریستی» این اتحادیه قرار دهد.
این تصمیم در واکنش به «طرحهای خنثیشده تروریستی در فرانسه و فعالیتهای اطلاعاتی ایران در دانمارک و اروپا» گرفته شده است.
ایران بارها این اتهامات را رد کرده است.
بیاینه وزارت خارجه دانمارک میگوید دو نفر از کارکنان معاونت امنیت وزارت اطلاعات ایران، از جمله سعید هاشمی مقدم هم در این فهرست قرار گرفتهاند.
داراییهای نهاد و افرادی که در فهرست گروههای تروریستی اتحادیه اروپا قرار گرفتهاند، مسدود شده است. /بیبیسی فارسی
رییس دفتر دادستان کل کشور از حضور هیئت ویژه کارشناسی دادستانی کل کشور در خوزستان برای بررسی ادعای اسماعیل بخشی خبر داد.
علی اکبر بختیاری در این باره گفت: «با توجه به دستور رئیس محترم قوه قضاییه به منظور بررسی شایعات و ادعاها درباره شکنجه یکی از کارگران بازداشتی شرکت نیشکر هفت تپه، هیئت کارشناسی ویژه از سوی دادستان کل کشور تعیین شد و امروز برای رسیدگی به موضوع در استان خوزستان حضور دارند.»/ایسنا
حسامالدین آشنا، مشاور رییس جمهوری، در کانال تلگرامیاش که از «دستور صریح» او برای بررسی ادعای شکنجه از طرف اسماعیل بخشی، فعال کارگری، خبر داد.
آشنا نوشت: «با دستور صریح رئیس جمهور رسیدگی به ادعای خشونت علیه فرد بازداشتی با سرعت و دقت انجام خواهد شد.» /سازندگی
حبس یک شهروند آمریکایی٬ به نام مایکل آر. وایت٬ در ایران تایید شد.
او در زندان وکیل آباد مشهد در بازداشت به سر میبرد.
که پیشتر در نیروی دریایی آمریکا خدمت میکرده «برای دیدار با دوستدختر خود» به ایران سفر کرده و از اتهام او خبری در دست نیست.
روزنامه نیویورک تایمز روز دوشنبه در مصاحبهای تلفنی با مادر آقای وایت تایید کرد که او در ایران زندانی است و وزارت خارجه آمریکا نیز در این باره با خانواده او در آمریکا تماس گرفته است.
به گفته مادر مایکل وایت، او پیشتر «پنج شش بار» به ایران سفر کرده بود. /ایران وایز
اخبار روز گذشته را اینجا بخوانید
درآمد در این نوشتار به دو مطلب خواهم پرداخت. نخست، تحلیلی از عنوان مقاله و…
تردیدی نیست که تداوم نزاع اسرائیل و فلسطین که اینک منطقهی پرآشوب و بیثبات خاورمیانه…
تصور پیامدهای حمله نظامی اسرائیل به ایران نیروهای سیاسی را به صفبندیهای قابل تأملی واداشته…
ناقوس شوم جنگ در منطقۀ خاورمیانه بلندتر از هر زمان دیگری به گوش میرسد. سهگانۀ…