اسماعیل بخشی بازهم بازداشت شد

زیتون– سندیکای کارگران شرکت نیشکر هفت تپه خبر داد که ساعتی پیش اسماعیل بخشی مجددا بازداشت شد.

کانال تلگرامی این سندیکا نوشت که دقایقی پیش تعداد زیادی نیروی مسلح همراه با چهار ماشین پاترول به خانه اسماعیل بخشی هجوم برده و او را باز داشت کرده‌اند.

در این گزارش تاکید شده است که هویت افراد مسلح تا ارسال این‌خبر نا مشخص اعلام شده است.

صبح امروز نیز سپیده قلیان٬ فعال سیاسی به همراه برادرش بازداشت شده بود.

شب گذشته (شنبه) «مستندی» از اعتراف‌های‌ او طی بازداشت قبلی از ۲۰:۳۰ پخش شده بود.

همچنین جمال حیدری، وکیل او، خبر داده‌ که او، همراه برادرش، در خانه‌پدری‌اش در اهواز بازداشت شده.

سپیده قلیان، دانشجو و فعال مدنی، مدتی پیش در اعتراض‌های کارگری هفت‌تپه بازداشت‌شده‌بود و با قرار وثیقه آزاد بود.
دیشب بخش خبری ۲۰:۳۰ شبکه یک‌سیما، فیلمی از اعتراف‌های قلیان، اسماعیل بخشی و علی نجاتی پخش کرد که به هم‌کاری با حزب‌های کمونیستی بیرون از کشور اعتراف داشتند. قلیان دیشب توییت کرده‌بود حالا که اعتراف‌های‌اش پخش‌شده، می‌خواهد که دادگاه‌اش هم علنی باشد.
قلیان و بخشی پس‌از آزادی زندان، خبر داده بودند که در زمان بازداشت شکنجه‌شده‌اند.

پیشتر سپیده قلیان، فعال مدنی که همراه با اسماعیل بخشی و شماری از کارگران نیشکر هفت تپه در آبان ماه بازداشت شد و نزدیک به یک ماه زندانی بود، روز چهارشنبه ۱۹ دی در صفحه توئیترش موضوع شکنجه خود و اسماعیل بخشی را شرح داد.

خانم قلیان با اعلام اینکه ماموران اطلاعات‌ روز دوشنبه هفته جاری در دیداری، موضوع شکنجه را ناشی از «توهم او و اسماعیل بخشی» دانسته‌اند،‌ نوشت: «یادآوری ۳۰ روز رفتار وحشیانه و ضدبشری هنوز هم می‌تواند چشم‌هایش را خیس کند و تنش را بلرزاند. حین دستگیری، اسماعیل بخشی سعی می‌کرد مرا از زیر ضرب و شتم ماموران بیرون بکشد اما خودش را چنان به باد کتک گرفتند که بیهوش شد.»

وی افزوده است:‌ «شکنجه آقای بخشی از زمان بازداشت تا انتقال به بازداشتگاه اطلاعات اهواز آن چنان شدید بود که در ۱۰ روز نخست بازداشت تصور می‌کردم که این فعال کارگری مرده است.»

این فعال مدنی اظهار داشت: «ده روز نه می‌توانستم غذا بخورم، نه می‌دانستم شب است یا روز؟ فریاد می‌کشیدم، تا اینکه از بی‌قراری‌ها و فریادهایم عاصی شدند و نزدیک اتاق بازجویی‌اش بردند و صدای زخمی‌اش را شنیدم. برادرم اسماعیل زنده بود.»

به گفته خانم قلیان، در زمان بازداشت،‌ سایه‌ کابل بالای سرش بود تا اعتراف بنویسد و نوشته است: «ای کاش و صد‌ای کاش شکنجه به همان ضرب‌وشتم خلاصه می‌شد. وارد کردن اتهامات جنسی، در جایی که قطعاً حتی اگر فریاد می‌زدم صدایم به جایی نمی‌رسید، دردناک‌ترین قسمت ماجرا بود.»

او همچنین در توئیتی نوشت ماموران اطلاعات گفته بودند که تنها در صورت قبول اتهامات جنسی، آزادش خواهند کرد.

سپیده قلیان در عین حال،‌ به تهدید بازجویش اشاره کرد که گفته بود «اگر بیرون بروی و دهانت را باز کنی همین ادعاها و اعترافات اجباری تو و اسماعیل بخشی را در اخبار بیست‌وسی [تلویزیون] هم پخش خواهیم کرد. و پودرتان خواهیم کرد.»

پیشتر اسماعیل بخشی، فعال کارگری٬ که گزارش‌هایی مبنی بر شکنجه او در دوره بازداشت منتشر شده بود، با تشریح شرایط بازداشت خود از شنود مکالمات او با خانواده‌اش خبر داده و خواستار پاسخگویی علنی وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی در یک مناظره تلویزیونی شد.

بخشی، که از نمایندگان کارگران نیشکر هفت‌تپه است، در جریان اعتراض‌های آبان ماه کارگران این شرکت در ۲۷ آبان ماه بازداشت شد و نزدیک به یک ماه در بازداشت وزارت اطلاعات بود.

در دوره بازداشت این فعال کارگری گزارش‌هایی مبنی بر «فشارهای شدید جسمی و روحی» به این فعال کارگری منتشر شد و منابع کارگری خبر دادند که او مورد ضرب و شتم قرار گرفته و شکنجه شده است.

هرچند بعدتر رییس دادگستری شوش گزارش‌ها مبنی شکنجه این فعال کارگری و انتقال او به بیمارستان را رد کرد، اما اکنون او در اولین اظهار نظر در این باره از زمان آزادی‌اش گفته است که در روزهای نخست بازداشت، «بدون دلیل یا هیچ حرفی تا سر حد مرگ» مورد «شکنجه و زیر مشت و لگد» قرار گرفته است.

او گفته است که به این دلیل «تا ۷۲ ساعت در سلولم از جایم نمی‌توانستم تکان بخورم و آنقدر زده بودند که حتی از تاب درد خوابیدن هم برایم زجز آور بود».

او اضافه کرده که اکنون نیز با گذشت چندین هفته از زمان بازداشت، «در دنده‌های شکسته، کلیه‌ها، گوش چپ و بیضه‌هایش احساس درد می‌کند.»

پیشتر محمود واعظی، رییس‌ دفتر رییس‌جمهوری، نیز گفته بود: «وزارت اطلاعات گزارش داد که موضوع شکنجه اقای بخشی صحت نداشته و حق برای وزارت اطلاعات و نظام هست که از این شخص شکایت شود.»

واعظی تاکید کرده بود که بر اساس دستور هفته گذشته رییس جمهوری و هیاتی که به آنجا رفته بود و با خود بخشی صحبت کرده بود امروز وزارت اطلاعات گزارش داد که این موضوع صحت نداشته و حق برای وزارت اطلاعات و نظام هست که از این شخص شکایت شود.

 

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

رسانه‌های گوناگون و برخی “کارشناسان” در تحلیل سیاست‌های آینده ترامپ در قبال حاکمیت ولایی، به‌طور مکرر از مفهوم “فشار حداکثری” (Maximum Pressure) استفاده می‌کنند. این اصطلاح شاید برای ایجاد هیجان سیاسی و عوام‌فریبی رسانه‌ای کاربرد

ادامه »

حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هسته‌ای، در تحریریه روزنامه بحثی جدی میان من و یکی از همکاران و دوستان

ادامه »

بی‌شک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلوی‌ها در ایران برقرار‌شد تاثیر مهمی در شکل گیری و حمایت گسترده

ادامه »