Categories: تیتر یک

تخلف یا جنایت

زیتون ـ محمدرضا سرداری: پرونده مرگ مشکوک زهرا نویدپور از اهالی شهر ملکان که پیشتر با انتشار دو ویدئو سلمان خدادادی نماینده ملکان را به تجاوز به خویش متهم کرده بود، وارد مرحله تازه‌ای شده است.

حجت الاسلام علیرضا سلیمی، عضو هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان مجلس در حاشیه جلسه علنی سه‌شنبه ۲ بهمن با اشاره به نشست صبح امروز این هیئت، گفت اصالت فایل صوتی که در فضای مجازی درباره این نماینده منتشر شده برای هیئت مشخص نیست و در حال پیگیری این موضوع است.

نماینده محلات همچنان افزوده است مدرکی هم به دست کمیسیون رسیده است که این خانم قصد اخاذی از نماینده ملکان داشته است: «وی به خدادادی اعلام کرده باید ۵۰۰ میلیون به حساب من واریز کنید که اگر این کار را انجام ندهید آبرویت را خواهم برد. ما برای این موضوع سند داریم. اظهارات این خانم جای شک و شبه دارد که باید مورد بررسی قرار گیرد.»

این نماینده همچنین افزوده است که نماینده ملکان قرار است به قوه قضاییه شکایت کند اما توضیح نداد از چه کسی قرار است شکایت کند.

آذر منصوری سخنگوی حزب اتحاد ملی نیز در توییتر شخصی خویش از قول هیات نظارت بر رفتار نمایندگان مجلس خبر داده که قرار است گزارش پزشک قانونی درباره کالبد شکافی از جسد زهرا نوید‌پور اعلام شود.

سلمان خدادادی، نماینده خاکستری

سلمان خدادادی پیش از آن که پرونده فساد اخلاقی‌اش علنی شود، به عنوان یک چهره امنیتی در حاشیه امنی قرار داشت. او سال‌ها فرمانده سپاه شهرستان حوزه انتخابیه خویش بود و سپس در پست‌های اطلاعاتی مهمی قرار داشت. در دوره علی فلاحیان در وزارت اطلاعات و استانداری احمدی نژاد در اردبیل به مدیرکلی اطلاعات استان رسید .

او با وجود فاش شدن خبر تجاوز به منشی خود و یک بازدید کننده در محل مراجعه‌کنندگان مجلس، که نهایتاً به زندانی شدن و رد اعتبار نامه‌اش در مجلس هشتم منجر شد، بار دیگر موفق شد با وساطت اعضای هیات رئیسه به مجلس بازگردد.

با وجود آن که صلاحیت خدادادی از سوی شورای نگهبان در دوره نهم رد شد؛ او در دوره دهم بار دیگر نامزد مجلس می‌شود و این بار علیرغم رد صلاحیت اولیه، سرانجام صلاحیت خویش را شورای نگهبان می‌گیرد.

با وجود آن که صلاحیت خدادادی از سوی شورای نگهبان در دوره نهم رد شد؛ او در دوره دهم بار دیگر نامزد مجلس می‌شود و این بار علیرغم رد صلاحیت اولیه، سرانجام صلاحیت خویش را شورای نگهبان می‌گیرد. وی حتی مورد عنایت دولت روحانی قرار گرفته و مشاور جواد ظریف شد و در مجلس نیز به ریاست کمیسیون اجتماعی رسید.

 پرونده زهرا نوید پور، جناحی یا ملی

در حالی که برخی از نمایندگان مجلس گفته‌اند اتهامات مطرح شده علیه خدادادی می‌تواند جناحی و برای تخریب وی باشد، سوابق پیگیری پرونده اخلاقی وی این فرضیه را رد می‌کند.

 

در این پرونده دست کم دو نماینده از هر دو جناح جمهوری اسلامی ورود کرده‌اند؛ نمایندگانی که اختلاف نظر روشنی با یکدیگر دارند. اکبر اعلمی نماینده تبریز در مجلس ششم و هفتم که به حسب هشت سال نمایندگی خویش در آن استان شناخت خوبی می‌تواند از خدادادی داشته باشد، مرگ زهرا نویدپور را مشکوک خوانده  است. از این رو وی با انتشار مطلبی در تلگرام به دادستان کل کشور پیشنهاد داد تا جسد زهرا نویدپور و پرونده او با حضور کارشناسان مورد اطمینان خارج از حوزه انتخابیه سلمان خدادادی مورد کالبدشکافی و بررسی قرار گیرد. اعلمی نخستین کسی بود که خبر فوت آن زن جوان را رسانه‌ای کرد.

اما علیرضا زاکانی نماینده پیشین مجلس که خود از افراد مطلع از پرونده اخلاقی نماینده ملکان در مجلس هشتم بوده، پای پزشکیان نائب رئیس مجلس هشتم را وسط کشیده و در توییتی گفته است اگر اتهام خدادادی در دادگاه ثابت شود، وی باید پاسخگوی آن باشد. به باور زاکانی، نمایندگان معترض به اعتبارنامه نماینده ملکان وی را فاقد صلاحیت نمایندگی می‌دانستند اما وساطت پزشکیان نماینده وقت تبریز و عضو دولت محمد خاتمی مانع از رسیدگی به آن پرونده شده است.

با این وجود مسعود پزشکیان گفته است که از سلمان خدادادی حمایت نکرده است. رئیس هیات نظارت بر رفتار نمایندگان مجلس همچنین گفته اگر تخلف سلمان خدادادی آشکار شود غیرقابل گذشت است اما اگر چنین موضوعی صحت نداشته باشد، اقدام عاملان شایعه نیز غیرقابل گذشت خواهد بود پزشکیان گفت: «من چکاره هستم که سلمان خدادادی تحت حمایت من باشد؛ من در هیات نظارت بر رفتار نمایندگان تنها یک رأی دارم و چنین ادعاهایی نشانه این است که برخی از این موضوع برای تخریب دیگران استفاده می‌کنند. برخی می‌خواهند موضوع ۱۱ سال قبل را به جریانات اخیر نسبت دهند که نوعی فریب افکار عمومی است در همان مجلس اصولگرای هشتم، اعتبارنامه‌ی نماینده ملکان به تأیید رسید و حتی در انتخابات مجلس دهم هم، سلمان خدادادی از سوی شورای نگهبان تأیید صلاحیت شد».

تخلف یا جنایت، شواهد چه می گویند؟

مسعود پزشکیان در حالی که واژه اتهام «تجاوز جنسی» را به واژه «تخلف» تخفیف می‌دهد، اشاعه دهندگان شواهد جرم را متهم به برخورد قضایی کرده است. اما این شواهد چیست و چه ارزشی از نظر جنایی دارد؟ به باور حقوقدانان، حقوق جزا در سراسر جهان بدون استثناء تجاوز جنسی را جرم شناخته و در هیچ جای دنیا شاهدان و کسانی که می‌کوشند تا پرده جنایت را کنار بزنند، تهدید به برخورد نمی‌شوند.

مسعود پزشکیان در حالی که واژه اتهام «تجاوز جنسی» را با واژه «تخلف» تخفیف می‌دهد؛ اشاعه دهندگان شواهد جرم را متهم به برخورد قضایی کرده است.

یکی از شواهد مهم این پرونده نحوه برخورد شخص سلمان خدادادی با فعل مجرمانه خویش است. دو ویدئویی که اعضای هیات نظارت بر رفتار نمایندگان کوشیده‌اند تا آن را شواهدی مخدوش بخوانند، اتفاقاً در علم جزای امروز از مهمترین مدارک اثبات جرم به شمار می‌روند. مدارکی که حتی دادستان ملکان نیز دستور بررسی آن را داده است. در این ویدئوها ادله  برای اثبات احتمالی جرم فراوان است. متهم قربانی را تهدید کرده و به وی پیشنهاد حق سکوت داده است. «به آن‌ها بگو او فرد خوبی است و به همه کمک می‌کند، اگر صحبت‌هایت را پس بگیری و این‌ها را بگویی من هم به تو کمک می‌کنم.». حتی در جایی از صحبت‌هایش تأکید می‌کند «برای چه به آن‌ها گفتی به دفتر ولیعصر رفته‌ای؟ اصلاً این گفتن داشت؟ به هیچ‌کس نگو کجا رفته‌ای؟ آن‌ها من را بیچاره می‌کنند. دیگر اسم من را نیاور، من هم به فردی گفته‌ام فردا اقدام کند، من از تو خواهش می‌کنم شماره‌ات را عوض کنی. همه چیز تمام شد، دیگر کسی به اسم حاج سلمان نمی‌شناسی.» از سوی دیگر اظهارات سلیمی عضو هیات نظارت بر نمایندگان مجلس درباره اخاذی زن قربانی از خدادادی، اعتبار محتوای آن ویدئو را افزایش می‌دهد.

مستند دیگر سخنان ضد و نقیض متهم است. وی در این فایل با صدای خویش به دفتر خویش در خیابان ولیعصر تهران اشاره می‌کند اما در مصاحبه با خبرنگاری از اساس وجود چنین دفتری را منکر می‌شود. نهایت آن‌که متهم مجرمی سابقه‌دار است و در مجلس و دادگاه پرونده و سابقه جنایی داشته است.

از این رو به نظر می‌رسد که شواهد در پرونده تجاوز و مرگ مشکوک زهرا نوید پور به میزان کافی است تا هیات نظارت بر رفتار نمایندگان مجلس از خویش سلب مسئولیت کرده و رسیدگی به پرونده را به دستگاه قضایی بسپارد.

Recent Posts

معاویه: یک عرب ایرانی یا مسیحی؟

مسعود امیرخلیلی

۱۳ آبان ۱۴۰۳

آقای خامنه‌ای، ۱۳ آبان و شورای‌ نگهبانِ جهان

۱۳ آبان در تاریخ جمهوری اسلامی روز مهمی است؛ نه از آن جهت که سفارت…

۱۳ آبان ۱۴۰۳

آیا پذیرفتگان دیکتاتوری مقصرند؟!

در تحلیل سیاسی و روانشناختی دیکتاتوری، مسئله مقصر دانستن پذیرفتگان دیکتاتوری به عنوان افرادی که…

۱۳ آبان ۱۴۰۳

روز جهانی وگن؛ به یاد بی‌صداترین و بی‌دفاع‌ترینِ ستمدیدگان!

امروز یکم نوامبر، روز جهانی وگن است؛ این روز، یادبودِ تمام دردمندی‌ها و خودآگاهی‌هایی است…

۱۲ آبان ۱۴۰۳

اسرائیل؛ درون شورویه و بیرون مستبده!

درآمد در این نوشتار به دو مطلب خواهم پرداخت. نخست، تحلیلی از عنوان مقاله و…

۰۸ آبان ۱۴۰۳