ظریف: امارات در مرحله برخورد غیرقابل قبول با جمهوری اسلامی ایران است

زیتون– محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه، گفت که امارات متحده عربی به دلیل اشتباه‌های سیاسی و راهبردی مسئولان آن وارد یک »مرحله برخورد غیرقابل قبول» با جمهوری اسلامی ایران شده است.

وزیر امور خارجه با تاکید بر این‌ که «تعدادی از بازرگانان و صرافان ایرانی در امارات دچار مشکل شده‌اند»، ادامه داد: «این افراد با ارائه‌ی تسهیلات لازم به کشورهای دیگر نقل مکان کرده‌اند. تعداد دیگری با مضیقه دولت امارات متحده عربی مواجه شده که برخوردهای لازم سیاسی با این دولت انجام شد.»

او در این رابطه توضیح داد: «متأسفانه دولت امارات متحده عربی علی‌رغم روابط گسترده اقتصادی با جمهوری اسلامی ایران خود را از روابط نزدیک با ما محروم کرد آن هم به دلیل اشتباهات سیاسی و راهبردی مسئولان دولت امارات متحده عربی در سال‌های گذشته به خصوص در جنگ علیه مردم مظلوم یمن است.»

محمدجواد ظریف٬ امروز (دوشنبه) برای پاسخ به سوالات نمایندگان در خصوص علت بی‌توجهی به حقوق بازرگانان و صرافان ایرانی در امارات با توجه به نقش آنها در دور زدن تحریم‌ها به مجلس رفته بود.

به گفته ظریف با توجه به وجود مشکل در روابط اقتصادی امارات با ایران٬ شورای عالی امنیت ملی ایجاد راهکارهای جایگزین را تصویب کرده است.

وزیر امور خارجه به نمایندگان مجلس گفت که دولت تسهیلاتی برای تجار و صرافی‌ها در نظر گرفته که «به کشورهای دیگر که با جمهوری اسلامی ایران رابطه بهتری دارند نقل مکان کنند که این کار انجام شده است.»

طی‌ سال‌های گذشته تعداد قابل توجهی از تجار ایرانی به دبی مهاجرت کرده بودند. در طی سال‌های تحریم ایران٬ پیش از مذاکرات هسته‌ای٬ بازرگانان ایرانی و بخصوص صراف‌های ایرانی در امارات٬ نقش قابل توجی در «دور زدن تحریم‌ها» ایفا کردند.

اما در ماه‌های گذشته، هم‌زمان با جدی‌تر شدن اختلاف‌ها میان ایران و بعضی کشورهای حاشیه خلیج فارس و همین‌طور محدودیت‌ها و تحریم‌های آمریکا علیه ایران گزارش‌های زیادی از سخت‌گیری‌ امارات علیه بازرگانان ایرانی منتشر شده است.

لغو مجوز تعدادی از صرافی‌های بزرگ ایرانی شاغل در امارات به دلیل آنچه تخلف در قونین پولشویی خوانده شد نمونه‌ای از این محدودیت‌ها بود.

 

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

2 پاسخ

دیدگاه‌ها بسته‌اند.

  در حالی‌که با نفس‌های حبس‌شده در سینه منتظر حمله نظامی اسرائیل به کشور‌مان هستیم، به نگارش این یاداشت کوتاه می‌پردازم. به امید مانایی صلح، جنگ حتا حوصله‌ای برای نگارش و خواندن اینگونه مطالب نخواهد

ادامه »

در جهان امروز، رادیکال‌های فکری اغلب به چهار جریانِ عمده رادیکالِ راستِ سکولار، رادیکالِ چپِ سکولار، رادیکالِ بنیادگرای مذهبی و رادیکال عرفانی دسته‌بندی می‌شوند.

ادامه »

آقای خاتمی، بسیار کوشید اصلاحات مورد نظر خود را به عنوان یک روش برای اصلاح و بهبود جمهوری اسلامی در

ادامه »