اصغر جدائی٬ امام جمعه بیله سوار اردبیل٬ یکی از مخالفان کودک همسری است و این پدیده را به شدت منع می کند.
امام جمعه بیله سوار در استان اردبیل در خصوص ازدواج کودکان گفت: «شنیده ام برخی از آقایان در سن بالا از مناطق روستایی و حاشیه و خانواده های نیازمند و محروم همسر کم سن و سال اختیار می کنند. به نظر من این مساله چیزی شبیه به جنایت است. چون این بچه بدون شک به بلوغ فکری، جسمی و حتی جنسی نرسیده است.»
او افزود: «روایت داریم یکی از زیباترین بناها، بنای خانواده است. تشکیل زندگی و خانواده مدیریت می خواهد. بدون شک این بچه ها نمی توانند زندگی شان مدیریت کنند و از هر زاویه ای به کودک همسری نگاه کنید با عقل جور درنمی آید.»
جدائی با اشاره به سن ازدواج تاکید کرد: «من چند سال پیش در تلویزیون بحثی درباره ازدواج داشتم. مجری از من پرسید چه سنی برای ازدواج خوب است. من گفتم اصراری به سن ازدواج ندارم. در واقع باور من این است که آیا جوان های ما وقت ازدواج شان شده است یا خیر؟ ممکن است جوانی به سن ۲۵ سالگی هم رسیده باشد اما از لحاظ بلوغ فکری شرایط ازدواج را نداشته باشد. چه برسد به فردی که در کودکی ازدواج می کند.» /عصر ایران
علی مطهری٬ نایب رییس مجلس٬ گفت: «علت اینکه با حجاب اختیاری مخالف هستم این است که این موضوع نقطه پایانی ندارد و در نهایت به برهنگی خواهد رسید. البته امروز اجبار حجاب به معنای واقعی کلمه نیز در جامعه وجود ندارد و در کل کشور وضعیت حجاب قابل قبول است اما برای اصلاح وضعیت فعلی باید ادارات دولتی و دانشگاه ها پیشقدم شوند و خانم ها لباس مشخصی بپوشند کما اینکه در امریکا نیز دانشجویان هرطور بخواهند نمی توانند لباس بپوشند.»
مطهری تاکید کرد: «درباره موضوع حجاب و عفاف بنده در جلسات خصوصی نیز تذکراتی به مسئولین داده ام و پیگیری کرده ام که برخی از آنها تاکنون رسانه ای نشده است.» /فارس
فیسبوک صدها حساب کاربری و صفحات مجازی را به اتهام «رفتار ساختگی و هماهنگ» از جانب ایران حذف کرده است.
فیسبوک در وبسایت خود نوشت: صفحات جعلی به دلیل به اشتراکگذاری محتوایی که مردم را در خاورمیانه هدف قرار داده است، شناسایی شدند و ما چیزی در حدود ۲۶۲ صفحه، ۳۵۶ حساب و سه گروه و همچنین ۱۶۲ حساب کاربری در فیسبوک را به دلیل اشتراکگذاری مطالب وابسته به دولت ایران حذف کردیم.
فیسبوک در بیانیهای در مورد حسابهای مرتبط با ایران نوشت: «بطور مداوم برای شناسایی و توقف فعالیتهایی از این دست تلاش میکنیم، زیرا نمیخواهیم از خدمات ما برای دستکاری در فکر و ذهن مردم استفاده شود. ما این صفحات را بر اساس رفتاری که از آنها سر میزند، حذف میکنیم. این شرکت در ادامه افزود بعضی از فعالیتهای ما در این موضوع از سال ۲۰۱۰ شروع شده است.»
فیسبوک در ادامه داد: «تلاشهای ما در این زمینه هیچ ارتباطی با محتوا و کسی که آن را منتشر کرده است، ندارد. ما مشکلمان این است که آنها خود را افرادی مستقل معرفی کردند در حالی که اینطور نبوده است. آنها وابسته به دولت ایران بودند اما خود را مستقل اعلام کردند و توسط اپراتورهای ایرانی هدایت میشدند.»
فیسبوک افزود که این صفحات که خود را به عنوان خبرگزاریهای محلی معرفی کردهاند به بازنشر محتوای رسانههای دولتی ایران میپرداختند. طبق ادعای فیسبوک، این صفحات چیزی در حدود ۲ میلیون فالوور دارند و در حدود ۳۰ هزار دلار برای تبلیغات خود در فیس بوک و اینستاگرام هزینه کرده اند.
معصومه ابتکار٬ معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری٬ با تاکید بر اینکه باید مانع ازدواج دختران زیر ۱۳ ساله شویم، گفت: «این ازدواجها اجباری و به دلایل اقتصادی، قومی و از روی عدم آگاهی است.»
ابتکار ادامه داد: « تعداد این ازدواجها خیلی کم است و اکثریت قاطع ازدواجها در سنین قانونی انجام میشود. این ازدواجها اجباری و به دلایل اقتصادی، قومی و از روی عدم آگاهی است که باید جلوی آنها را بگیریم.»
به گفته معاون رییس جمهوری ما طرفدار این نیستیم که سن ازدواج کلاً بالا برود یا پایین بیاید بلکه بحث ما این است که سن ازدواج از یک سنی نباید پایینتر بیاید. یک دختر زیر ۱۳ سال که هیچ حقوق اجتماعی نداشته و کودک محسوب میشود چرا باید وارد یک مسئولیت سنگین به نام ازدواج شود؟ آیا او آگاهی کافی برای انتخاب دارد؟ اینکه بگوییم سرپرست او برای او تصمیم بگیرد به معنای خدشهدار کردن حقوق انسانی نیست؟ آیا در قرن بیست و یکم میتوانیم اینگونه احکام اسلامی را ببینیم؟. /ایسنا
خبرهای روز گذشته را از اینجا بخوانید
در حالی که بیش از دو سال از جنبش "زن، زندگی، آزادی"، جنبشی که جرقه…
بیانیهی جمعی از نواندیشان دینی داخل و خارج کشور
رسانههای گوناگون و برخی "کارشناسان" در تحلیل سیاستهای آینده ترامپ در قبال حاکمیت ولایی، بهطور…
زیتون: جلد دوم کتاب خاطرات طاهر احمدزاده اخیرا از سوی انتشارات ناکجا در پاریس منتشر…