علی مطهری: اصالت نامه امام درباره عزل منتظری و نهضت آزادی را می‌پذیرم

زیتون- علی مطهری٬ نایب رییس مجلس گفت که نظر موسسه تنظیم و نشر در اصالت نامه دو امام خمینی در خصوص نهضت آزادی و نیز عزل آیت الله منتظری را می پذیرد.

او پیش از این دوبار اصالت این دونامه را زیر سوال برده بود.

علی مطهری در توضیحاتی که برای جماران ارسال شده است، آورده: در پاسخ آن پایگاه اطلاع رسانی به اظهارنظر اینجانب درباره دو نامه منسوب به امام خمینی(ره) در خصوص نهضت آزادی و مرحوم آیت الله منتظری، یکی روی این نکته تأکید شده بود که امام (ره) از فروردین ۱۳۶۷ تا خرداد ۱۳۶۸ در سلامت بودند. این درحالی است که اینجانب در مصاحبه با خبر آنلاین گفته بودم «امام از فروردین ۱۳۶۸ در حال بیماری بودند» نه از فروردین ۱۳۶۷، و اشتباه ظاهراً از خبرنگار خبرآنلاین بوده است.

دیگر اینکه در جوابیه «جماران»، برای این مطلب که آن دو نامه به خط امام خمینی است دلایلی ذکر شده بود، در حالی که تأکید اصلی من روی دستخط نبود بلکه روی این مطلب بود که محتوای این دو نامه با سیره و شخصیت امام خمینی چندان سازگار نیست. نامه نهضت آزادی در پاسخ به وزیر کشور وقت در زمانی صادر شده که آن نهضت با ادامه جنگ مخالفت می کرد و به نوعی پشت جبهه تضعیف می شد و امام (ره) از دست آنها ناراحت بودند و حکم به منع ورود آنها در قوای سه گانه صادر و آنها را از حقوق اجتماعی‌شان محروم نمودند، که البته این می تواند یک امر موقت بوده باشد، و نامه ۶/۱/۱۳۶۸ مربوط به آیت الله منتظری نیز در شرایط سخت روحی و جسمی امام عزیز صادر شده و شامل تعابیر تندی است. لذا این دو نامه با ادبیات امام اندکی فاصله دارد و ما نباید زیاد روی آنها تکیه کنیم.

در واقع حرف من این بود که ای کاش این دو نامه از امام خمینی نمی بود و جعلی بود ولی اکنون که موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی آن را اصیل می داند ما نیز می پذیریم ولی معتقدیم باید محتوای این دو نامه را با توجه به شرایط زمان نگارش آن در نظر گرفت و مثلا در مورد حکم نهضت آزادی آن را موقت تلقی کرد نه دائمی، تا ساحت آن بزرگمرد از هر شائبه‌ای پاک بماند. وقتی برای درک مقصود حدیث معصوم توجه به شرایط زمان و مکان و سئوال کننده را لازم می شماریم چرا در این موارد به این عناصر توجه نداشته باشیم.

پیشتر و به رغم بیانیه  دفتر حفظ و نشر آثار امام خمینی٬ علی مطهری مجدد تاکید کرده بود: «نامه‌‎های امام خمینی به آیت‌الله منتظری و نهضت آزادی دستخط ایشان نیست.»

۱۶ بهمن ماه نیز علی مطهری٬ نایب رییس مجلس در مورد اصالت نامه‌های منصوب به آیت‌الله خمینی خطاب به نهضت آزادی و آیت‌الله منتظری ابراز تردید کرد.

مطهری در مصاحبه با برنامه اینترنتی رو در رو گفته بوده بود: «نهضت آزادی ایران یک گروه با سابقه اسلامی است. فکر نمی‌کنم نامه منسوب به امام درباره نهضت آزادی، واقعا از امام باشد.»

او افزوده بود: «نامه مربوط به آقای منتظری هم بعید می‌دانم از امام باشد.»

در مقابل اما حمید انصاری٬ قائم مقام مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی٬ در مصاحبه با جماران گفته بود: «روز گذشته در کمال ناباوری برادر عزیز جناب آقای علی مطهری در مصاحبه ای تصریح کردند که در انتساب نامه معروف به نامه ۶ فروردین متعلق به امام و خطاب به آیت الله منتظری و هم چنین در انتساب نامه امام درباره اعضای نهضت آزادی، شک دارند. بیان این مطلب که تا کنون در موارد بسیار توسط مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام مورد تبیین قرار گرفته، آن هم از ناحیه نایب رییس مجلس بسیار جای تعجب و تأسف دارد.»

حمید انصاری افزوده بود: «مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام به عنوان تنها مرجع رسمی برای تعیین اصالت مطالب مربوط به امام که با دستور و صلاحدید شخص امام به این عنوان تعیین شده است، بار دیگر اعلام می دارد که در انتساب این نامه ها به امام خمینی کوچکترین شبهه ای وجود ندارد و چنانکه تا کنون و در بیانیه های مفصل توضیح داده ایم، این دو مرقومه متعلق به بنیانگذار جمهوری اسلامی حضرت امام خمینی (س) است و کمترین شبهه ای در این زمینه وجود ندارد.»

او تاکید کرده بود: «بزرگوارانی که در این امور مهم اعلام نظر می کنند، حداقل قبل از اظهار نظر ادله مثبته این امور را بررسی کنند.»

مطهری ۲۳ بهمن ماه مجددا به سوال خبرآنلاین در خصوص اصالت این دو نامه٬ پاسخ داد: «اساسا آن نوع بیان شباهتی با ادبیات امام( ره) ندارد. مضاف بر آنکه از فروردین ۶۷ به بعد امام بیمار بودند و خیلی در جریان امور نبودند. علاوه بر این خط امام هم مورد تشکیک است. به عبارت دیگر این تردید وجود دارد که آیا این دست‌خط امام هست یا خیر. لذا از این جهت به نظر نمی‌رسد که نامه ۶/۱/۶۸ و ۸/۱/۶۸ هر دو از امام باشد به طوری که در یک‌جا یک نفر را به قعر جهنم و در جای دیگر به آسمان برده‌اند. این‌ها با هم همخوانی ندارند . حداقل برای من قابل قبول نیست.»

نایب رییس مجلس تاکید کرد: «به نظرم نامه نهضت آزادی هم همین‌طور است و من بعید می‌دانم که این نامه از امام باشد. به نظرم هم به لحاظ محتوایی و هم به جهت تطبیق دست‌خط این نامه نمی‌تواند منسوب به امام باشد.»

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

3 پاسخ

  1. ملت باید از اخوندها نگذرد ، همه چیز را نمیشود به خداوند حواله کرد ، از تو حرکت از خدا برکت .

  2. اشکال در این است که یک آدم را مطلق کردید و خیال می کنید هرچه گفت و هر چه کرد خوب بود. تعجب می کنید در جایی که میفهمید او خطا کرده باشد، آنهم باستثنا ! در حالی که او از ستمکارترین و جنایتکارترین حاکمان ایران بود. جانشینش بدتر از خودش. آن بنایی را که او نهاد روزبه روز بدتر میشود.
    خود پیغمبر و علی بن ابی طالب مدعی معصومیت نبودند ولی شماها آنها را بت ساختید و به موقعیت شبه خدایی رساندید ! موقعیت کسانی که امام خواندید را از پیامبر هم بالاتر بردید !
    نسبت هایی به پیغمبر و بیشتر از او به آنهایی که امام خواندید میدهید که خلاف قرآن است. قرار بر لااله الاالله بود. ولی شما «اله» های فراوان از پیغمبر و بیشتر از او امام و امازاده ساختید !
    بگذریم که اسلام واقعی هم برای قوم عرب زبان آمده بود نه برای دیگر قومها با زبانهای دیگر. خودش میگوید که این آیه ها بزبان روان عربی آمد تا تعقل کنید !
    مصیبتی شده اید برای مردم !
    خدا از آخوندها از با عمامه و بی عمامه نگذرد.

  3. یا مطهری خودش به صرافت افتاده که حفظ نظام از اوجب واجبات است یا حالیش کرده اند که دومی با واقعیات بیشتر منطبق است !

دیدگاه‌ها بسته‌اند.

رسانه‌های گوناگون و برخی “کارشناسان” در تحلیل سیاست‌های آینده ترامپ در قبال حاکمیت ولایی، به‌طور مکرر از مفهوم “فشار حداکثری” (Maximum Pressure) استفاده می‌کنند. این اصطلاح شاید برای ایجاد هیجان سیاسی و عوام‌فریبی رسانه‌ای کاربرد

ادامه »

حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هسته‌ای، در تحریریه روزنامه بحثی جدی میان من و یکی از همکاران و دوستان

ادامه »

بی‌شک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلوی‌ها در ایران برقرار‌شد تاثیر مهمی در شکل گیری و حمایت گسترده

ادامه »