زیتون– غلامعلی حداد عادل، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و پدر زن پسر آیتالله خامنهای، گفت که رهبر جمهوری اسلامی در خصوص لایحه پالرمو نظری نداده و این تصمیم را به مجمع تشخیص مصلحت نظام واگذار کرده است.
حداد عادل امروز (پنجشنبه) به خبرگزاری فارس خبر داد که که آیتالله خامنهای «حرفهای موافقان پالرمو را تایید نکردند».
این گفته حداد عادل در تضا به سخنان چند روز پیش حسن روحانی٬ رییس جمهوری٬ است.
روز سه شنبه گذشته حسن روحانی اعلام کرد که در مورد لوایح «افایتیاف» رهبرجمهوری اسلامی موافق تصویب آن است و تاکید کرده که آیتالله خامنه ای «چند بار» به وی گفته که با تصویب این لوایح مخالفتی ندارد.
رییس جمهوری در جمع مدیران بانکی کشور با تأکید بر این که «اگر رابطه کشورمان با گروه اقدام مالی قطع شود، فعالیت بانکیمان در سطح دنیا با مشکل مواجه میشود» گفت: «باید ذرهای هم برای دنیا عقل و تدبیر را بپذیریم. همه کشورهای دنیا در یک نهاد و گروهی شرکت دارند.»
او افزود: «یعنی اگر همه کشورهای دنیا در یک گروه و نهادی شرکت دارند، هیچ کدام تدبیر و عقل ندارند؟ و اگر چنان چه دولت در این زمینه لایحه داده و مجلس آن را تصویب کرده و شورای نگهبان آن را امضا کرده است، هیچ کدام تدبیر نداشتهاند؟»
رئیس جمهوری ایران تصریح کرد: «نمیشود کشور را به ۱۰، ۲۰ نفر داده و بگوییم که هر تصمیمی آنها بگیرند، ما نیز تابع هستیم؛ چنین نیست و صاحب این کشور، ملت بزرگ ایران هستند و حتماً مردم و بانک مرکزی و بانکها نیز در این زمینه حرف خواهند زد.»
حداد عادل در مقابل امروز به خبرگزاری فارس گفت که آیتالله خامنهای در عین حال از این مجمع خواسته است «که در این اشکالاتی که گرفتهاند و مطالبی که میگویند اِمعان نظر [دوراندیشی] کنید.»
در همین رابطه روز گذشته (چهارشنبه) نیز غلامرضا مصباحی مقدم٬ یکی دیگر از اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام٬ طی گفتگویی با خبرگزاری ایسنا گفت که «رئیسجمهور ادعا کردهاند که رهبری گفتهاند با پیوستن ایران به FATF مخالفتی ندارند؛ چه اشکالی دارد ایشان که رئیس جمهور هستند طی مکاتبهای از رهبری بخواهند نظرشان را در موافقت با این لوایح اعلام کنند. چه کسی هست که در مقابل رهبری مخالفت کند؟»
۱۳ آبان در تاریخ جمهوری اسلامی روز مهمی است؛ نه از آن جهت که سفارت…
در تحلیل سیاسی و روانشناختی دیکتاتوری، مسئله مقصر دانستن پذیرفتگان دیکتاتوری به عنوان افرادی که…
امروز یکم نوامبر، روز جهانی وگن است؛ این روز، یادبودِ تمام دردمندیها و خودآگاهیهایی است…
درآمد در این نوشتار به دو مطلب خواهم پرداخت. نخست، تحلیلی از عنوان مقاله و…