ایران صاحب بدترین شاخص حقوق اساسی در بین ۱۲۶ کشور

زیتون– در تازه‌ترین گزارش سالانه «شاخص حاکمیت قانون» در جهان، نام ایران در بین ۱۲۶ کشور مورد بررسی در رده ۱۰۲ قرار گرفت؛ در جدول شاخص‌های جزئی این گزارش نیز جمهوری اسلامی ایران در قعر جدول مربوط به شاخص «حقوق اساسی» قرار گرفته است.

«شاخص حاکمیت قانون» گزارشی است که هر سال توسط مؤسسه «پروژه عدالت در جهان» منتشر می‌شود؛ در گزارش جدید این نهاد، شاخص‌های سال ۲۰۱۸ میلادی در اکثر کشورهای جهان بررسی شده است.

از ۱۲۶ کشوری که مورد برررسی این نهاد بین‌المللی قرار گرفته، رتبه ایران در شاخص‌های هشت‌گانه به شرح زیر اعلام شده است:

شاخص حقوق اساسی: ۱۲۶

شاخص دولتِ باز: ۱۲۱

شاخص تحدید قدرت دولت: ۱۰۹

شاخص اجرای مقررات: ۷۹

شاخص حقوق کیفری: ۷۵

شاخص نبودِ فساد: ۷۰

شاخص حقوق مدنی: ۵۸

شاخص نظم و امنیت: ۵۴

رتبه ایران در بین کشورهای منطقه نیز در شاخص‌های مختلف پایین است و از بین هشت کشور منطقه، رتبه کلی ایران هفت اعلام شده است.

به گزارش رادیو فردا در گزارش سالانه «حاکمیت قانون»، کشورهای دانمارک، نروژ و فنلاند به تریتب سه کشوری هستند که بالاترین رده‌ها را در شاخص‌ها کسب کرده‌اند؛ کشورهای جمهوری دموکراتیک کنگو، کامبوج و ونزوئلا نیز در قعر این جدول قرار دارند.

مؤسسه غیرانتفاعی «پروژه عدالت در جهان»، که در سال ۲۰۰۶ توسط بیل نوکوم تأسیس شد، نهادی بین‌المللی است که مقر آن در شهر واشینگتن آمریکا قرار دارد و یک سازمان جامعه مدنی محسوب می‌شود.

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

رسانه‌های گوناگون و برخی “کارشناسان” در تحلیل سیاست‌های آینده ترامپ در قبال حاکمیت ولایی، به‌طور مکرر از مفهوم “فشار حداکثری” (Maximum Pressure) استفاده می‌کنند. این اصطلاح شاید برای ایجاد هیجان سیاسی و عوام‌فریبی رسانه‌ای کاربرد

ادامه »

حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هسته‌ای، در تحریریه روزنامه بحثی جدی میان من و یکی از همکاران و دوستان

ادامه »

بی‌شک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلوی‌ها در ایران برقرار‌شد تاثیر مهمی در شکل گیری و حمایت گسترده

ادامه »