زیتون– عزتالله ضرغامی٬ رییس سابق سازمان صداوسیما٬ در واکنش به اخبار مربوط به خروج آرشیو دیجیتال این رسانه به خارج از کشور در دوران ریاستاش بر این سازمان گفت: «به این طور شایعات بیاساس نباید توجه کرد، چون بیاساس است و ارزش خبری ندارد.»
ضرغامی در گفتوگوی با ایسنا افزود: «وزارت اطلاعات درخواست میکنم با همه وجود درباره شایعاتی که مطرح میشود تحقیق و تعقیب کنند و در عین حال خواسته است تا روشن کنند اصلاً درباره چه چیزی حرف میزنند.»
او تاکید کرده که در طول این مدت هیچگونه برگه، اطلاعات، تماس تلفنی و اطلاعرسانی در ارتباط با مساله آرشیو و مسائلی که مطرح میکنند، به وی ارائه نشده است.
هشتم اسفندماه احسان قاضیزاده هاشمی٬ عضو هیات نظارت بر سازمان صداوسیما٬ با بیان اینکه دلیل انتقال آرشیو صداوسیما غفلت مدیران پیشین این سازمان بوده است، خواستار برخورد قاطع با مدیران خاطی آرشیو آرشیو صدا و سیما شد.
تاجیک در مورد سوءمدیریتها و غارتگریهای مالی نوشت: «فروش تصاویر آرشیوی به شبکه «من و تو» که عزتالله ضرغامی پیشتر این احتمال را مردود دانسته بود.»
مدیرکل شبکه مستند در ادامه از ضرغامی میپرسد: « [اگر تصاویر آرشیوی به شبکه من و تو فروخته نشده] چرا مدیرکل اسبق آرشیو تا سرحد بازداشت پیش رفت و تنها به دلیل واسطهگری شما بازداشت نشد؟ و چرا دو تن از کارشناسان زیر مجموعه ایشان بازداشت شده، در دادگاه حضور یافتند و محکوم به حبس شدند؟»
عبارت «مدیرکل اسبق آرشیو» به حجتالاسلام حسین محمدیان اشاره دارد.
محمدیان ابتدا مدیرعامل انتشارات سروش بود، در زمان احمدینژاد ترقی کرد و به ریاست صدا و سیمای قزوین رسید، اما به زودی عزل شد و عزتالله ضرغامی، در مهر ۱۳۹۲ مدیریت آرشیوها و کتابخانههای صدا و سیما را به او سپرد. از مهر ۱۳۹۲ تا مرداد ۱۳۹۳ دو مستند در ضدیت با حسن روحانی و اکبر هاشمی رفسنجانی ساخته شد: «من روحانی هستم»درباره تزلزل و فرصتطلبی حسن روحانی (گروه شفق، وابسته به سپاه) و «مصاف» (مرکز مستند سفیر، وابسته به سپاه). در این دو مستند از تصاویر آرشیوی طبقهبندی شده و محرمانه صدا و سیما استفاده شده است.
از سوی دیگر، همزمان با این رویدادها دو سال پیش با پخش دو مستند «رضا شاه» و «انقلاب ۵۷» از شبکه تلویزیونی «من و تو» این پرسش در رسانههای داخلی به میان آمده بود که شبکه «من و تو» چگونه به تصاویر آرشیوی با کیفیت مطلوب برای ساخت این دو مستند دسترسی پیدا کرده است؟ این پرسش از این نظر اهمیت داشت که بسیاری از مستندسازان داخلی هم به چنین تصاویری در آرشیو تلویزیون دولتی ایران دسترسی نداشتند.
احسان قاضیزاده هاشمی٬ در این رابطه امروز (چهارشنبه) به ایسنا گفت: «تاکنون هیچ گزارشی درباره خروج و فروش مستقیم این آثار در دوره مدیریت فعلی سازمان به دستمان نرسیده است.»
او با اشاره به خبر فروش تعدادی از فیلمها و مستندهای مربوط به دهه شصت و پیش از آن تصریح کرد: «متأسفانه گزارشی به دستمان رسید که در ادوار پیشین ریاست صداوسیما بهدلیل برخی سهلانگاریها تعدادی از منابع آرشیو موضوعی این سازمان توسط واسطههایی به خارج از کشور منتقل شده است.»
این نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به واکنش بجا و بهموقع عبدالعلی علیعسکری در جلوگیری از خروج این آثار پس از اطلاع از موضوع، مطرح کرد: «به نظر میرسد این اتفاق بر اثر غفلت مدیران پیشین سازمان صداوسیما رخ داده است، اما انتظار ما پیگیری مجدانه برای تحقیق و تفحص درباره این اتفاق بسیار بد است.»
قاضیزاده هاشمی تأکید کرد: «احتمال دارد که در آینده شاهد پخش تصاویر پخش نشده آرشیوی دیگری از شبکههای فارسیزبان خارج از کشور باشیم که هوشیاری و درایت رسانه ملی را میطلبد.»
در حالی که بیش از دو سال از جنبش "زن، زندگی، آزادی"، جنبشی که جرقه…
بیانیهی جمعی از نواندیشان دینی داخل و خارج کشور
رسانههای گوناگون و برخی "کارشناسان" در تحلیل سیاستهای آینده ترامپ در قبال حاکمیت ولایی، بهطور…
زیتون: جلد دوم کتاب خاطرات طاهر احمدزاده اخیرا از سوی انتشارات ناکجا در پاریس منتشر…