ظریف تا پایان سفر اسد به ایران از آن بی‌اطلاع بود

زیتون- بهرام قاسمی٬ سخنگوی وزارت خارجه ایران، گفت که محمدجواد ظریف از سفر بشار اسد به تهران خبر نداشته و «این بی‌اطلاعی تا پایان سفر» حفظ شده است.

استعفای ظریف اعتراضی به دخالت دیگر نهادها در حوزه مسئولیت‌های وزارت خارجه ارزیابی شده بود.

محمدجواد ظریف٬ وزیر امور خارجه هفتم اسنفدماه استعفا داد.

او در پستی در اینستاگرامش این خبر را اعلام کرده بود.

بهرام قاسمی امروز (سه‌شنبه) با اشاره به سخنان خود در نشست خبری روز گذشته‌اش گفت: «منظور اینجانب از این جمله “آنهایی که باید در جریان سفر قرار می گرفتند، در جریان سفر بودند و برنامه خود را هم بخوبی انجام دادند”، در واقع اشاره به یک واقعیت تلخ در این ماجرا بود که تعداد محدودی به‌جز وزیر امور خارجه می‌توانستند از آن اطلاع داشته باشند و وزارت امور خارجه در هیچ سطحی از آن اطلاع نداشت و این بی‌اطلاعی تا پایان سفر حفظ شد.»

به گزارش ایسنا سخنگوی وزارت خارجه ایران همچنین افزود: «یکی از دلایل استعفای دکتر ظریف این نوع از ناهماهنگی‌ها با وزارت امور خارجه بوده و همانگونه که قبلا هم اعلام شده موضوع استعفای وزیر محترم یک موضوع شخصی و فردی نبوده و نیست و هدف و نیت از آن تلاشی مثبت برای ارتقاء و بازگرداندن وزارت امور خارجه و دستگاه دیپلماسی کشور به جایگاه اصلی خود بوده است.»

محمدجواد ظریف نیز روز گذشته در سخنرانی خود در جمع کارکنان  وزارت خارجه ایران گفته بود: «در دنیا باید احساس شود که حرف وزارت امور خارجه حرف کل کشور و حاکمیت است. این وزارتخانه مسئول روابط خارجی کل کشور است نه اینکه هر دستگاهی در داخل و یا خارج از دولت سیاست خارجی خودش را دارد و ما صرفا مسئول سیاست خارجی وزارت خارجه هستیم.»

به گفته ظریف، اگر هر دستگاهی سیاست خارجی خودش را داشته باشد در آن صورت به وزارت خارجه نیازی نیست. او افزوده بود: «هر دستگاهی می‌تواند اداره کل بین‌الملل خودش را داشته باشد. ابزار وزارت خارجه در دفاع از منافع ملی و حقوق مردم آن است که به عنوان سخنگوی کل کشور مقتدرانه در عرصه بین‌الملل حضور داشته باشیم.»

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

یک پاسخ

دیدگاه‌ها بسته‌اند.

در تحلیل سیاسی و روانشناختی دیکتاتوری، مسئله مقصر دانستن پذیرفتگان دیکتاتوری به عنوان افرادی که در بقای آن نقش دارند، بسیار چالش‌برانگیز است. آیا می‌توان پذیرفت که کسانی که به دلایل مختلف به نظام دیکتاتوری

ادامه »

امروز یکم نوامبر، روز جهانی وگن است؛ این روز، یادبودِ تمام دردمندی‌ها و خودآگاهی‌هایی است که انسان‌هایی عاشق، اندیشمند و بیزار از خشونت و

ادامه »

  در حالی‌که با نفس‌های حبس‌شده در سینه منتظر حمله نظامی اسرائیل به کشور‌مان هستیم، به نگارش این یاداشت کوتاه

ادامه »