زیتون ـ یلدا امیری: رییس دادگاه انقلاب تهران، موسی غضنفرآبادی، با حضور در جمع طلاب مدرسه علمیه معصومیه قم گفت:« اگر ما انقلاب را یاری نکنیم، حشدالشعبی عراقی، فاطمیون افغانی، زینبیون پاکستانی و حوثیهای یمنی خواهند آمد و انقلاب را یاری خواهند کرد.»
اساس نشستی که رییس دادگاه انقلاب تهران در آن سخن میگفت درباره گزارش وضعیت پروندههای کلان اقتصادی و امنیتی برگزار شده بود و در آن در خصوص مسائل مختلفی چون مفاسد اقتصادی، آگاه بودن طلاب به مسائل پیرامون خود و تلاش برای در دست گرفتن فضای مجازی سخن گفته شد.
بخشی از این نیروهای حافظ «انقلاب» که غضنفرآبادی از آنها نام برد توسط سپاه قدس در ابتدا برای جنگ در سوریه به خدمت گرفته شدند. این نیروها بعدها در جریان جنگ داخلی در یمن، هم شرکت داشتند و با عنوان کلی «مدافعان حرم» شناخته میشوند.
گروههایی از کشورهای مختلف که توسط سپاه پاسداران آموزش داده می شوند و به اعضای آنها حقوقی ماهیانه پرداخت میشود در واقع این شبه نظامیان بدون داشتن انگیزههای ملی و میهنی و فقط در برابر دریافت دستمزد به صورت پیمانکار در جنگ های نیابتی ایران شرکت میکنند.
گروهی دیگر مانند حوثیهای یمن هم هر چند مستقیما توسط ایران پایهگذاری نشدند اما در سالهای اخیر مشهور است که با کمک و حمایت مالی و معنوی ایران به حیات خود ادامه میدهند.
سربازان عمق استراتژیک در ایران به چه کاری میآیند؟
رئیس دادگاه انقلاب تهران اما روشن نکرد که نیروهای شبه نظامی که در سالهای اخیر توسط سپاه پاسداران در کشورهای همسایه ایجاد شدهاند چگونه قرار است «انقلاب را یاری کنند».
شاید بتوان گفت که اشاره رئیس دادگاه انقلاب تهران به وقوع اعتراضات خیابانی احتمالی در شهرهای ایران است. «فتنهای» که اصولگرایان هر از گاهی وقوع آن را پیشبینی میکنند و برای مقابله با آن راهکار میدهند.
این سخنان تلویحا حامل نکته مهم دیگری نیز هست، اینکه مقامات جمهوری اسلامی از عدم همراهی نیروهای داخلی وابسته به نظام هراس دارند و یا گمان میکنند که اعتراضات احتمالی پیشرو آنچنان وسیع خواهد بود که قادر به کنترل آن توسط نیروهای داخلی نیستند و ناچار میشوند از «حشدالشعبی عراقی، فاطمیون افغانی، زینبیون پاکستانی و حوثیهای یمنی» استفاده کنند.
این کار اما در ایران مسبوق به سابقه است. در اعتراضات پس از انتخابات ریاست جمهوری در سال ۸۸ خبرهایی در شبکههای مجازی و سایتهای اینترنتی مطرح شد مبنی بر این که افرادی عرب زبان که احتمالا یا از حزب الله لبنانند یا از فلسطینیان عضو جنبش حماس، در برخورد با معترضان شرکت دارند. تصاویر ویدئویی در یوتیوب منتشر شد که در آن فردی می گفت نفرات پلیس ضدشورش که به مجتمع مسکونی محل اقامت او حمله کرده اند لهجه عربی داشتند یا در یکی دیگر از این ویدئوها، از موتورسواران پلیس ضدشورش کلماتی به زبان عربی شنیده می شد.
این خبر هیچوقت توسط حکومت ایران تایید نشد.
فارغ از درستی و یا نادرستی اخبار مرتبط با سال ۸۸ سخنان رییس دادگاه انقلاب تهران در رابطه با استفاده از نیروهای شبه نظامی خارجی در داخل کشور موضوعی است که برای اولین بار توسط یک مقام رژیم جمهوری اسلامی مطرح میشود.
حافظان خارجی «انقلاب» ایران چه کسانی هستند؟
گفتنی است که تعداد این گروه های شبه نظامی وابسته به ایران بسیار بیشتر از چهار گروهی است که غضنفر آبادی نام می برد، گفته می شود که حداقل ۱۵ گروه شبه نظامی وابسته به ایران فقط در عراق و سوریه فعالیت داشته اند. اما سابقه اقدامات این گروه ها چیست؟
حشد الشعبی که به بسیج عراق معروف است، با الگوگیری از نیروی بسیج در ایران ایجاد شده است. اگرچه هدف از ایجاد آن مبارزه با داعش اعلام شد اما این گروه از سوی عفو بینالملل به دست داشتن در کشتار غیرنظامیان متهم شدهاست. حشد الشعبی عمدتا از گروه های شیعه عراقی تشکیل شده و مساله مذهب و ایدئولوژی در آن بسیار برجسته است.
گردان فاطمیون یکی از گروه های شبه نظامی شیعه حاضر در سوریه است که بسیاری اعضای آن را افغانستانیهای مقیم ایران تشکیل میدهند؛ آنها پس از جذب٬ آموزش و سازماندهی در پادگانهای سپاه به سوریه اعزام میشوند. این گردان آنطور که رسانههای ایران اعلام کردهاند ابتدا از سوی ۱۷ نفر از افغانهای شیعه مقیم دمشق تشکیل شد و پس از گسترده شدن جنگ در سوریه٬ به یک گردان نظامی تبدیل شد. تعدادی از اعضای کشته شده این گردان در شهرهای مختلف ایران به خصوص قم و مشهد تشییع و به خاک سپرده شده است.
گردان زینبیون متشکل از شیعیان پاکستانی مقیم ایران هستند. این گردان پس از حمله گروه داعش به عراق و با حمایت نیروی قدس سپاه راهاندازی شده و ماموریت اصلی آن در عراق تعریف شده است. پایگاه اصلی این گردان در شهر مذهبی قم و اسلامآباد پاکستان قرار دارد. گفته میشود این گردان ارتباط نزدیکی با «حزبالله پاکستان» دارد. حزبالله لبنان علاوه بر پاکستان چندین شاخه نظامی دیگر در سوریه و عراق راهاندازی کرده که این گروهها هدف خود را مقابله با نیروهای تکفیری اعلام کردهاند.
حوثی ها یا جنبش انصارالله جریانی سیاسی و نظامی از شیعیان زیدی یمن است. نام «حوثی» به رهبرشان حسین بدرالدین حوثی انتساب دارد که در سال ۲۰۰۴ م. توسط نیروهای ارتش یمن کشته شد. گفته میشود که شمار نیروهای این گروه حدود صدهزار مبارز است. حوثی ها هماکنون در لیست گروههای تروریستی عربستان سعودی، امارات و استرالیا قرار دارد.
علاوه بر این حزبالله لبنان، حزبالله سوریه، سپاه بدر، گردان ابوالفضلالعباس یا لواء ابوالفضل العباس، گردان لواء ذوالفقار، گروه عصائب اهل حق، سرایا السلام، سرایا الخراسانی، کتائب حزبالله، حزبالله عراق، کتائب امام علی، کتائب سیدالشهداء و حرکه النجباء از دیگر نیروهای شبه نظامی وابسته به حکومت ایران هستند. نیروهایی که تا کنون گمان می رفت برای قدرت طلبی خارجی رژیم جمهوری اسلامی تربیت شده اند و هزینه های گزافی صرف آنها می شود. اما گفته های رییس دادگاه انقلاب تهران نشان می دهد این نیروها ممکن است روزی در خیابان های ایران مسئول سرکوب مردم معترضی باشند که از در طول ۲ سال گذشته از نابسامانی اوضاع اقتصادی، برخورد های امنیتی با کارگران، معلمان معترض، پیروان ادیان و مذاهب دیگر به ستوه آمده اند.
در حالی که بیش از دو سال از جنبش "زن، زندگی، آزادی"، جنبشی که جرقه…
بیانیهی جمعی از نواندیشان دینی داخل و خارج کشور
رسانههای گوناگون و برخی "کارشناسان" در تحلیل سیاستهای آینده ترامپ در قبال حاکمیت ولایی، بهطور…
زیتون: جلد دوم کتاب خاطرات طاهر احمدزاده اخیرا از سوی انتشارات ناکجا در پاریس منتشر…