زیتون– وحید مجید٬ رییس پلیس فتای ناجا٬ خبر از دستگیری عامل تقلب در نظر سنجی پیامکی تلویزیون داد.
او امروز (سه شنبه) با تشریح نحوه تقلب صورت گرفته در نظرسنجی پیامکی صداوسیما میان دو برنامه «نود» و «برنده باش»، از شناسایی یک نفر در این خصوص خبر داد.
چندی پیش یک نظر سنجی که توسط صدا و سیما برگزار شده بود٬ با حواشی متعددی مواجه شد.
در نظرسنجی جشنواره جام جم ـ که محل انتخاب برترینهای صداوسیما بر اساس آرای مردمی است ـ یکباره صدها هزار رأی به سبد آرای برنامه «برنده باش» افزود شد و این برنامه یکباره به جای «نود» در نظرسنجی مردمی به عنوان محبوبترین برنامه تلویزیون، جایگاه نخست را به دست گرفت.
مسأله اساسی اما تشکیک جدی درباره این تغییر در نظرسنجی بر اساس آرای مردمی بود و نشانههایی از یک فساد در این فرآیند وجود داشت. مهمترین نشانه که شاید به نوعی گاف اساسی و عامل رسوایی بود، پیامک بازگشت به شماری از شهروندان بود که تأکید داشت آنها به «برنده باش» رأی دادهاند یا رأیشان به «برنده باش» تغییر کرده است.
در ادامه دبیر جشنواره جام جم در توجیه این رسوایی گفت: «مورد حمله سایبری قرار گرفتیم… این حمله در ساعت ۲۴ پنجشنبه نهم اسفندماه اتفاق افتاد و ما از همان لحظات ابتدایی دیتا سنتر را ایزوله کردیم تا رأیهای مشکوک وارد رأیهای مردمی نشود… دستاندرکاران فنی و کارشناسان انفورماتیک ما در تلاشند تا اعلام کنند، چطور این پیامکها ارسال شده است…» اما این پاسخ قانعکنندهای برای افکارعمومی نبود و کاربران در توییتر از وزیر ارتباطات خواستند، دقیقاً به مردم گزارش دهد در پس پرده چه اتفاقی رخ داده است؟
محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات در واکنش به درخواستها، در گزارشی افشاگری کرده و با انتشار نمودار دستکاری در آرای مردمی نوشته است: «تصاویر زیر، گویای بخشی از اتفاقاتی است که در نظرسنجیِ انتخاب محبوبترین برنامه سال صداوسیما، رخ داده است. گزارشِ بررسی تکمیلی در حال نهایی شدن است. نتایج برای رسیدگی به صداوسیما و پلیس فتا ارسال خواهد شد.»
بر اساس این نمودارها، از ساعت یک تا پنج بامداد روز یازده اسفند، بیش از یک میلیون رأی با دستکاری در آرا به آرای برنامه «برنده باش» اضافه شده و این اتفاق نشان میدهد بر خلاف ادعای دبیر جشنواره جام جم، آرا از ساعت ۱۲ شب گذشته ایزوله نشده و گروهی که مسئول تقلب در آرای مردم بودهاند، به خوبی این کار را انجام دادهاند؛ منتها فراموش کردهاند، ارسال پیامک تأیید دریافت رأی را غیرفعال کنند و این پیامک برای مردمی که رأی نداده بودند، به نفع «برنده باش» ارسال نشود!
پس از افشاگری وزیر ارتباطات، دبیر پنجمین جشنواره تلویزیونی جامجم توپ را در زمین وزارت ارتباطات انداخت و ادعا کرد: «بر اساس تحقیقات صورت گرفته مشخص شد یکی از شرکتهای مجوزدار آی سی تی (وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات) در جذب و شمارش آرای مردمی در ۲۴ ساعت منتهی به روز شنبه هفته جاری سهلانگاری کرده و مرتکب تخلف شده است. در حال حاضر کمیته بررسی فنی و مرکز صیانت و حفاظت سازمان صدا و سیما با همکاری پلیس فتا در حال پیگیری قانونی این موضوع برای برخورد با عامل یا عاملان تخلف در شرکت مذکور هستند.»
او تأکید کرد: «همچنین گزارش تخلف این شرکت به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ارائه و خواستار برخورد قانونی آنها نیز شدهایم و امیدواریم با حساسیتی که وزیر ارتباطات درخصوص حفاظت از حقالناس دارد، شاهد پیگیری قاطع این وزارتخانه هم باشیم. سازمان صداوسیما در عین حال با تشکیل پرونده این موضوع از متخلف یا متخلفان به پلیس فتا شکایت کرده و خواستار اقدام قانونی لازم است.»
مسعود احمدی افزادی مدعی شد: «سامانه چلچله توسط یکی از شرکتها توسعه داده میشود و این شرکت در بخش کد دستوری از زیرساخت USSD مربوط به یکی دیگر از پرمخاطب ترین شرکتهای پردازنده کدهای دستوری کشور استفاده کرده و طبیعتاً تحت نظارت فنی سازمان تنظیم مقررات و فرکانسهای رادیویی (ICT) که در از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مجوز دارد، همه امور خود را به انجام میرساند.»
این اظهارات با واکنش سید جمال هادیان طبائی زواره رئیس روابط عمومی وزارت ارتباطات همراه شد: «دبیر جشنواره تلویزیونی جام جم مدعی شده است جابجایی آرای نظرسنجی محبوبترین برنامه صداوسیما را شرکتی که از وزارت ارتباطات مجوز دارد، انجام داده است. ایشان صبح روز گذشته نیز اظهارنظر بررسی نشده و شتابزدهای داشتهاند، ادعای ایشان در این مورد هم مردود است. تغییر آرا در شرکت طرف قرارداد انحصاری تبلیغات صداوسیما صورت پذیرفته که هیچ مجوزی از وزارت ارتباطات نیز ندارد و توصیه میکنیم منتظر گزارش تکمیلی بمانند و سپس اظهارنظر کنند.»
ذری جهرمی با انتشار نمودار تازهای درباره ابعاد این تقلب با هشتگ #حقالناس که دیروز مورد استفاده دبیر جشنواره جام جم قرار گرفته بود، نوشته است: «بررسیهای بیشتر نشان میدهد، دستکاری در نظر مردم برای انتخاب محبوبترین برنامه سال صداوسیما صرفا برای یک روز نبوده و در سه روز متوالی صورت پذیرفته است.»؛ جزئیاتی که تلاش دبیر جشنواره فجر برای تخفیف زمان این تقلب به چند ساعت از یک روز را با چالش جدی مواجه ساخته و در عین حال اعتبار این نظرسنجی را زیر سؤال برده است.
امروز رییس پلیس فتا در گفتگوی با ایسنا خبر از دستگیری مسئول این رسوایی داد.
اما درباره این که آیا این فرد با سازندگان برنامه برنده باش یا افرادی دیگر ارتباط داشته یا خیر، گفت: اینها همه باید در مرجع قضائی بررسی شود و تحقیقات هنوز در این زمینه ادامه دارد و کامل نشده است اما آنچه که مردم باید بدانند این است که از آرای آنان صیانت لازم شده است.
حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هستهای، در تحریریه روزنامه بحثی…
بیشک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلویها در ایران برقرارشد تاثیر مهمی در…
کیانوش سنجری خودکشی کرد یک روایت این است که کیانوش سنجری، جوان نازنین و فعال…
ناترازیهای گوناگون، بهویژه در زمینههایی مانند توزیع برق، سوخت و بودجه، چیزی نیست که بتوان…
۱- چند روز پیش، مدرسه آزاد فکری در ایران، جلسه مناظرهای بین علیدوست و سروش…
آنچه وضعیت خاصی به این دوره از انتخابات آمریکا داده، ویژگی دوران کنونی است که…