نماینده مجلس: اینستکس ابزار کنترل درآمدهای نفتی ایران از سوی اروپاست

زیتون– اسدالله عباسی، عضو هیئت رییسه مجلس٬ گفت که سازوکار مالی ایران و اروپا «ابزاری برای کنترل درآمدهای نفتی ایران» است.

اسدالله عباسی به تسنیم گفت که اروپایی‌ها در صددند از طریق اینستکس (سازوکار مالی ایران و اروپا) بدانند، درآمدهای نفتی ایران چگونه هزینه می‌شود.

او اینستکس را «ابزاری برای کنترل و مدیریت درآمدهای نفتی ایران از سوی اروپا» خواند و گفت: «اروپایی‌های قابل اعتماد نیستند و تا کنون به هیچ کدام از تعهدات خود به درستی عمل نکردند که حالا بخواهند این سازوکار مالی را ایجاد کنند.»

عباسی او تاکید کرد: «این سیستمی که پول ایران به بانک‌های اروپایی فرستاده شود و از اروپایی‌ها غذا و دارو وارد کنیم چندان پسندیده نیست.»

او همچنین از این که اعتماد به اروپایی‌ها و دل بستن به وعده‌های آن‌ها باعث شده که ایران «شرکایی همچون چین و روسیه را از دست بدهد» انتقاد کرد.

در همین زمینه حشمت‌الله فلاحت پیشه٬ رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس٬ نیز اینستکس را ناتوان از برآورده کردن انتظارات ایران خوانده است.

فلاحت‌پیشه با اشاره به دیدارهایی که اخیرا با نمایندگان چند کشور اروپایی داشته گفت، در میان کشورهای اروپایی “صرفا آلمان، فرانسه و انگلیس به دنبال اجرای سازوکار اینستکس هستند.”

او اینستکس را سازوکاری “تروئیکایی” خواند و گفت: «۱۵ سال است که از اصل تروئیکا در مناسبات هسته‌ای ایران و غرب گذشته است و در شرایط فعلی همه کشورهای اروپایی باید به سازوکارهای غرب در روابط با ایران بپیوندند.»

حشمت‌الله فلاحت‌پیشه مشخصا به ایتالیا، اسپانیا و یونان اشاره کرده و گفت این‌ها از کشورهایی‌اند که در پیوستن به این سازوکار تعلل می‌کنند. او در عین حال هر گامی که از سوی اروپایی‌ها در این راستا صورت گیرد را قابل تقدیر دانست و آن را «ضربه‌ای به تک‌جانبه‌گرایی‌های آمریکا» قلمداد کرد.

اینستکس سازوکار ویژه مالی تجارت اروپا با ایران است که اروپا بعد از خروج آمریکا از توافق اتمی با ایران (برجام) به منظور دور زدن تحریم‌های ایران و کمک به تجارت شرکت‌های اروپایی با ایران آن را ایجاد کرد.

پیش از این غلامرضا مصباحی مقدم، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز از این سازوکار انتقاد کرده و گفته بود، چون اروپا نتوانست مقابل تحریم‌های آمریکا بایستد “از ایجاد ارتباط تجاری و مالی عدول کرد و به اینستکس رسید.”

با این حال ایران از نخستین نشست کمیسیون مشترک برجام که ۱۵ اسفند (ششم مارس) با حضور معاونان وزرای خارجه ایران، آلمان، فرانسه‌، بریتانیا، روسیه و چین در وین برگزار شد ابراز رضایت کرده است.

عباس عراقچی‌، معاون وزیر خارجه ایران ضمن ابراز خرسندی از بحث‌های درگرفته در این نشست از اروپا خواست، به طور جدی‌تری وارد این عرصه شود.

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

یک پاسخ

  1. ما که برنامه داریم پرچم اسلام را بالای کاخ سفید نصب کنیم ، مایه اش دوختن چند پرچم هم برای کشورهای اروپایی است . این کفار هنوز قدرت اسلام و ولی امر مسلمانان جهان را درک نکرده اند ، چون خیلی خنگ تشریف دارند !

دیدگاه‌ها بسته‌اند.

حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هسته‌ای، در تحریریه روزنامه بحثی جدی میان من و یکی از همکاران و دوستان قدیمی که سابقه جنگ و خدمت در رده بالای سپاه را

ادامه »

بی‌شک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلوی‌ها در ایران برقرار‌شد تاثیر مهمی در شکل گیری و حمایت گسترده مردم از انقلابی که

ادامه »

آنچه وضعیت خاصی به این دوره از انتخابات آمریکا داده، ویژگی دوران کنونی است که جهان در آن قرار دارد.

ادامه »