بیانیه جمعی از فعالان سیاسی و مدنی

? اظهار نگرانی از تشدید تنش و خطر برافروختن آتش جنگ

زیتون– جمعی از فعالان سیاسی و مدنی نسبت به تصمیم ناگهانی دونالد ترامپ٬ رییس جمهوری آمریکا٬ مبنی بر تروریستی خواندن سپاه پاسداران ابزار نگرانی کردند.

به گزارش «زیتون» در این بیانیه آمده است: «سپاه پاسداران علیرغم برخی کارکردهایی که در دفاع از کشور در دوران جنگ داشته است (جدا از اینکه فرماندهانش یکی از عوامل طولانی شدن جنگ پس از فتح خرمشهر بوده اند)، اما از همان ابتدا با مداخله در امور سیاسی و جناح بندی های داخل کشور و اقدامات سرکوبگرانه به تدریج به عنوان بازوی ولایت فقیه به یکی از مهمترین موانع توسعه سیاسی و اقتصادی و امنیت پایدار در ایران تبدیل شده است. به خصوص قبضه سیاست خارجی منطقه ای کشور و سیاستهای ماجراجویانه آن هزینه های زیادی را به مردم تحت ستم و تبعیض و زیر فشارهای اقتصادی زندگی روزمره در ایران تحمیل کرده است. سپاه با بخش اطلاعاتی و امنیتی اش نیز یکی از ارگان های اصلی سرکوب جامعه مدنی و مطالبات فرهنگی، صنفی و سیاسی ملت ایران بوده است. ضمن آنکه بخش مهمی از فساد ساختاری اقتصادی کشور نیز مرتبط با این نیرو بوده است.»

به رغم این موضوع امضا کنندگان بیانیه تاکید دارند که مردم ایران اما اینک از یکسو گروگان سیاستهای داخلی و خارجی نابخردانه و ضدملی حاکمان کشور قرار گرفته اند و باید هزینه این سیاستها را با زندگی سخت و طاقت فرسای خود بپردازند و از سوی دیگر با سیاستهای دولت ناهنجار ترامپ مواجه اند که فشار شدید تحریم های فلج کنندۀ اقتصادی را نیز به آن افزوده است.

متن کامل این بیانیه که برای انتشار در اختیار «زیتون» قرار گرفته به شرح زیر است:

تصمیم کم سابقه دونالد ترامپ در افزودن نام سپاه پاسداران در فهرست سازمان های تروریستی مرحله جدیدی از تنش بین ایران و آمریکا و آتش افروزی در منطقه پیرامون کشور ماست.
سپاه پاسداران علیرغم برخی کارکردهایی که در دفاع از کشور در دوران جنگ داشته است (جدا از اینکه فرماندهانش یکی از عوامل طولانی شدن جنگ پس از فتح خرمشهر بوده اند)، اما از همان ابتدا با مداخله در امور سیاسی و جناح بندی های داخل کشور و اقدامات سرکوبگرانه به تدریج به عنوان بازوی ولایت فقیه به یکی از مهمترین موانع توسعه سیاسی و اقتصادی و امنیت پایدار در ایران تبدیل شده است. به خصوص قبضه سیاست خارجی منطقه ای کشور و سیاستهای ماجراجویانه آن هزینه های زیادی را به مردم تحت ستم و تبعیض و زیر فشارهای اقتصادی زندگی روزمره در ایران تحمیل کرده است. سپاه با بخش اطلاعاتی و امنیتی اش نیز یکی از ارگان های اصلی سرکوب جامعه مدنی و مطالبات فرهنگی، صنفی و سیاسی ملت ایران بوده است. ضمن آنکه بخش مهمی از فساد ساختاری اقتصادی کشور نیز مرتبط با این نیرو بوده است.
مجموعه عملکرد سپاه باعث شده که خواست بازگشت سپاه به پادگان ها و واگذار کردن سیاست داخلی و خارجی و اقتصاد کشور به دولت و ادغام آن با ارتش و نجات کشور از نهادهای موازی به یک مطالبه عمومی تبدیل شود.
مردم ایران اما اینک از یکسو گروگان سیاستهای داخلی و خارجی نابخردانه و ضدملی حاکمان کشور قرار گرفته اند و باید هزینه این سیاستها را با زندگی سخت و طاقت فرسای خود بپردازند و از سوی دیگر با سیاستهای دولت ناهنجار ترامپ مواجه اند که فشار شدید تحریم های فلج کنندۀ اقتصادی را نیز به آن افزوده است.
در آخرین حلقه از این نوع سیاستهای یکجانبه گرایانه، دولت ترامپ با افزودن نام سپاه پاسداران در فهرست سازمان های تروریستی پا به مرحله جدیدی از آتش افروزی در منطقه پیرامون ما نهاده است. این امر باعث افزایش نگرانی ما ایرانیان از احتمال تشدید تنش و احیانا برافروختن آتش جنگ و نیز افزایش فشارهای اقتصادی بر مردم است.
ما امضا کنندگان این بیانیه از طیفهای مختلف سیاسی همانگونه که همیشه اعمال زیانبار سیاسی و اقتصادی و امنیتی فرماندهان سپاه را محکوم کرده ایم گام جدید ماجراجویانه دونالد ترامپ و تیم افراطی و آتش افروز پیرامون وی در راستای گسترش تشنج و احتمال درگیری های نظامی را محکوم می کنیم.
ما نتیجه عملی اقدام جدید دولت ترامپ را جدا از رجزخوانی های سیاسی طرفینی، بیش از پیش گامی در هر چه دشوارتر کردن زندگی اقتصادی مردم ایران، بسته شدن فضا برای جامعه مدنی و افزایش اختناق داخلی در ایران، تقویت نقش بالادستی سپاه و تندروهای همراه آن و قدرت گیری هر چه بیشتر نظامیان در عرصه های مختلف کشور می دانیم.
حل مشکلات و رفع موانع راه توسعه سیاسی و اقتصادی کشور (از جمله مسئله سپاه و حامیان و راهبران آن)، تنها برعهده مردم ایران است. این یک ساده انگاری پوپولیستی و غیرملی بیش نیست که از دولت ترامپ توقع حمایت از دموکراسی و آزادی و حقوق بشر داشته باشیم. دولتی که سیاستهای ضدحقوق بشری اش علیه زنان، سیاهان، مهاجران و … و معامله حقوق انسانها با سلاح و نفت بسیار بدیهی است و نزدیکترین متحدان اش فاسدترین دیکتاتورهای منطقه اند.
ناجی ایران تنها شهروندان ایران اند. تصورات واهی به سان منجی تراشی، به ویژه گونۀ ترامپی اش، منجر به تضعیفِ اندیشه و انگیزه خوداتکایی مردم می شود. دامن زدن به توهمات وبر انگیختن خوش بینی کاذب در بخشی از مردم و دل بستن شان به هر بیگانه ای طماع و هر خودی ای ناصادق و ناپایدار، راه رستگاری نیست. منشأ امید این است که شهروندان دست بر زانوی همت خویش نهند و دوش به دوش دیگر هموطنان، میهن خویش را آزاد و آباد کنند.

اسامی امضا کنندگان به ترتیب حروف الفباء:
مجتبی آقا محمدی
مهدی ابراهیم زاده
حمید احمدزاده
محمدجواد اکبرین
کامران امیری
محمد اولیائی فرد

عبدالعلی بازرگان

بهروز بیات
حسین پورجانگی
محمد پوردوائی
احمد پورمندی
بیژن پیرزاده
مریم تنگستانی
رسول تیهوئیان
حسن جعفری
نقی حمیدیان
مهدی خانباباتهرانی
اصغر خرسند
بهروز خلیق
زیبا دنا
اسماعیل زرگریان
حمید زنگنه
مسعود سرافراز
سیامک سلطانی
معصومه شاپوری
علی شاکری
مسعود شب افروز
رضا شیرازی
مرتضی صادقی
پیمان عارف
حمید عالیپور
مجید عبدالرحیم پور
نادر عصاره
احمد علوی
رضا علیجانی
محمود علیزاده لسانی

مهدی فتا‌پور

حسن فرشتیان
یدی قربانی
جلال کیابی
مزدک لیماکشی
ملیحه محمدی
یوسف محمدی
پروین ملک
میلاد ملک
مهدی ممکن
یاسر میردامادی
حجت نارنجی
مهدی نوربخش
توران همتی
حسن یوسفی اشکوری

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

7 پاسخ

  1. با درود
    ضمن تشکر از بیانیه خردمندانه شما، پیشنهاد می کنم همه منتقدان داخلی و خارجی این نظام استبدادی و فاشیست که معتقد به اصلاح هستند اقدام به جمع آوری امضا برای رفراندم اصلاح نظام سیاسی کشور نمایند و همزمان با ایجاد یک جنبش مدنی متحد موجبات همکرایی مردم و پیگیری خواسته های آنها را فراهم آورند، در غیر اینصورت سیل خروشان مردم اگر راه بیافتد کنترل آن از دست همه خارج و اثرات مخرب آن برای کشور بیش از سیل طبیعی خواهد بود.
    با سپاس

  2. خامنه ای و جمهوری اسلامی در همه زمینه ها شکست سخت و مفتضحانه ای خوردند. اکنون شورش عمومی مردم و خطر فروپاشی حکومت را تهدید میکند. همیشه دشمن تراشیدند و بحران ساختند و از جوی که پدید آوردند علیه مردم سؤاستفاده کردند. از جنگ صدام علیه ایران هم سؤاستفاده بسیار کردند. در آن زمان نیز حکومت اسلامی به بن بست رسیده بود ولی صدام نابخرد با حمله به ایران بدادش رسید. اکنون هم دچار فسادهای دامنه دار و بحران های گوناگون هستند و نیاز به جنگ دارند، ترامپ بدادشان رسید و زمینه هیاهو و سؤاستفاده تبلیغاتی داد. باز هم جنگ را برای خود نعمت میدانند ولی غافلند که این بار وضع با سال ۵۹ فرق بسیار دارد. طرفداری عوام کمتر شده، در جهان هم رسواتر و کم اعتبارترند، فساد هم از بالا تا پایین حکومت را گرفته، بدنه سپاه و بسیج و اطلاعات هم به این حکومت ضدانسانی و فاسد ایمانی ندارند.

  3. سپاه را نخست برای رویارویی با کودتای ارتش ساختند. ولی با سمت گیری ضدمردمی خمینی ، بهشتی ، رفسنجانی و خامنه ای و شریکانشان، آن را از حزب الهی ها انباشتند. هرچه خمینی و دارودسته حزب الهی از مردم بیشتر فاصله گرفتند و علیه منافع و حقوق ملی فعالتر شدند این ارگان هم در همان جهت بیشتر بکار آمد. بسیج را نیز از ملی به مستضعفان تبدیل کردند و بکار گرفتند.
    در زمان جنگ هم خمینی و باند ضد ملی حزب الهی و سپاه و بسیج بروشنی میگفتند که ما برای کشور و ملت و خاک و میهن نمی جنگیم ، ما از مکتب و حکومت اسلامی دفاع می کنیم. نظر تحقیرآمیزی به میهن و ملی داشتند. موضوع تنها موضع گیری در برابر ملی ها نبود، تبلیغ ضد ایرانی میکردند. هنوز هم چنین هستند ولی زمانه آنها را ناگزیر کرد تا هر زمان نیاز شد به عواطف و احساسات میهنی مردم هم در تبلیغات بنفع خود بهره برداری کنند. آدمی چون روحانی بی دلیل نام ایرانی فریدون را عوض نکرد. در همه این چهل سال هرچه فیلم در صدا و سیما ساختند بر نقشهای منفی نام ایرانی گذاشتند و بر نقشهای مثبت نام عربی.
    بنابراین حکومت اسلامی کنونی بروشنی ضد ایرانی است. هزینه کردن این همه سرمایه های ایران در کشورهای عربی و مردم را دچار تنگدستی و دشواریهای بسیار کردن از همین روحیه ضد ایرانی است.
    آنها ایران را ویران کردندو در این جهت میکوشند. ایران برایشان تنها برای بهره برداری از منابع و سرمایه ها و ظرفیت هایش است. ملت را برای بهره برداری میخواهند. همین !

  4. سپاه پاسداران با فشار خارجی وفشار داخلی میتواند تن به خواسته های مدنی و….مردم ایران دهد درغیر اینصورت با داشتن قدرت اقتصادی درکنار قدرت نظامی روش سرکوب را درپیش خواهد گرفتوبا آحترام به افکار دوستان بنده باطر تفکر اینگونه مخالفم.

  5. با سلام. بفرمایید که اصلا ما چرا باید در این شرایط سخت قرار داشته باشیم؟ چون میخواهیم مستقل باشیم. خوب مگر دیگر کشور‌های دنیا همه مستعمره امریکا هستند. آیا ترکیه، اردن، عمان، بحرین، هند،…..همه نوکر امریکا هستند و ترامپت؟ مشکل اصلی ما نه ترامپت دیوانه است و نه نتانیاهو و نه بن سلمان، نه ایکس، اییگرگ. شهامت داشته باشید و بگویید که تا زمانی‌ که این حکومت مقدس اسلامی سر کار است، همین آش است و همین کاسه. ۴ سال دیگر هم همین است، ۱۰ سال دگر هم همین است.

  6. سلام درآستانه سال نوملت ایران شده چوب هردوسرطلا خشم طبیعت ازیک سو کمربه نابودى مابسته جهالت ، بى تدبیرى ، رجزخوانى حاکمان دربرابر گاوى وحشى به نام ترامپ ازسوى دیگر گریبان گیرمان شده
    متاسفانه همنچنان که درمقابل سیل وزلزله بى دفاع وبى پناهیم درمقابل سوءمدیریت وتمامیت خواهى حاکمان نالایق هم خوگرفته ایم وحرکتى نداریم

دیدگاه‌ها بسته‌اند.

بیانیه جمعی از فعالان سیاسی و مدنی

حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هسته‌ای، در تحریریه روزنامه بحثی جدی میان من و یکی از همکاران و دوستان قدیمی که سابقه جنگ و خدمت در رده بالای سپاه را

ادامه »

بی‌شک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلوی‌ها در ایران برقرار‌شد تاثیر مهمی در شکل گیری و حمایت گسترده مردم از انقلابی که

ادامه »

آنچه وضعیت خاصی به این دوره از انتخابات آمریکا داده، ویژگی دوران کنونی است که جهان در آن قرار دارد.

ادامه »