ملخ ها تا ۵ سال در ایران می‌مانند

زیتون– خسرو عمرانی، معاون سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر گفت ملخ ها تا ۵ سال در ایران می مانند و باید برنامه مدونی برای مقابله با آن داشت.

او از مردم خواست تا «در هر مکانی ملخ بالغ و یا پوره‌های این ملخ‌ها را مشاهده کردند حتماً به مرکز جهاد کشاورزی اطلاع دهند.»

آفت ملخ به ۶ استان جنوبی ایران هجوم آورده‌اند.

چند استان جنوبی با هجوم ملخ‌های دریایی و آسیب مزارع و مراتع روبرو هستند. جهاد کشاورزی هرمزگان می‌گوید ملخ‌ها تا عمق ۱۰۰ کیلومتری استان پیش رفته‌اند. تخم‌ریزی ملخ‌ها در اردیبهشت حالت طغیانی می‌یابد.

حمید دولتی، مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان هرمزگان، خبر داد که بارندگی‌های اخیر موج جدیدی از ملخ‌های دریایی با تراکم بالا را روانه استان کرده و این حشرات تا عمق ۱۰۰ کیلومتری استان نفوذ کرده‌‌اند. این موج از ۱۶ فروردین وارد هرمزگان شده و ملخ‌ها به نزدیکی مزارع رسیده‌اند. خبرگزاری ایلنا به نقل از این مقام می‌نویسد: «با گرم شدن مناطق آفریقایی، بچه ملخ‌ها بالدار شده و به عربستان نقل مکان کرده‌اند. متاسفانه در عربستان مبارزه اصولی انجام نشده و حجم بالای تراکم دستجات ملخ برای تغذیه به ایران کوچ کرده‌اند.»

او نفوذ ملخ‌ها به عمق استان هرمزگان را یک اخطار بزرگ برای کل کشور دانسته است.

ایلنا خبر داد که هم اینک استان‌های هرمزگان، بوشهر، خوزستان، سیستان و بلوچستان، جنوب کرمان، فارس و جزیره قشم، کانون هجوم ملخ‌ها هستند. هشدار داده شده که بارندگی‌های پیش رو می‌‌تواند موج جدیدی از هجوم ملخ‌ها با تراکم ۵ تا ۱۰ برابری را موجب شود.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان نیز می‌گوید ملخ‌ها اولین بار در ۱۱ اسفند ۹۶ به شهرستان کنارک هجوم بردند و دسته‌های دوم و سوم در ۱۵ اسفند به روستاها و مراتع چابهار ریختند. او خبر می‌دهد که تا کنون ۱۳ تا ۱۴ دسته انبوه ملخ وارد سیستان و بلوچستان شده‌اند: «معمولا در عملیات مبارزه، حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد از ملخ‌ها نابود شده و حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد از آنها موفق به تخم‌ریزی می‌شوند. بسته به شرایط آب و هوایی منطقه، بین ۳ هفته تا ۲ ماه طول می‌کشد تا پوره ملخ از تخم خارج شود. متاسفانه شرایط در این منطقه به قدری مناسب بود که پس از سه هفته، پوره‌ها خارج شده و در تاریخ ۵ فروردین ماه مشاهده شدند که در زمان مناسب مبارزه با آنها آغاز خواهد شد.»

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

یک پاسخ

دیدگاه‌ها بسته‌اند.

رسانه‌های گوناگون و برخی “کارشناسان” در تحلیل سیاست‌های آینده ترامپ در قبال حاکمیت ولایی، به‌طور مکرر از مفهوم “فشار حداکثری” (Maximum Pressure) استفاده می‌کنند. این اصطلاح شاید برای ایجاد هیجان سیاسی و عوام‌فریبی رسانه‌ای کاربرد

ادامه »

حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هسته‌ای، در تحریریه روزنامه بحثی جدی میان من و یکی از همکاران و دوستان

ادامه »

بی‌شک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلوی‌ها در ایران برقرار‌شد تاثیر مهمی در شکل گیری و حمایت گسترده

ادامه »