چند استان جنوبی با هجوم ملخهای دریایی و آسیب مزارع و مراتع روبرو هستند. جهاد کشاورزی هرمزگان میگوید ملخها تا عمق ۱۰۰ کیلومتری استان پیش رفتهاند. تخمریزی ملخها در اردیبهشت حالت طغیانی مییابد.
حمید دولتی، مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان هرمزگان، خبر داد که بارندگیهای اخیر موج جدیدی از ملخهای دریایی با تراکم بالا را روانه استان کرده و این حشرات تا عمق ۱۰۰ کیلومتری استان نفوذ کردهاند. این موج از ۱۶ فروردین وارد هرمزگان شده و ملخها به نزدیکی مزارع رسیدهاند. خبرگزاری ایلنا به نقل از این مقام مینویسد: «با گرم شدن مناطق آفریقایی، بچه ملخها بالدار شده و به عربستان نقل مکان کردهاند. متاسفانه در عربستان مبارزه اصولی انجام نشده و حجم بالای تراکم دستجات ملخ برای تغذیه به ایران کوچ کردهاند.»
او نفوذ ملخها به عمق استان هرمزگان را یک اخطار بزرگ برای کل کشور دانسته است.
ایلنا خبر داد که هم اینک استانهای هرمزگان، بوشهر، خوزستان، سیستان و بلوچستان، جنوب کرمان، فارس و جزیره قشم، کانون هجوم ملخها هستند. هشدار داده شده که بارندگیهای پیش رو میتواند موج جدیدی از هجوم ملخها با تراکم ۵ تا ۱۰ برابری را موجب شود.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان نیز میگوید ملخها اولین بار در ۱۱ اسفند ۹۶ به شهرستان کنارک هجوم بردند و دستههای دوم و سوم در ۱۵ اسفند به روستاها و مراتع چابهار ریختند. او خبر میدهد که تا کنون ۱۳ تا ۱۴ دسته انبوه ملخ وارد سیستان و بلوچستان شدهاند: «معمولا در عملیات مبارزه، حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد از ملخها نابود شده و حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد از آنها موفق به تخمریزی میشوند. بسته به شرایط آب و هوایی منطقه، بین ۳ هفته تا ۲ ماه طول میکشد تا پوره ملخ از تخم خارج شود. متاسفانه شرایط در این منطقه به قدری مناسب بود که پس از سه هفته، پورهها خارج شده و در تاریخ ۵ فروردین ماه مشاهده شدند که در زمان مناسب مبارزه با آنها آغاز خواهد شد.»