?بیانیه انجمن دفاع از آزادی مطبوعات در اعتراض به بازداشت کیوان صمیمی و مرضیۀ امیری

زیتون– انجمن دفاع از آزادی مطبوعات در اعتراض به تداوم بازداشت کیوان صمیمی و مرضیه امیری٬ بیانیه‌ای صادر کرد.

به گزارش «زیتون» در این بیانیه آمده است که انجمن دفاع از آزادی مطبوعات طی ده روز گذشته با نگرانی، حسن نیت و امیدواری در انتظار آزادی ایشان سیاست صبر و سکوت پیش گرفت، با این امید که علاوه بر قانونمداری، دور‌اندیشی و مصلحت‌سنجی مسئولان امنیتی و قضایی سبب‌ساز حل و فصل ماجرا شده و با رفع سوء تفاهم پیش آمده آقای صمیمی و خانم امیری آزاد شوند اما تداوم بازداشت آنان امیدها را کمرنگ نموده و نگرانیها را افزایش داده است.

انجمن دفاع از آزادی مطبوعات در ادامه اظهار امیدواری کرده است که هر چه سریعتر با آزادی کیوان صمیمی و مرضیۀ امیری و دیگر بازداشت شدگان تجمعات روز کارگر و روز معلم، امید به بهبود مناسبات میان دستگاههای دولتی و جامعۀ مدنی روز به روز افزایش یابد و قانون و آزادیها و حقوق مصرح مردم در آن، تنها مبنای مواجهۀ دستگاههای ذیربط با شهروندان ایرانی و کنشگران جامعۀ مدنی باشد.

مرضیه امیری و کیوان صمیمی دو تن از بازداشت شدگان تجمع روز جهانی کارگر مقابل مجلس هستند.

متن کامل این بیانیه که برای انتشار در اختیار «زیتون» قرار گفته٬ به شرح زیر است:
به نام خدا
ده روز از بازداشت آقای کیوان صمیمی سردبیر ماهنامۀ ایران فردا و رئیس انجمن دفاع از آزادی مطبوعات و خانم مرضیۀ امیری خبرنگار روزنامۀ شرق می‌گذرد. آنچه بر تلخی ماجرا می‌افزاید بازداشت این دو همکار مطبوعاتی در آستانۀ روز جهانی آزادی مطبوعات است. آقای صمیمی و خانم امیری در کنار شماری از کارگران و دیگر فعالان مدنی در تجمعات روز جهانی کارگر حضور داشته‌اند و هیچ اقدام غیرقانونی از ایشان سر نزده که مستوجب بازداشت و تشکیل پروندۀ امنیتی و قضایی باشد.
مطابق با اصل بیست و هفتم قانون اساسی جمهوری اسلامی که اصلی‌ترین سند ملی در کشور ما و مهمترین میثاق میان دولت و ملت است ” تشکیل اجتماعات و راه پیمایی‌ها بدون حمل سلاح، به شرط آنکه مخل به مبانی اسلام نباشد آزاد است”. تا آنجا که می‌دانیم کیوان صمیمی و مرضیۀ امیری حامل هیچگونه سلاح سرد و گرمی نبوده‌اند و هیچ کاری نکرده‌اند که حتی با بدبینانه‌ترین و تنگ‌نظرانه‌ترین برداشتها مخل به مبانی اسلام تلقی شود. مرضیۀ امیری به سائقۀ حرفۀ خبرنگاری و به قصد خبررسانی و کیوان صمیمی نیز به عنوان یک مطبوعاتی با سابقه و کنشگر دلسوز مدنی در آن تجمع مسالمت‌آمیز حضور داشته‌اند.
انجمن دفاع از آزادی مطبوعات طی ده روز گذشته با نگرانی، حسن نیت و امیدواری در انتظار آزادی ایشان سیاست صبر و سکوت پیش گرفت، با این امید که علاوه بر قانونمداری، دور‌اندیشی و مصلحت‌سنجی مسئولان امنیتی و قضایی سبب‌ساز حل و فصل ماجرا شده و با رفع سوء تفاهم پیش آمده آقای صمیمی و خانم امیری آزاد شوند اما تداوم بازداشت آنان امیدها را کمرنگ نموده و نگرانیها را افزایش داده است.
انجمن دفاع از آزادی مطبوعات رسما تاسف عمیق و نگرانی جدی خود را از تاخیر در آزادی این دو همکار مطبوعاتی و ابهام در وضعیت آنان اعلام و از متصدیان مربوط آزادی فوری و بی قید و شرطشان را درخواست و صادقانه اعلام می‌کند که رعایت قانون و تضمین آزادی‌های قانونی نه تنها وظیفۀ تخلف‌ناپذیر مسئولان امنیتی و قضایی در هر شرایطی است بلکه علاوه بر آن از مصلحتهای مهم و قابل ملاحظه در شرایط خطیر کنونی نیز هست.
روزنامه‌نگاران به عنوان بخشی قابل توجه از سرمایۀ اجتماعی کشور و به عنوان دیده‌بانهای بیدار جامعه نقشی مهم در دفاع از حقوق مردم و نظارت بر اجرای قانون دارند، بنابرین به مصلحت کشور نیست که پاداش خدمت صادقانه و تلاش دلسوزانۀ ایشان بازداشت و زندان باشد.
انجمن دفاع از آزادی مطبوعات امیدوار است هر چه سریعتر با آزادی کیوان صمیمی و مرضیۀ امیری و دیگر بازداشت شدگان تجمعات روز کارگر و روز معلم، امید به بهبود مناسبات میان دستگاههای دولتی و جامعۀ مدنی روز به روز افزایش یابد و قانون و آزادیها و حقوق مصرح مردم در آن، تنها مبنای مواجهۀ دستگاههای ذیربط با شهروندان ایرانی و کنشگران جامعۀ مدنی باشد.

بیست و یکم اردیبهشت نود و هشت
انجمن دفاع از آزادی مطبوعات

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

2 پاسخ

  1. مطابق با اصل بیست و هفتم قانون اساسی جمهوری اسلامی که اصلی‌ترین سند ملی در کشور ما و مهمترین میثاق میان دولت و ملت است ” تشکیل اجتماعات و راه پیمایی‌ها بدون حمل سلاح، به شرط آنکه مخل به مبانی اسلام نباشد آزاد است”.

    حالا بفرمایید که :
    ۱-چه چیز های، یا، حرف‌های را میتوان مخل به مبانی اسلام دانست؟

    ۲- چه کسی حق تشخیص حرف یا حرکت مخل اسلام را دارد؟

دیدگاه‌ها بسته‌اند.

در تحلیل سیاسی و روانشناختی دیکتاتوری، مسئله مقصر دانستن پذیرفتگان دیکتاتوری به عنوان افرادی که در بقای آن نقش دارند، بسیار چالش‌برانگیز است. آیا می‌توان پذیرفت که کسانی که به دلایل مختلف به نظام دیکتاتوری

ادامه »

امروز یکم نوامبر، روز جهانی وگن است؛ این روز، یادبودِ تمام دردمندی‌ها و خودآگاهی‌هایی است که انسان‌هایی عاشق، اندیشمند و بیزار از خشونت و

ادامه »

  در حالی‌که با نفس‌های حبس‌شده در سینه منتظر حمله نظامی اسرائیل به کشور‌مان هستیم، به نگارش این یاداشت کوتاه

ادامه »