?بیانیه انجمن دفاع از آزادی مطبوعات در اعتراض به بازداشت کیوان صمیمی و مرضیۀ امیری

زیتون– انجمن دفاع از آزادی مطبوعات در اعتراض به تداوم بازداشت کیوان صمیمی و مرضیه امیری٬ بیانیه‌ای صادر کرد.

به گزارش «زیتون» در این بیانیه آمده است که انجمن دفاع از آزادی مطبوعات طی ده روز گذشته با نگرانی، حسن نیت و امیدواری در انتظار آزادی ایشان سیاست صبر و سکوت پیش گرفت، با این امید که علاوه بر قانونمداری، دور‌اندیشی و مصلحت‌سنجی مسئولان امنیتی و قضایی سبب‌ساز حل و فصل ماجرا شده و با رفع سوء تفاهم پیش آمده آقای صمیمی و خانم امیری آزاد شوند اما تداوم بازداشت آنان امیدها را کمرنگ نموده و نگرانیها را افزایش داده است.

انجمن دفاع از آزادی مطبوعات در ادامه اظهار امیدواری کرده است که هر چه سریعتر با آزادی کیوان صمیمی و مرضیۀ امیری و دیگر بازداشت شدگان تجمعات روز کارگر و روز معلم، امید به بهبود مناسبات میان دستگاههای دولتی و جامعۀ مدنی روز به روز افزایش یابد و قانون و آزادیها و حقوق مصرح مردم در آن، تنها مبنای مواجهۀ دستگاههای ذیربط با شهروندان ایرانی و کنشگران جامعۀ مدنی باشد.

مرضیه امیری و کیوان صمیمی دو تن از بازداشت شدگان تجمع روز جهانی کارگر مقابل مجلس هستند.

متن کامل این بیانیه که برای انتشار در اختیار «زیتون» قرار گفته٬ به شرح زیر است:
به نام خدا
ده روز از بازداشت آقای کیوان صمیمی سردبیر ماهنامۀ ایران فردا و رئیس انجمن دفاع از آزادی مطبوعات و خانم مرضیۀ امیری خبرنگار روزنامۀ شرق می‌گذرد. آنچه بر تلخی ماجرا می‌افزاید بازداشت این دو همکار مطبوعاتی در آستانۀ روز جهانی آزادی مطبوعات است. آقای صمیمی و خانم امیری در کنار شماری از کارگران و دیگر فعالان مدنی در تجمعات روز جهانی کارگر حضور داشته‌اند و هیچ اقدام غیرقانونی از ایشان سر نزده که مستوجب بازداشت و تشکیل پروندۀ امنیتی و قضایی باشد.
مطابق با اصل بیست و هفتم قانون اساسی جمهوری اسلامی که اصلی‌ترین سند ملی در کشور ما و مهمترین میثاق میان دولت و ملت است ” تشکیل اجتماعات و راه پیمایی‌ها بدون حمل سلاح، به شرط آنکه مخل به مبانی اسلام نباشد آزاد است”. تا آنجا که می‌دانیم کیوان صمیمی و مرضیۀ امیری حامل هیچگونه سلاح سرد و گرمی نبوده‌اند و هیچ کاری نکرده‌اند که حتی با بدبینانه‌ترین و تنگ‌نظرانه‌ترین برداشتها مخل به مبانی اسلام تلقی شود. مرضیۀ امیری به سائقۀ حرفۀ خبرنگاری و به قصد خبررسانی و کیوان صمیمی نیز به عنوان یک مطبوعاتی با سابقه و کنشگر دلسوز مدنی در آن تجمع مسالمت‌آمیز حضور داشته‌اند.
انجمن دفاع از آزادی مطبوعات طی ده روز گذشته با نگرانی، حسن نیت و امیدواری در انتظار آزادی ایشان سیاست صبر و سکوت پیش گرفت، با این امید که علاوه بر قانونمداری، دور‌اندیشی و مصلحت‌سنجی مسئولان امنیتی و قضایی سبب‌ساز حل و فصل ماجرا شده و با رفع سوء تفاهم پیش آمده آقای صمیمی و خانم امیری آزاد شوند اما تداوم بازداشت آنان امیدها را کمرنگ نموده و نگرانیها را افزایش داده است.
انجمن دفاع از آزادی مطبوعات رسما تاسف عمیق و نگرانی جدی خود را از تاخیر در آزادی این دو همکار مطبوعاتی و ابهام در وضعیت آنان اعلام و از متصدیان مربوط آزادی فوری و بی قید و شرطشان را درخواست و صادقانه اعلام می‌کند که رعایت قانون و تضمین آزادی‌های قانونی نه تنها وظیفۀ تخلف‌ناپذیر مسئولان امنیتی و قضایی در هر شرایطی است بلکه علاوه بر آن از مصلحتهای مهم و قابل ملاحظه در شرایط خطیر کنونی نیز هست.
روزنامه‌نگاران به عنوان بخشی قابل توجه از سرمایۀ اجتماعی کشور و به عنوان دیده‌بانهای بیدار جامعه نقشی مهم در دفاع از حقوق مردم و نظارت بر اجرای قانون دارند، بنابرین به مصلحت کشور نیست که پاداش خدمت صادقانه و تلاش دلسوزانۀ ایشان بازداشت و زندان باشد.
انجمن دفاع از آزادی مطبوعات امیدوار است هر چه سریعتر با آزادی کیوان صمیمی و مرضیۀ امیری و دیگر بازداشت شدگان تجمعات روز کارگر و روز معلم، امید به بهبود مناسبات میان دستگاههای دولتی و جامعۀ مدنی روز به روز افزایش یابد و قانون و آزادیها و حقوق مصرح مردم در آن، تنها مبنای مواجهۀ دستگاههای ذیربط با شهروندان ایرانی و کنشگران جامعۀ مدنی باشد.

بیست و یکم اردیبهشت نود و هشت
انجمن دفاع از آزادی مطبوعات

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

2 پاسخ

  1. مطابق با اصل بیست و هفتم قانون اساسی جمهوری اسلامی که اصلی‌ترین سند ملی در کشور ما و مهمترین میثاق میان دولت و ملت است ” تشکیل اجتماعات و راه پیمایی‌ها بدون حمل سلاح، به شرط آنکه مخل به مبانی اسلام نباشد آزاد است”.

    حالا بفرمایید که :
    ۱-چه چیز های، یا، حرف‌های را میتوان مخل به مبانی اسلام دانست؟

    ۲- چه کسی حق تشخیص حرف یا حرکت مخل اسلام را دارد؟

دیدگاه‌ها بسته‌اند.

رسانه‌های گوناگون و برخی “کارشناسان” در تحلیل سیاست‌های آینده ترامپ در قبال حاکمیت ولایی، به‌طور مکرر از مفهوم “فشار حداکثری” (Maximum Pressure) استفاده می‌کنند. این اصطلاح شاید برای ایجاد هیجان سیاسی و عوام‌فریبی رسانه‌ای کاربرد

ادامه »

حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هسته‌ای، در تحریریه روزنامه بحثی جدی میان من و یکی از همکاران و دوستان

ادامه »

بی‌شک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلوی‌ها در ایران برقرار‌شد تاثیر مهمی در شکل گیری و حمایت گسترده

ادامه »