زیتون– محمدجعفر منتظری، دادستان کل کشور، با «ناجوانمردانه» توصیف کردن سخنان نزار زکا درباره دوران بازداشتش در ایران، تهدید کرد که در صورت ادامه این سخنان، قوه قضاییه جمهوری اسلامی «مصاحبههایی» که با او انجام شده است را منتشر خواهد کرد.
منتظری گفت: «کسی آمده با وساطت دولت لبنان و حزب الله از این فرصت استفاده کرده، بخشی از دوران محکومیت اش را در ایران گذرانده و با آزادی مشروط به خارج از ایران رفته است، امروز به جای تقدیر و تشکر از نظام جمهوری اسلامی و نظام قضائی ایران این رویکرد بسیار ناجوانمردانه را در پیش گرفته است.»
نزار زکا پس از آزادی و ورود به لبنان، در جمع خبرنگاران بازداشت خود در ایران را «آدم ربایی» خواند و روند محاکمه را «صوری» توصیف کرد.
نزار زکا، شهروند لبنانی دارای اقامت آمریکا، روز سه شنبه ۲۱ خرداد از زندان آزاد شد و به لبنان رفت. او پس از آزادی، گفت که در طول دوران بازداشت از سوی ماموران سپاه پاسداران شکنجه شده است.
به گفته منتظری درباره نزار زکا «اسناد و مدارک کافی و مصاحبههایی که انجام شده و فیلمها و مستنداتی» وجود دارد. او همچنین تهدید کرد که اگر نزار زکا «اگر بخواهد ادامه دهد»، آنگاه دستگاه قضایی ایران هم «اسناد و مدارکی را که دارد رو خواهد کرد.»
نزار زکا متخصص کامپیوتر، که به دعوت شهیندخت مولاوردی معاون وقت رئیس جمهوری ایران در امور زنان، برای سخنرانی در یک کنفرانس به تهران رفته بود، در شهریور ۹۴ بازداشت و به اتهام «همکاری با دولت متخاصم آمریکا» به ۱۰ سال حبس و پرداخت جریمه نقدی محکوم شده بود.
وزارت خارجه ایالات متحده بارها بازداشت بیدلیل و خودسرانه شهروندان آمریکا و کشورهای دیگر، از جمله ایرانیان دوتابعیتی، توسط رژیم جمهوری اسلامی را محکوم کرده و خواستار آزادی بلافاصله و بی قید و شرط آنها شده است. در حال حاضر تعدادی از شهروندان آمریکایی – از جمله ژیو وانگ، سیامک و باقر نمازی، و مایکل وایت – در ایران زندانی هستند. از سرنوشت رابرت لوینسون، دیگر شهروند آمریکایی که بیش از دوازده سال پیش در ایران ناپدید شد، نیز اطلاعی در دست نیست.
۱۳ آبان در تاریخ جمهوری اسلامی روز مهمی است؛ نه از آن جهت که سفارت…
در تحلیل سیاسی و روانشناختی دیکتاتوری، مسئله مقصر دانستن پذیرفتگان دیکتاتوری به عنوان افرادی که…
امروز یکم نوامبر، روز جهانی وگن است؛ این روز، یادبودِ تمام دردمندیها و خودآگاهیهایی است…
درآمد در این نوشتار به دو مطلب خواهم پرداخت. نخست، تحلیلی از عنوان مقاله و…