حمله به یک دین حمله به همه ادیان است

رييس جمهوري آمريكا در بازديد از يك مسجد در آمريكا

زیتون- باراک اوباما در اولین دیدار خود از یک مسجد در آمریکا با انتقاد از ”لفاظی‌های سیاسی غیر قابل توجیه” گفت که حمله به یک دین، حمله به همه ادیان است. او تلاش کرد تصویر رایج در مورد ”تروریست بودن مسلمانان” را به چالش بکشد.

به گزارش بی بی سی ، باراک اوباما، رئیس‌جمهور آمریکا، شامگاه چهارشنبه (۱۴ بهمن) در دیدار از یک مسجد در خارج از بالتیمور تلاش کرد تا از ترس آمریکایی‌ها که در فرهنگ عامه عادت کرده‌اند مسلمانان را به عنوان تروریست بشناسند، بکاهد. او همچنین به جوانان مسلمان آمریکایی در مورد جایگاه‌شان در آینده آمریکا اطمینان خاطر داد.

0,,19025878_401,00
این مسجد در سال گذشته دو بار پیام تهدیدآمیز دریافت کرده بود. اوباما تصریح کرد: «وقتی هر گروه مذهبی مورد حمله قرار می‌گیرد، همه ما مسئولیت داریم که در این باره صحبت کنیم.»
او با انتقاد از ”لفاظی‌های غیر قابل توجیه” دونالد ترامپ و دیگر نامزدهای جمهوری‌خواهان علیه مسلمانان، گفت:«

اگر در مورد آزادی دین جدی هستیم – و خطاب من اینجا با هم کیشان مسیحی است که اکثریت را در این کشور تشکیل می دهند – باید درک کنیم که حمله به یک دین، حمله به همه ادیان است.»

اوباما تاکید کرد که شعارهای ضداسلامی در آمریکا جایی ندارد. در ماه دسامبر سال گذشته وقتی یک زن و شوهر مسلمان با الهام از گروه داعش، در یک حمله تروریستی در کالیفرنیا ۱۴ نفر را کشتند، دونالد تراپ، نامزد پیشرو جمهوری خواهان، خواهان ممنوعیت ورود مسلمانان به آمریکا شد.

اوباما در آغاز سخنانش گفت: «اولین چیزی که می خواهم بگویم و مسلمانان آمریکا آن را به اندازه کافی نمی شنوند این است: من از شما سپاسگزارم. سپاسگزارم که به جامعه خود خدمت می کنید، سپاسگزارم که به همسایگان خود کمک می کنید، سپاسگزارم که کمک می کنید به عنوان خانواده آمریکایی متحد و قوی بمانیم.»
رئیس‌جمهور آمریکا پیش از ورود به مسجد بر اساس سنت‌های اسلامی کفش‌های خود را در آورد. او گفت: «به این فکر کنید که کلیساها، کنیسه‌ها و معابد شما و یک مسجد چقدر به هم شبیه هستند.»
اوباما به تاریخچه مسلمانان در آمریکا اشاره کرد و گفت که توماس جفرسون از بنیانگذاران آمریکا زمانی که از آزادی مذهب در این کشور سخن گفته به طور مشخص به مسلمانان اشاره کرده است. رئیس‌جمهور آمریکا اضافه کرد: «مخالفان جفرسون او را متهم کردند که او مسلمان است و بنابراین می‌بینید من اولین نفر نیستم.»

رئیس‌جمهور آمریکا با انتقاد از نگاه رایج در مورد تروریست بودن مسلمانان، گفت: «برنامه‌های تلویزیونی ما باید مسلمانانی را نشان دهند که تهدیدی برای امنیت ملی نیستند.»
اوباما همچنین از جوانان خواست به دام باورهایی نیفتند که از آن‌ها می‌خواهد میان ملیت و مذهب خود یکی را انتخاب کنند. او افزود: «جای شما اینجاست، دقیقاً همینجا. شما مسلمان یا آمریکایی نیستید. شما مسلمان آمریکایی هستید.»
قبل از سخنان باراک اوباما یک گروه پیشاهنگی با پرچم‌های آمریکا و ایالت مریلند به صحن اصلی مسجد وارد شدند.
در این دیدار جمعی از مسلمانان عضو ارتش آمریکا و همچنین ابتهاج محمد، عضو تیم شمشیربازی آمریکا در المپیک ریو، حضور داشتند. خانم ابتهاج اولین آمریکایی خواهد بود که با حجاب اسلامی در مسابقات المپیک شرکت خواهد کرد.

رییس جمهوری امریکا در ادامه گفت:« در دوران کنونی مسلمانان به دو دلیل «نگران هستند و به واقع تا حدی بیمناک»؛ این نگرانی از یک سوی به خاطر تهدید تروریسم است و از سوی دیگر به خاطر مورد سرزنش قرار گرفتن «برای اقدامات خشونت بار عده کمی (از آنان)».

اوباما از ملت آمریکا خواست تا هرگز به تروریست‌هایی که نسخه انحرافی اسلامی را ترویج می‌دهند، «مشروعیت» ندهند و گفت:« اکثریت مسلمانان اسلام را به عنوان منبع صلح ترویج می‌دهند و داعش و القاعده اولین افراط گراهای تاریخ نیستند که از نام خدا سوء استفاده می‌کنند. ما این گونه موارد را در سراسر ادیان مشاهده کرده‌ایم.»

 

 

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هسته‌ای، در تحریریه روزنامه بحثی جدی میان من و یکی از همکاران و دوستان قدیمی که سابقه جنگ و خدمت در رده بالای سپاه را

ادامه »

بی‌شک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلوی‌ها در ایران برقرار‌شد تاثیر مهمی در شکل گیری و حمایت گسترده مردم از انقلابی که

ادامه »

آنچه وضعیت خاصی به این دوره از انتخابات آمریکا داده، ویژگی دوران کنونی است که جهان در آن قرار دارد.

ادامه »