روحانی: حضور نیروی خارجی در خلیج فارس عامل اصلی تنش است

ناوشکن بریتانیایی وارد خلیج فارس شد

زیتون– دولت بریتانیا امروز (یکشنبه) اعلام کرد که ناوشکن اچ‌ام‌اس دانکن برای تامین امنیت کشترانی وارد خلیج فارس شده است.

طبق بیانیه دولت بریتانیا، ناوشکن دانکن در کنار ناو محافظ مونتروز از کشتی‌هایی که با پرچم بریتانیا از تنگه هرمز عبور می‌کنند محافظت می‌کند.

بن والاس٬ وزیر دفاع بریتانیا٬ در این رابطه گفت: «آزادی کشتیرانی برای نظام تجاری و اقتصادی جهان اهمیت اساسی دارد و دولت بریتانیا متعهد است که برای دفاع از آن هر چه می‌تواند بکند.»

بی‌بی‌سی فارسی خبر داد که وزیر دفاع بریتانیا در ادامه تاکید کرد: «امنیت کشتی‌های حامل پرچم بریتانیا برای ما الویت است، با این حال پس از توقیف غیرقابل قبول و غیرقانونی نفتکش استینا ایمپرو همچنان برای تنش‌زدایی با ایران تلاش خواهیم کرد.»

بریتانیا می‌گوید این اقدامی نظامی نیست بلکه هدف آن افزایش امنیت در تنگه هرمز و ممانعت از اختلال در آزادی کشتیرانی است.

از سوی دیگر اما حسن روحانی، رییس جمهوری٬ در دیدار با یوسف بن علوی، وزیر امور خارجه عمان از حضور نیروهای نظامی خارجی در منطقه خلیج فارس انتقاد کرده و گفت: «حضور نیروهای خارجی نه تنها کمکی به امنیت منطقه نمی‌کند، بلکه عامل اصلی تنش خواهد بود.»

روحانی مسئولیت اصلی امنیت تنگه هرمز را برعهده ایران و عمان دانسته و گفت که ایران تلاش می‌کند که تا در دریای عمان، خلیج فارس و تنگه هرمز مسیر امن و مطمئن برای کشتیرانی بین‌المللی» ایجاد کند.

رییس جمهوری ایران همچنین منشا تنش‌ها در منطقه را خروج یک طرفه آمریکا از برجام دانست.

یوسف بن علوی، وزیر خارجه عمان در این دیدار خواستار تلاش برای ایجاد «ثبات و امنیت پایدار» در منطقه شد.

تنش‌ها در منطقه خلیج فارس در یک ماه اخیر افزایش قابل ملاحظه‌ای داشته است و ایران پس از به اجرا در آمدن تحریم‌های نفتی از سوی آمریکا یک پهپاد تجسسی آمریکایی را سرنگون کرد.

هفته گذشته نیز ایران یک نفتکش بریتانیایی را پس از توقیف نفتکشش در جبل الطارق توسط این کشور، در تنگه هرمز توقیف کرد.

برخی کشورهای اروپایی در حال حاضر پیشنهاد تشکیل یک نیروی دریایی مشترک برای حفاظت از کشتی‌ها در تنگه هرمز را مطرح کرده‌اند.

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

روحانی: حضور نیروی خارجی در خلیج فارس عامل اصلی تنش است

در تحلیل سیاسی و روانشناختی دیکتاتوری، مسئله مقصر دانستن پذیرفتگان دیکتاتوری به عنوان افرادی که در بقای آن نقش دارند، بسیار چالش‌برانگیز است. آیا می‌توان پذیرفت که کسانی که به دلایل مختلف به نظام دیکتاتوری

ادامه »

امروز یکم نوامبر، روز جهانی وگن است؛ این روز، یادبودِ تمام دردمندی‌ها و خودآگاهی‌هایی است که انسان‌هایی عاشق، اندیشمند و بیزار از خشونت و

ادامه »

  در حالی‌که با نفس‌های حبس‌شده در سینه منتظر حمله نظامی اسرائیل به کشور‌مان هستیم، به نگارش این یاداشت کوتاه

ادامه »