زیتون– علی رازینی٬ رییس سازمان قضائی نیروهای مسلح وقت٬ با بیان اینکه دادگاههای دستگیرشدگان در عملیات مرصاد بسیار کوتاه بود، گفت: «به دلیل وجود دادگاه جنگ رسیدگی به پروندهها بدون تشریفات انجام میشد و محاکمه در همان شهر دستگیری، انجام میشد.»
رازینی در ادامه تاکید کرد: «یعنی هیچکدام از منافقینی را که در عملیات مرصاد دستگیر شده بودند نیاوردیم در تهران یا اهواز محاکمه کنیم. در همان مناطق جنگی که دستگیر شدند، محاکمه و مجازات شدند. به موجب همین قانون با آنها برخورد شد. اولین نفراتی که از منافقین محاکمه شدند در اسلامآباد بود.»
رییس سازمان قضایی نیروهای مسلح وقت افزود: «چون با دادگاههای زمان جنگ بود، تشریفات نداشت. در همان شهرهایی که دستگیر شدند محاکمه شدند.»
به گفته او گاهی وقتها ممکن بود یک ساعت یا کمتر طول بکشد.
علی رازینی همچنین خبر داد: «امام اجازه فرمودند که با عدم رعایت جزئیات آیین دادرسی محاکم تشکیل و به این جرائم در مناطق جنگی رسیدگی شود. پس عمق بند اول فرمان یا فتوای امام این بوده است که راه را برای تشکیل دادگاههایی با تشریفات کم و حداقلی باز کردند. در گذشته این دادگاهها به عنوان «دادگاههای صحرایی» معروف بودند و امام تحت عنوان «دادگاه تخلفات جنگ» آن را احیا کردند. تا زمانی که جنگ تمام نشده بود این دادگاهها برقرار بودند.»
او در پاسخ به این پرسش وب سایت جماران که آیا «روند دادگاه منافقینی که در عملیات مرصاد دستگیر شدند، کامل بوده است؟»٬ گفت: «بله، با استفاده از بند یک حکم امام، طبق موازین شرع و بدون رعایت مقررات دستوپاگیر بوده است. ممکن است مثلا وکیل نداشته باشند.»