نخستین جلسه محاکمه ۹ تن از متهمان پرونده اخلال ارزی شامل معاون ارزی بانک مرکزی، صرافان و دلالان مرتبط با این بانک، روز یکشنبه ۱۳ مرداد در شعبه دوم «دادگاه ویژه مفسدان اقتصادی» برگزار شد.
۹ متهم این پرونده شامل سالار آقاخانی، احمد عراقچی، رسول سجاد، احسان معافی، میثم خدایی کلاکی، علی آروند، فرشاد حیدری، میلاد گودرزی و منصور دانشپور هستند و اتهام آنها «اخلال در نظام اقتصادی از طریق قاچاق عمده ارز» ذکر شده است.
سالار آقاخانی، کارگزار خرید و فروش ارز، و احمد عراقچی، معاون ارزی سابق بانک مرکزی، متهمان ردیف یک و دو این پرونده هستند و اتهام هر دو آنها «مشارکت در اخلال در نظام ارزی و پولی کشور از طریق قاچاق عمده ارز به صورت شبکهای و سازمانیافته در حد کلان به میزان ۱۵۹ میلیون و ۸۰۰ هزار دلار و ۲۰ میلیون و ۵۰۰ هزار یورو» ذکر شده است.
احمد عراقچی، برادرزاده عباس عراقچی معاون وزیر خارجه ایران، مرداد ۹۶ از سوی احمد سیف، رئیس کل وقت بانک مرکزی، به معاونت ارزی این بانک منصوب شد و سخنگوی قوه قضائیه در مرداد ۹۷ از بازداشت او خبر داد.
قاضی احمد زرگر در ابتدای این دادگاه گفت: مفاسدی مانند این پرونده به خاطر «عملکرد اشتباه»، «عدم نظارت» و «سلیقهای عمل کردن» دستاندرکاران مسائل اقتصادی کشور به وجود آمد./فارس
حدود یکهزار تن از معلمان حقالتدریس روز یکشنبه در اعتراض به «عدم تعیین تکلیف وضعیت استخدامی» خود در مقابل وزارت آموزش و پرورش تجمع کردند.
معترضان با سردادن شعارهایی همچون «بودجه تصویبشده، کجا هزینه میشه»، «وعده وعید نمیخوایم، اجرای قانون میخوایم»، «ماده ۲۸ باید توقف بشه» و «۳۰ هزار حقالتدریس استخدام» خواستار تعیین تکلیف وضعیت استخدامی خود تا مهر امسال شدند.
این افراد چندین سال است که در سراسر کشور خصوصا مناطق محروم» با دستمزدی پائین، «از ۶۰۰ هزار تا یک میلیون تومان، آن هم با تأخیرهای چندماهه» تدریس میکنند.
آئیننامه استخدام معلمان حقالتدریس یک سال است که در دولت بلاتکلیف است و از سوی دیگر «مجلس ۴۵۰ میلیارد تومان بابت استخدام ۳۲ هزار معلم حقالتدریس تعیین کرده اما متأسفانه میخواهند ۱۳ هزار تن را استخدام کنند.»/تسنیم
جمال حیدری منش، وکیل سپیده قلیان، از صدور کیفرخواست برای سپیده قلیان خبر داد و گفت از روز یکشنبه ۱۲ مرداد رسیدگی به پرونده بعضی از متهمان شروع شده است.
وکیل این زندانی سیاسی گفت: «دیروز در جلسه قرائت کیفرخواست حضور داشتیم و دادگاه به اتهام متهمان جدا جدا رسیدگی میکند؛ یعنی هر متهمی به اتفاق وکیلش در جلسه حضور پیدا میکند و علت تفکیک بین متهمین هم معلوم نیست و برخلاف رویهی معمول است.»
حیدری منش در ادامه گفت: «ما منتظر جلسه رسیدگی هستیم، یا قانونی ابلاغ میکنند یا تماسی میگیرند.»/انصاف نیوز
معصومه ابتکار٬ معاون رییس جمهوری گفت: «کودک همسری بیشتر در مناطق مرزی و روستایی اتفاق میافتد. این اواخر میبینیم که دادستانهای قوه قضائیه هم ورود میکنند و جلوی چنین ازدواجهای غیرمتعارفی را میگیرند. در برخی موارد فاصله سنی تا ۵۰ سال هم میرسد و در مواردی مردان با دخترانی زیر ۱۳ سال ازدواج میکنند.»
علی ربیعی، سخنگوی دولت، ضمن اشاره به اقدام اخیر آمریکا مبنی بر تحریم ظریف، ادعا کرد کاخ سفید سیاست خارجی خود را بر «شنهای روان» استوار کرده و با دولتهای «برآمده از مردم» خصومت دارد.
در ادامه نشست خبری هفتگی با خبرنگاران، ربیعی تحریم ظریف از سوی آمریکا را «تهاجم به نظام، دولت و ملت» دانست.
در پرسش یک خبرنگار که در خصوص دعوت کاخ سفید از ظریف پرسیده بود، علی ربیعی گفت: «در دیدار با یک سناتور آمریکایی از ظریف دعوت میکنند که برای ملاقات به کاخ سفید بیایید و بلافاصله او را تحریم میکنند.»/ایسنا
محمدحسین آقاسی٬ وکیل مدافع محمدرضا شجریان٬ به قرار شعبه دوم بازپرسی دادسرای فرهنگ و رسانه مبنی بر صدور قرار منع پیگرد برای حسین شریعتمداری مدیرمسئول کیهان، اعتراض کرد.
آقاسی گفت: «شکایتی از سوی استاد شجریان در سال ۸۸ از حسین شریعتمداری مطرح کردیم که این شکایت در ادامه با ۱۹ شکایت دیگر علیه مدیرمسئول روزنامه کیهان جمع و تبدیل به یک پرونده واحد شد، اما جالب این است که اخیرا و بعد از گذشت ۱۰ سال، شعبه دوم بازپرسی دادسرای فرهنگ و رسانه در تمام این شکایتها قرار منع پیگرد صادر کرده است.»
این وکیل دادگستری، دادستان عمومی و انقلاب تهران، قربان بهزادیان رئیس ستاد انتخاباتی میرحسین موسوی، سید علیرضا بهشتی، محمدمهدی امامی ناصری، دفتر حقوقی مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (ره)، خانه سینما به مدیریت محمدمهدی عسگرپور، سید علیاکبر محتشمیپور، لیلا زارعی، ابوالفضل فاتح، محمدرضا شجریان، رئیس دولت اصلاحات (دو شکایت) مهدی ملاللو مدیرمسئول وقت روزنامه ایران در سال ۸۹، دادیار شعبه اول بازپرسی دادسرای کارکنان دولت، مهدی فتحیزاده، خدارحم مفید دهکردی، امیرحسین آذرمنش رئیس دادگستری سرابله، سید علی موسوی مطلق، عباس امیریفر، سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و میرحسین موسوی را شاکیان حسین شریعتمداری مدیرمسئول روزنامه کیهان در این پرونده عنوان کرد.
وکیل شجریان افزود: «شعبه دوم بازپرسی دادسرای فرهنگ و رسانه تمام شکایات به جز شکایت دادستان تهران را به خاطر اینکه مجازات اتهامات انتسابی درجه ۶ محسوب و تا ۵ سال از وقوع جرم امکان پیگیری دارد، مشمول مرور زمان دانسته و رد کرده است. این در حالی است که حداقل در شکایت شجریان از شریعتمداری، در سال ۹۶ یعنی دو سال قبل لایحه کتبی روی پرونده گذاشتهام و حتی در زمان طرح شکایت، با احضار بازپرس دادسرا، شریعتمداری یک جلسه در دادسرا حاضر و دیگر نیامد و حتی از بازپرس وقت شعبه درخواست صدور حکم جلب کردم، اما گفت که تلفن میزند و شریعتمداری را احضار میکند.»/ایرنا
حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هستهای، در تحریریه روزنامه بحثی…
بیشک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلویها در ایران برقرارشد تاثیر مهمی در…
کیانوش سنجری خودکشی کرد یک روایت این است که کیانوش سنجری، جوان نازنین و فعال…
ناترازیهای گوناگون، بهویژه در زمینههایی مانند توزیع برق، سوخت و بودجه، چیزی نیست که بتوان…
۱- چند روز پیش، مدرسه آزاد فکری در ایران، جلسه مناظرهای بین علیدوست و سروش…
آنچه وضعیت خاصی به این دوره از انتخابات آمریکا داده، ویژگی دوران کنونی است که…