مفسدان «انقلابیِ» جوان

زیتون ـ نیلوفر سعیدی: امروز محمدهادی رضوی، متهم فساد در بانک سرمایه و داماد وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ایران به زندان منتقل شد. به گفته یک مقام قضایی در ایران هادی رضوی که یکی از سرمایه‌گذاران اصلی سریال شهرزاد، به اتهام پرداخت رشوه به مدیران بانک سرمایه بازداشت و به زندان منتقل شد.

بنابر مستندات پرونده هدف این متهمِ سرشناس، خارج کردن حدود ۱۰۷ میلیارد تومان از بانک سرمایه بدون تودیع وثیقه بود.

محمد شریعتمداری، وزیر فعلی تعاون، کار و رفاه اجتماعی، علی‌رغم عدم تخصص و تحصیلات عالیه، در اغلب کابینه‌های دولتی حضور داشته و  گاه از او به ‌عنوان سهمیه ثابت آقای خامنه‌ای  در کابینه دولت اسم برده می‌شود.

حالا سال‌ها از محاکمه‌ی متهمین قدیمی پرونده‌های بزرگ فساد مالی فاضل خداداد و  مرتصی رفیقدوست با اتهام  اختلاس ۱۲۳ میلیارد تومانی گذشته است، اختلاسی که تا سال ۱۳۹۰ رکوردار اختلاس‌ها در ایران بود. حتی بابک زنجانی و برخی مقامات نزدیک به احمدی‌نژاد هم که در رانت‌ها و فسادهای مالی دست داشتند٬ پشت سر گذاشته شده‎اند و نظام اقتصادی٬ قضایی ایران٬ هر روز با مفسدین اقتصادی بزرگتری روبرو می‎شود که ارقام فساد مالی آنها متجاوز از چند صد میلیارد است. یک نکته جالب توجه درباره مختلسین نسل جدید اما جوان بودن آنهاست.

نسل جدید سران شبکه‌های بزرگ فساد مالی٬ از افرادی هستند که یا در آستانه‌ی انقلاب ۱۳۵۷ و یا بعد از آن به دنیا آمده و در نظام آموزشی و جامعه‌ی تحت حاکمیت جمهوری اسلامی پرورش یافته‌اند.

نسل جدید سران شبکه‌های بزرگ فساد مالی٬ از افرادی هستند که یا در آستانه‌ی انقلاب ۱۳۵۷ و یا بعد از آن به دنیا آمده و در نظام آموزشی و جامعه‌ی تحت حاکمیت جمهوری اسلامی پرورش یافته‌اند.

در دهه‌های اخیر٬ بارها بسیاری از مقامات جمهوری اسلامی اعلام کرده‌اند که نظام شاهنشاهی پهلوی غرق در فساد اخلاقی٬ مالی و اداری بوده و برخی جرایم مالی و اداری نیز از تبعات و میراث‌های برجای‌مانده از آن دوران است. اما حالا و پس از گذر ۴ دهه از عمر نظام جمهوری اسلامی٬ مشکل بتوان به طرح این موضوع پرداخت که چرا بسیاری از مفسدین اقتصادی جدید که از رانت‌های چند صدمیلیاردی دولتی و بانکی بهره گرفته‌اند٬ نه تنها جوانان نسل انقلاب و پرورش یافتگان دوران حاکمیت جمهوری اسلامی هستند٬ بلکه اغلب آنان نیز با مقامات مسئول نسبت فامیلی و گاه خانوادگی دارند.

 دانه‌درشت‌های نسل جوان نقلابی

محمد هادی رضوی متهم فساد مالی و سوءاستفاده ۱۰۷ میلیاد تومانی داماد محمد شریعتمداری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در کابینه حسن روحانی و متولد فروردین ۱۳۶۳ است. رضوی ۱۲ سال  دوران تحصیل خود را در مدرسه موتلفه اسلامی گذرانده است. این محکوم ۳۵ ساله در بازارهای مختلف دستی بر آتش داشت و با فعالیت‌های متعدد از تولید سریال‌های تلویزیونی مانند شهرزاد و شاهگوش گرفته تا اعمال نفوذ در بازار گوشت نام خود را بر سر زبان‌ها انداخت. او نام شرکت خود را «فاطمی» گذاشت و پیش از دستگیری اعلام کرده بود که باید در برابر ثروت بزرگ یهودی‌های جهان٬ شیعه نیز صاحب ثروت شود.

ثروت مذکور در زیر مجموعه «گروه فاطمی» که مدیر عاملی آن بر عهده محمدهادی رضوی بود گرد آمد. این گروه شامل چندین مجموعه از جمله شرکت صنایع آینده سازان فاطمی نوین، سیستم‌های رسانه‌ای فاطمی، ماشین‌های اداری فاطمی و کارخانجات فاطمی است.

سید احمد عراقچی، برادرزاده معان وزیر امور خارجه و معاون سابق ارزی بانک مرکزی، یکی دیگر از این متهمان است. او  متهم به مشارکت در اخلال در نظام ارزی و پولی کشور از طریق قاچاق عمده ارز به صورت شبکه‌ای و سازمان یافته متواد سال ۱۳۵۷ است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم در روز ۱۳ مرداد سال جاری در جلسه دادگاه این متهم، نماینده دادستان هنگام قرائت کیفرخواست گفت: «بانک مرکزی طی اقدام عجیب ضمن انتخاب بیش از ۱۰ صرافی روزانه میلیون ها دلار را در اختیار آنها قرار داد و به تدریج شبکه ای از دلاربازی شکل گرفت و صرافی های منتخب که قرار بود دلار های دریافتی از بانک مرکزی را در بازار به مصرف برسانند در قبال درصدی سود در اختیار اشخاصی قرار دادند.

به گفته دادستان بانک مرکزی که توان مدیریت این شبکه خودساخته را نداشت در صدد برآمد به شیوه ای دیگر مشکل را حل کند از این رو عراقچی معاون وقت بانک مرکزی در مورد «ورود و مداخله در بازار فردایی ارز اقدام می کند و این در حالی بوده است که مصوبه شورای پول را اخذ نکرده و از طریق شبکه بانکی به فروش ارز دولتی از طریق متهم اصلی سالار آقاخانی مبادرت می کند….احمد عراقچی معاون ارزی بانک مرکزی با آقاخانی به صورت محرمانه با بانک مرکزی درخصوص بازار غیر رسمی ارز همکاری می کنند.»

سالار آقاخانی هم‌پرونده عراقچی از بزرگترین مجرمین شبکه تخلفات ارزی متولد سال ۱۳۷۰ است و توانسته از قدرت و نفوذ عراقچی استفاده کرده و بازار ارز را تحت کنترل خود درآورد.

سالار آقاخانی هم‌پرونده عراقچی از بزرگترین مجرمین شبکه تخلفات ارزی متولد سال ۱۳۷۰ است و توانسته از قدرت و نفوذ عراقچی استفاده کرده و بازار ارز را تحت کنترل خود درآورد.

احسان معافی مدیر حراست بانک مرکزی، متهم به معاونت در اخلال در نظام ارزی و پولی از طریق قاچاق عمده ارز به صورت شبکه‌ای و سازمان یافته٬ متولد سال ۱۳۶۲ است و جالب اینجاست که در چند استان دیگر نیز افرادی با شهرت خانوادگی معافی به عنوان مسئول حراست در ادارات و نهادهای مختلف٬ مشغول به فعالیت هستند.

احسان دلاویز (طرف راست) و محمد هادی رضوی

احسان دلاویز از متهمین بزرگ پرونده اخلال در نظام ارزی٬ برادر محسن دلاویز ، مدیرعامل نفت پاسارگاد و برادر ساسان دلاویز ، معاون پشتیبانی شرکت پست جمهوری اسلامی ایران است. احسان دلاویز در چندین فیلم سینمایی از جمله شاهگوش ،لامپ صد و دراکولا  به عنوان سرمایه‌گذار حضور پیدا کرده و خود و برادرش همواره روابط نزدیک با سران حکومتی و دولتی داشته‌اند. او نیز متولد سال ۱۳۵۹ است و در پرونده فساد مالی بانک سرمایه٬ ده‌ها میلیارد تومان ثروت به دست آورده است.

این‌ها چند نمونه از جوانانی هستند که پس از پیروزی انقلاب سال ۱۳۵۷ به دنیا آمده‌اند و با استفاده از روابط خاص و رشوه‌دادن٬ در مدت زمانی کوتاه٬ صاحب ثروت شده‌اند.

در آن سوی ماجرا هم در موقعیت‌های اداری٬ پست‌های دانشگاهی٬ رسانه‌ای٬ مناصب مدیریتی و حکومتیِ قانونی هم٬ جوانان دیگری را می‌توان دید که در دهه‌ی دوم و سوم عمر خود٬ توانسته‌اند یا به خاطر نسبت خانوادگی و فامیلی و برخورداری از مواهب آقازادگی و یا با برقراری روابط خاص با رانت‌های نظامی و حکومتی٬ به مناصب و موقعیت‌های بالایی برسند.

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

4 پاسخ

  1. زنجیره فساد که سر رشته ان به بالا مرتبط است هرگز نام ادم با شرفی نظیر خیامی وامثالهم را در دوره قبل در چنین اموری نشنیده بودم هرکس با این سیستم کار کند اگر کثیف نشود مطمئنا بو میگیرد

  2. اینهمه از پرونده های فساد صحبت
    میشود و پایان هم ندارد. اما مفسدین
    اصلی که بر پست های کلیدی تکیه زدند همچنان سر جای خودشان
    هستند و اصلا بروی مبارک خودشان
    هم نمی اورند.

  3. رسیدگی به اختلاس گران و آقا زادگان و رانت خواران ، هر چند دیر است، اما پدیده ی مبارکی است که اگر تا انتها برود نتایج بسیار خوبی از اعتماد عمومی و برقراری عدالت خواهد داشت.

  4. جالب بودن رسانه شما این است که همه چیز را ماست مالی بکنید!، پسر شاه پسر عارف، جناب اصلاح طلب ، فرزندان و داماد “مستر پرزیدنت” که سالیان سال در سوسیس تشریف دارند و به کار مقدس “بیزنیس” برای انقلاب مقدس اسلامی مشغولند ، فرزندان امام راحل و فرزندان امام حاضر ، که امام بعدی می‌باشد، همه و همه یاران شما، اهل ” بیزنس” اسلامی انقلابی برای ملت شهید پرور و مسلمان هستند!!، راستی‌ این امام راحل تان چی‌ گفتند: شاه دزد بود و غارت گر، شما ملت مسلمان و البته مستضعف صاحبان این مملکت هستید !!، حالا این امام راحل کجاست ، که ببیند ، نوه و نتیجه‌هایش به چنان ثروت و قدرت رسیدند ، که مثلا حسن خمینی به هواپیما شخصی بین کانادا و ایران اسلامی عزیز در رفت و آمد هستند.

    ماله کشی‌ کار شما برادران “اصلاح طلب” انگار تمامی‌ ندارد، کمی‌ هم از دزدی‌های برادران خودتان بنویسید، آقا زمان، زمان اینترنت است، زمان اطلاعات است، کجائ کاری برادر “اصلاح طلب”

دیدگاه‌ها بسته‌اند.

رسانه‌های گوناگون و برخی “کارشناسان” در تحلیل سیاست‌های آینده ترامپ در قبال حاکمیت ولایی، به‌طور مکرر از مفهوم “فشار حداکثری” (Maximum Pressure) استفاده می‌کنند. این اصطلاح شاید برای ایجاد هیجان سیاسی و عوام‌فریبی رسانه‌ای کاربرد

ادامه »

حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هسته‌ای، در تحریریه روزنامه بحثی جدی میان من و یکی از همکاران و دوستان

ادامه »

بی‌شک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلوی‌ها در ایران برقرار‌شد تاثیر مهمی در شکل گیری و حمایت گسترده

ادامه »