زیتون– در حالی رسیدگی به پرونده فساد در بانک مرکزی ایران ، پس از گذشت یکسال از بازداشت متهمان دولتی آن آغاز شده که امروز (دوشنبه) خبر متواری شدن سالار آقاخان متهم ردیف اول این پرونده منتشر شد.
خبرگزاری تسنیم رسانه نزدیک به سپاه در این رابطه نوشت که «سالار آقاخان» از جمله اخلالگران بازار ارز در ایران فراری است . از این متهم به عنوان «عامل بانک مرکزی» در توزیع ارز نیز یاد میشود و در پرونده تشکیل شده برای مسئولان و مقامات سابق بانک مرکزی، متهم ردیف اول است.
از جمله اتهامات سالار آقاخان که ۲۸ساله است، «مشارکت در اخلال در نظام ارزی و پولی کشور از طریق قاچاق عمده ارز به صورت شبکهای و سازمان یافته در حد کلان به میزان ۱۵۹ میلیون و ۸۰۰ هزار دلار و ۲۰ میلیون و ۵۰۰ هزار یورو و دو پرداخت رشوه به میزان ۱۱۸ هزار دلار به متهم میثم خدایی و نیز پرداخت رشوه به متهم سید رسول سجاد مدیر بینالملل معاونت ارزی بانک مرکزی» عنوان شده است.
سالار آقاخان در ۲۰ اسفند سال گذشته شناسایی و دستگیر شد اما پس از دستگیری براساس گفته مقامات قضایی «بازپرس وقتی میبیند بانک مرکزی و معاونت اقتصادی وزارت اطلاعات، آقاخان را تأیید میکنند و میگویند اقداماتش با هماهنگی آنها بوده، او را آزاد میکند .»
تسنیم نوشته است که «بر خلاف آنچه تصور میشود، آقاخان در جلسات دادگاهی که این روزها برای مسئولان و مقامات سابق بانک مرکزی از جمله سیف و عراقچی برگزار میشود و متهم ردیف اول پرونده نیز هست، حضور ندارد و محاکماتش غیابی است.»
احمد عراقچی، برادرزاده عباس عراقچی معاون وزارت امورخارجه، در مرداد سال گذشته بازداشت شد زمانی که یک روز قبل از آن از سوی عبدالناصر همتی، رییس جدید بانک مرکزی برکنار شده بود.
این خبرگزاری همچنین محمدرضا مظلومین پسر «وحید مظلومین» معروف به سلطان سکه که سال گذشته محاکمه و به اعدام محکوم و حکمش نیز اجرا شد را از دیگر متهمان متواری در پرونده ارزی اعلام کرده است.
نخستین جلسه محاکمه ۹ تن از متهمان پرونده اخلال ارزی شامل معاون ارزی بانک مرکزی، صرافان و دلالان مرتبط با این بانک، یکشنبه ۱۳ مرداد در شعبه دوم «دادگاه ویژه مفسدان اقتصادی» برگزار شده است اما برخی از سایتها از جمله سایت فرارو نوشتهاند که تنها پنج متهم در دادگاه حضور داشتهاند.
بحران های ارزی در ایران در پی اعلام خروج آمریکا از توافق اتمی با ایران اوج گرفت که در پی آن پروندههای اخلالگران بازار ارز تشکیل شد و دادگاه ویژه جرایم اقتصادی احکام سنگینی همچون اعدام «وحید مظلومین» را نیز صادر کرد.
از سوی دیگر برخی از متهمان این پروندههای از افراد دولتی هستند که معمولا با قید وثیقه آزاد میشوند. علی اکبر یقینی یکی از متهمان پرونده بانک سرمایه از جمله متهمانی است که پس از آزادی با وثیقه متواری شده است.
ایالات متحده بارها فساد گسترده و نهادینه در ارکان حاکمیت ایران و ماجراجوییهای خارجی رژیم این کشور را محکوم کرده و آن را از مهمترین عوامل مشکلات متعدد اقتصادی مردم ایران، برشمرده است.
۱۳ آبان در تاریخ جمهوری اسلامی روز مهمی است؛ نه از آن جهت که سفارت…
در تحلیل سیاسی و روانشناختی دیکتاتوری، مسئله مقصر دانستن پذیرفتگان دیکتاتوری به عنوان افرادی که…
امروز یکم نوامبر، روز جهانی وگن است؛ این روز، یادبودِ تمام دردمندیها و خودآگاهیهایی است…
درآمد در این نوشتار به دو مطلب خواهم پرداخت. نخست، تحلیلی از عنوان مقاله و…