جمهوری اسلامی انفجار در سکوی پرتاب ماهواره را تایید کرد

زیتون– در نهایت پس از چند روز انکار٬ جمهوری اسلامی انفجار در سکوی پرتاب ماهواره را تایید کرد.

ساعتی پیش علی ربیعی سخنگوی دولت جمهوری اسلامی ایران انفجار در سکوی پرتاب ماهواره را تایید کرد.

ربیعی گفت: «آنچه که در دولت مورد بحث قرار گرفت و مطرح شد این بود که انفجار در سکو بوده و هنوز ماهواره‌ای به سکو منتقل نشده بود و در محل تست بوده و نه عملیات پرتاب.»

به گفته سخنگوی دولت این انفجار ناشی از «اشکال فنی» بوده است اما به جزئیات بیشتری اشاره نکرد.

ربیعی همچنین احتمال خرابکاری در این موضوع را رد کرد و افزود: «در صدد القای این موضوع بودند که قادر هستند در موسسات ما کار جاسوسی و خراب‌کاری بکنند که اصلا کارشناسان ما روی این موضوع صحه نمی‌گذارند و به نوعی این نظر سوء استفاده برای قدرت‌نمایی است.»

پیشتر تعدادی از رسانه‌های خارجی خبر داده بودند که تصاویر ماهواره‌ای نشان از وقوع انفجاری در سکوی پرتاب موشک در «پایگاه فضایی امام خمینی» در جنوب سمنان دارد.

اعضای دولت واکنشی به گزارش‌ها درباره وقوع انفجار نشان ندادند و فقط محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات، گفت ماهواره «ناهید سالم است» اما خبری از «موشک ماهواره‌بر» ندارد.

محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در توئیتر گفته بود که «ناهید یک حالش خوب بوده و اکنون هم در آزمایشگاه مستقر است» و هنوز به وزارت دفاع تحویل داده نشده است.

پیش از آن اما دونالد ترامپ، رییس‌ جمهوری آمریکا، روز هشتم شهریور با اشاره به اینکه آمریکا دخالتی در این رویداد نداشته است، تصویری با وضوح بالا از سکوی پرتاب پس از حادثه را منتشر کرده بود.

او با اشاره به اینکه آمریکا دخالتی در این رویداد نداشته است، درباره انتشار تصویری با وضوح بالا از سکوی پرتاب پس از حادثه گفت: «ما یک عکس داشتیم من هم منتشرش کردم؛ کاملا حق چنین کاری را داشتم».

ترامپ در پاسخ به این سوال که این تصویر چگونه تهیه شده و از چه طریق در اختیار او قرار گرفته است گفت: «این را خودتان باید پیدا کنید».

برخلاف تصاویر عمومی ماهواره‌ها، تصویری که رئیس‌جمهوری آمریکا منتشر کرد وضوح و کیفیتی بسیار بهتر داشت و روی آن نیز توضیحاتی نوشته شده بود.

امروز (دوشنبه) ربیعی درباره این توئیت گفت: «ما نمی‌دانیم چه طور است که رئیس جمهوری ایالت متحده آمریکا عکس می گذارد، توئیت می‌کند، عکس ماهواره‌ای منتشر می‌کند و با یک ذوق‌زدگی با موضوع رفتار می‌کند، این کارها اصلا قابل فهم و درک نیست».

این برای سومین بار است که مقامات جمهوری اسلامی از پرتاب ناموفق ماهواره «ناهید ۱» خبر می‌دهند.

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

یک پاسخ

  1. بر اساس خبری که شبکه npr آمریکا ساعت ۹ صبح دوم سپتامبر پخش کرد، آن تصاویر توسط ماهواره جاسوسی usa 224 که تلسکوپی بزرگ و رو به زمین، و با قیمت چندین میلیارد دلاری است، و سال ۲۰۱۱ بطور سری پرتاپ شده، گرفته شده و محقق آماتور هلندی، مارکو لندبروک، در ردیابی ماهواره، آنرا کاملا شناسائی کرده است. یعنی وقتی کسی یکبار آنرا در مدار ببینند، دیگر رد یابی اش در مدار کار آسانی است. طبق گفته ی او از قضا همزمان با انفجار موشک پرتاپ ماهواره ایرانی، آن ماهواره از روی آنجا عبور میکرده و عکس دقیقی را که گرفته، ترامپ خودشیرینی کرده و آنرا توئیت کرده است.
    مانعه الجمع هم نیست که موشکی منفجر شود، اما ماهواره ی مربوطه هنوز روی آن نصب نشده بوده و سالم بماند. هر دولتی هم بود انفجار و خطای فنی و ضرر اقتصادی را علنی نکرده، بلکه لاپوشانی میکرد! بترکد چشم حسود و حسد!

دیدگاه‌ها بسته‌اند.

رسانه‌های گوناگون و برخی “کارشناسان” در تحلیل سیاست‌های آینده ترامپ در قبال حاکمیت ولایی، به‌طور مکرر از مفهوم “فشار حداکثری” (Maximum Pressure) استفاده می‌کنند. این اصطلاح شاید برای ایجاد هیجان سیاسی و عوام‌فریبی رسانه‌ای کاربرد

ادامه »

حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هسته‌ای، در تحریریه روزنامه بحثی جدی میان من و یکی از همکاران و دوستان

ادامه »

بی‌شک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلوی‌ها در ایران برقرار‌شد تاثیر مهمی در شکل گیری و حمایت گسترده

ادامه »