زیتون– علی مطهری، الیاس حضرتی، به همراه تعداد دیگری از نمایندگان مجلس از جمله غلامرضا حیدری، علی نوبخت، قاسم میرزایینیکو، عبدالکریم حسینزاده، محمود صادقی، مصطفی کواکبیان، پروانه سلحشوری، طیبه سیاوشی، سیده حمیده زرآبادی و… در نامهای به سیدابراهیم رئیسی خواستار اصلاح احکام صادرشده برای برخی روزنامهنگاران، فعالان رسانهای و مدنی شدند.
در این نامه که توسط روزنامه اعتماد منتشر شده٬ آمده است: «با اهدای سلام، اخیراً احکام سنگینی در خصوص برخی خبرنگاران مانند خانمها مرضیه امیری و عاطفه رنگریز و ندا ناجی به اتهام حضور در تجمع کارگران در روز کارگر مقابل مجلس شورای اسلامی صادر شده است که اقناع جامعه را با مشکل مواجه کرده است. اگر جرم آنها حضور در تجمع بوده که خلاف قانون اساسی نیست و اگر تهیه گزارش بوده وظیفه ذاتی آنها بوده است.»
این نمایندگان در ادامه این نامه نوشتند: «همینطور است رفتاری که درباره فعال اجتماعی خانم نوشین جعفری صورت گرفته است. انتظار ما نمایندگان از جنابعالی که طلیعه خوبی در مسئولیت جدید خود داشتهاید این است که این سختگیریها که به بهانه حفظ نظام انجام میشود و هیچ ضرورتی ندارد اصلاح شود.»
بیشتر بخوانید:
طی ماههای اخیر چندین فعال مدنی، کارگری و روزنامه نگار محکوم به حبسهای بیش از ده سال شدهاند.
عاطفه رنگریز و مرضیه امیری٬ دو تن از بازداشتیهای روز کارگر طی هفتههای اخیر هر کدام به بیش از ده سال زندان محکوم شدند.
از سوی دیگر سیستم قضایی با سکانداری ابراهیم رئیسی٬ برای برخی دیگر از فعالین اجتماعی دیگر نیز حکمهایی ناباورانه بلندمدت٬ صادر میکند.
از جمله صبا کرد افشاری٬ فعال حقوق زنان و از مخالفان حجاب اجباری٬ که در دادگاه انقلاب از جمله به اتهام تشویق به فساد و فحشا، در مجموع به ۲۴ سال زندان محکوم شد.
همچنین یاسمن آریانی، منیره عربشاهی و مژگان کشاورز فعالان مخالف حجاب اجباری که در زندان قرچک ورامین تحت بازداشت بوده اند، از سوی دادگاه انقلاب تهران مجموعا به ۵۵ سال و شش ماه حبس تعزیری محکوم شدهاند.
بازداشت نوشین جعفری نه از مبادی رسمی که توسط چند اکانت توییتری اطلاع رسانی شد. همزمان به انتشار خبر بازداشت نوشین جعفری و پیش از اظهار نظر قوه قضاییه٬ صاحبان چند حساب کاربری در توییتر دست به «اطلاع رسانی» در خصوص جزئیات پرونده او زدند.
هنوز افکار عمومی درگیر چرایی نحوی انتشار خبر نوشین جعفری و پرونده سازی برای او در شبکه اجتماعی توییتر بودند که خبر تماس نوشین جعفری از طریق اینستاگرام با یکی از دوستانش در خارج از ایران منتشر شد.
نوشین جعفری٬ زندانی سیاسی٬ روز ۳۰ مرداد از بازداشتگاه و از طریق حساب اینستاگرامی خود با شیوانظرآهاری، یکی از فعالین حقوق بشر تماس گرفتهاست. او با حالی بد از او درخواست کرد که پسورد و ایمیل اکانت توییتری «یار دبستانی» را به بازجوها بدهد.
نوشین جعفری در تماس با این فعال حقوق بشر که مدتی است در خارج از کشور به سر میبرد٬ گفته است در صورتی که این پسوردهای این حساب کاربری در توییتر در اختیار نیروهای امنیتی قرار نگیرد٬ خانواده شیوا نظرآهاری در ایران تحت فشار قرار خواهند گرفت.
این اولین بار بود که یک زندانی سیاسی در دوران بازداشت و در انفرادی از طریق حساب کاربریاش در شبکه اجتماعی اینستاگرام برای یک فرد دیگر فایل صوتی میفرستاد.
و عجیبتر آنکه سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوال خبرنگاران در خصوص چرایی این صدور اجازه برقراری این تماس و «حال بد نوشین جعفری» گفت که این حق زندانی است که با کسانی که میخواهد تماس بگیرد.
در حالی که تجربه مشترک تمامی کسانی که بازداشت شدهاند یا نزدیکانشان مدتی را در زندان سپری کردهاند گویای این موضوع است که اجازه تماس با خانواده درجه یک نیز در طول مدت بازداشت به سختی صادر میشود.
از سوی دیگر تهدید خانواده نوشین جعفری و بازداشت خواهرش، در جهت اعمال فشار برای اعترافگیری هم میتواند مشخصه این دستگاه قضا در هماهنگی با ضابط قضاییاش باشد.
حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هستهای، در تحریریه روزنامه بحثی…
بیشک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلویها در ایران برقرارشد تاثیر مهمی در…
کیانوش سنجری خودکشی کرد یک روایت این است که کیانوش سنجری، جوان نازنین و فعال…
ناترازیهای گوناگون، بهویژه در زمینههایی مانند توزیع برق، سوخت و بودجه، چیزی نیست که بتوان…
۱- چند روز پیش، مدرسه آزاد فکری در ایران، جلسه مناظرهای بین علیدوست و سروش…
آنچه وضعیت خاصی به این دوره از انتخابات آمریکا داده، ویژگی دوران کنونی است که…