ازدواج یک دختر ۹ ساله با مردی ۲۸ ساله

زیتون– امروز (سه شنبه) تصاویری از مراسم صیغه عقد موقت دختری ۹ ساله با مردی ۲۸ ساله در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد.

فاطیما صیادی٬ دختری که منتشر کننده این فیلم او را ۹ ساله معرفی کرده است در شهرستان بهمئی در استان کهگیلویه و بویراحمد با اجازه دادگستری به عقد موقت شاهرخ جشانی در آمده است.

شاهرخ جشانی ۲۸ سال سن دارد.

جاوید حیدریان٬ روزنامه نگار و فعال محیط زیست٬ در این رابطه خبر داد که رییس‌ دادگستری و رییس بهزیستی بهمئی خانواده‌ فاطیما صیادی و شاهرخ جشانی را برای توضیح فراخوانده‌اند.

اولین واکنش رییس بهزیستی بهمئی به این ازدواج این بود که «سن داماد ۳۰ سال نیست و ۲۲ ساله است.»

رییس دادگستری این بخش اما گفت: «در طول ۱۰ سال گذشته این اولین موردی است که به با آن برخورد داشته‌ام.دستور رسیدگی داده شده، کار خلاف قانون و شرع صورت نگرفته اما اگر دختر به سن رشد نرسیده باشد و توان اداره نداشته باشد مانع ازدواج خواهیم شد.»

مدیر رصد و آمار شورای فرهنگی اجتماعی زنان در ایران، اردیبهشت ماه سال جاری برپایه آمارهای موجود گفته بود در کل کشور، حدود ۴۳ هزار دختر زیر ۱۵ سال ازدواج کرده‌اند.

در عین حال آمار‌ها نشان می‌دهد که در فاصله سال‌های ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۴ سالانه بین ۱۷۶ تا ۲۲۰ کودک زیر ده سال در ایران تن به ازدواج داده‌اند.

بنا بر ماده ۱۲۱۰ قانون مدنی جمهوری اسلامی سن بلوغ دختران ۹ سال قمری‌ست.

سال‌ها پیش از انقلاب در ایران، در سال ۱۳۵۳ در قانون حمایت‌ از خانواده، سن ازدواج دختران به ۱۸ سال و پسران به ۲۰ سال افزایش پیدا کرده بود و ازدواج بین ۱۵ تا ۱۸ سال وابسته به اجازه والدین و حکم دادگاه بود.

در سال ۱۳۷۱ براساس مصوبه‌ای که مجمع تشخیص مصلحت نظام در ماده ۱۰۴۱ اعلام کرد، عقد دختران به ۱۳ سال خورشیدی و پسران به ۱۵ سال افزایش یافت.

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

2 پاسخ

  1. اینها نتایج اخوند بازی در این کشور است. اخوند ها کشور را به لجن کشاندند.
    اگر پیامبر نمیگفت که دختران را زنده
    بگور نکنید. هنوز همین اقایان دختر را زنده بگور میکردند.
    این نتیجه اداره کشور با تفکرات راکد و بدون تغییر عصر حجر حوزوی هست

  2. هیچ ربطی به اسلام و نظام مقدس اسلامی ندارد. شکی نیست که این کار ترامپت. اسرأییل و عربستان بوده است. صلوات بلند ختم کن

دیدگاه‌ها بسته‌اند.

رسانه‌های گوناگون و برخی “کارشناسان” در تحلیل سیاست‌های آینده ترامپ در قبال حاکمیت ولایی، به‌طور مکرر از مفهوم “فشار حداکثری” (Maximum Pressure) استفاده می‌کنند. این اصطلاح شاید برای ایجاد هیجان سیاسی و عوام‌فریبی رسانه‌ای کاربرد

ادامه »

حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هسته‌ای، در تحریریه روزنامه بحثی جدی میان من و یکی از همکاران و دوستان

ادامه »

بی‌شک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلوی‌ها در ایران برقرار‌شد تاثیر مهمی در شکل گیری و حمایت گسترده

ادامه »