Categories: تیتر یک

صدرالساداتی‌ها، جن‌گیر یا فسادستیز؟

زیتون ـ فریده ریحانی: صبح دیروز خبر ناپدید شدن روح‌الله صدرالساداتی، نماینده هرمزگان در مجلس خبرگان رهبری به همراه برادرش مهدی صدرالساداتی و برادر دیگرشان، منتشر شد.

مهدی صدرالساداتی طلبه و از چهره‌های جنجالی «ضد فسادِ» جریان اصولگرا در شبکه‌های اجتماعی است.

وحید اشتری یکی از فعالان منتسب به طیف اصولگرا با اعلام این خبر در کانال تلگرامش نوشته بود که «سید مهدی ‎صدرالساداتی ساعت ۲ ونیم بامداد چهارشنبه ۱۳ شهریور از قم خارج شده که از فرودگاه مهرآباد برود بندرعباس. تا الآن نزدیک ۲۴ ساعت است که هم گوشی خودش خاموش است هم راننده و افرادی که با وی بوده‌اند. همه نگرانند.»

اشتری سپس به صورت لحظه به لحظه در مورد وضعیت نامعلوم صدرالساداتی به اطلاع‌رسانی پرداخته و بر ناپدید شدن و یا احتمال بازداشت آنها تأکید می‌کرد. در همین حال کانال تلگرامی قم‌نیوز به نقل از یک منبع آگاه خبر داد که صدرالساداتی به حکم دادگاه ویژه روحانیت بازداشت شده است، ساعتی بعد اما روابط عمومی دادسرای ویژه روحانیت با انتشار اطلاعیه‎ای اعلام کرد که هیچ‌گونه اقدام قضائی در خصوص بازداشت آنان ازسوی دادسرا و دادگاه ویژه روحانیت صورت نگرفته است.

درحالی که مطابق پیگیری‎های وحید اشتری، خانواده صدرالساداتی نیز هیچ اطلاعی از وضعیت آنان نداشتند، احمد امیرآبادی فراهانی در توییتی نوشت که مسئولین مربوطه گفته‌اند که احضار و بازداشتی در کار نبوده و صدرالساداتی‎ها در حال حاضر در قم به سر می‌برند و زندگی عادی خودشان را دارند. این خبر هم اما بار دیگر از طرف پدر صدرالساداتی‎ها تکذیب شده است.

امروز در نهایت رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اعلام اینکه صدرالساداتی‎ها ربوده و مفقود نشده‌اند، گفت: «آنها با تصمیم خودشان به قم برگشته‌اند.» مجتبی ذوالنوری در گفتگو با خبرگزاری فارس گفته است که آنها در بین راه تصمیم گرفته‌اند موبایل‌های خود را خاموش کرده و به قم برگردند. او گفته است آنها به منزل برادر غفاری رفته و به اختیار خودشان در آنجا اقامت گزیده‎اند. ذوالنوری همچنین گفته است:« اینکه نیت و انگیزه آنان چه بوده و چه کاری می‌خواستند انجام دهند را نمی‌دانیم، اما هیچ برخورد قضایی وجود نداشته و هیچ کسی هم آنان را به انجام اقدامات این چنین هدایت نکرده است.»

بنابر اعلام رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، از شب گذشته با پیگیری‌های نهادهای امنیتی معلوم شده است که صدرالساداتی‌ها کجا هستند و خانواده آنان نیز در جریان قرار گرفته‌اند.

این ادعا حالا با تکذیب پدر صدرالساداتی‌ها مواجه شده است و مهدی صدرالساداتی‌ با رد ادعای نمایندگان مجلس می‌گوید نه تنها هیچ خبری از فرزندان مفقود شده‌اش در قم یا هیچ‌جای دیگر ندارد بلکه خانواده‌های آنها نیز به شدت نگرانند و از مسئولان درخواست دارد اگر آدرسی از فرزندانش دارند حداقل برای التیام خانواده به وی بدهند.

سید مهدی صدرالساداتی کیست؟

با آنکه سیدروح الله صدرالساداتی عضو مجلس خبرگان رهبری است بخشی از برد خبر به دلیل نقش اوست، اما به نظر می‌رسد، این ربایش، بازداشت یا اختفای احتمالی بیشتر به فعالیت‌های برادر کوچکتر وی یعنی مهدی مربوط باشد.

مهدی صدرالساداتی

مهدی صدرالساداتی، طلبه جوانی است که در سال‏‌های اخیر به یکی از چهره‎های جنجالی اصولگرا در افشای «اشرافی‌گری» و فساد مسئولین و روحانیون بدل شده است. او از سوی یک طیف از اصولگرایان سنتی‌تر متهم است که مشغول «شوی» فسادستیزی است.

با وجود این مهدی صدرالساداتی به خاطر فعالیت‌هایش به‌خصوص درباره مخالفت با انتقال آب خوزستان به شهرت رسید و با بیش از ۲۰۰ هزار فالوئر در صفحه اینستاگرامش، پرونده‎های مختلف فساد از طرف چهره‌‏های مختلف حکومت را افشا می‌کرد. او با راه‎اندازی هشتگ #نه_به_اشرافی_گری، بسیاری از مسئولان نظام مورد انتقاد قرار داده و در آخرین مورد آن در روزهای گذشته اقدام به افشای فساد مالی علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران کرده بود.

مهدی صدرالساداتی، طلبه جوانی است که در سال‏‌های اخیر به یکی از چهره‎های جنجالی اصولگرا در افشای «اشرافی‌گری» و فساد مسئولین و روحانیون بدل شده است. او از سوی یک طیف از اصولگرایان سنتی‌تر متهم است که مشغول «شوی» فسادستیزی است.

سید مهدی صدرالساداتی پیش از این به اتهام تشویش اذهان عمومی علیه نظام و نیروی انتظامی در ماجرای ده ونک، از طرف دادگاه ویژه روحانیت به مدت ۲۴ ساعت بازداشت شده بود. «ده‎ونک» محله‎ای قدیمی در تهران است که از مدتی پیش دانشگاه الزهرا مدعی تملک خانه‏‌های آن شده است، خانه‌هایی که ساکنان آن حدود ۸۰ سال است در آن اقامت دارند. سال گذشته و پس از آنکه دانشگاه در چندین نوبت به ساکنان خانه‌ها هشدار داد که آنها را تخلیه کنند، بالاخره مأموران وارد عمل شدند و با لودر و سایر دستگاه‌های تخریب‎گر در پی خراب کردن خانه‏‌ها برآمدند. دخالت جمعی از دانشجویان، فعالان اجتماعی، ساکنان محله و مشخصا مهدی صدرالساداتی در همان زمان سر و صدای زیادی به پا کرد که منجر به دستگیری اوشد.

او پس از آزادی از بازداشت کوتاه‌‏مدت خود با انتقاد از تفکر حاکم بر دادگاه‎ها گفت:« طرز فکر آنها با ما که فکر عدالتخواهی داریم متفاوت بود. به من می‌گفتند ده ونک به تو چه ربطی دارد، برو درست را بخوان. یعنی حمایت از محرومین و آرمان‌های انقلاب و اسلام و این همه‌ حرف‌های امام همه هیچ؟»

او گفته بود:« از این لحاظ ناراحتم که چرا باید تفکر در دادگاه‌های جمهوری اسلامی اینطور باشد که اگر کسی از مظلومان و مستضعفان دفاع کرد اینگونه گفته شود.»

او همچنین در روزهای گذشته در صفحه اینستاگرام خود نوشته بود که از طرف خانواده شمخانی تهدید شده است. صدرالساداتی پیش از این نیز مدعی شده بود از طرف محافظ پیشین آیت‎الله روح‎الله خمینی، تهدید به مرگ شده است.

از جنبش عدالتخواه تا غفار عباسی

مهدی صدرالساداتی که خود را عدالتخواه می‌نامد و به زعم خود با افشای فساد مسئولان مختلف نظام، سعی کرده است در این راه مبارزه کند اگرچه در ابتدا با همراهی خیل کثیری از اصولگرایان مواجه شد اما با گذشت زمان و ادامه افشاگری‎هایش، به تدریج به تندروی متهم شد و اعمالش از سوی بسیاری از افراد نزدیک به طیف فکری‌اش مورد انتقاد قرار گرفت.

برخی معتقدند که رفتارهای رادیکال جنبش عدالتخواه، مسئله پر اهمیت و حیاتی عدالت در جامعه را دچار خطر کرده است و برخی دیگر بر صدرالساداتی خرده گرفتند که چرا با ظلم عالم‎گیر امپریالیسم مبارزه نمی‎کند.  محسن مهدیان در یادداشتی در خبرگزاری فارس با اشاره به اعمال و فعالیت‎های مهدی صدرالساداتی می‌نویسد:« باید عدالتخواه بود و محکم در مقابل انحرافات انقلاب ایستاد که این نیز خود بلند کردن بیرق اصلی عدالتخواهی جهانی و مبارزه با ابرظالمان شیطانی است. عدالت‌خواهی که سرش را پایین بندازد و عدالت بزرگتر را نبیند، در فریادهایی که برای خرده عدالت‌ها می‌کشد، دچار بزرگترین ظلم‌ها می‌شود».

رجانیوز: «این افراد «کاسبان عدالت» هستند که با ریاست آیت‎الله رئیسی بر قوه قضائیه، دکان ماجراجویی خود را در معرض خطر می‎بینند، چرا که در سال‎های گذشته با استفاده از نبود رویکرد عدالتخواهی در دستگاه قضایی، خودشان را عدالتخواه جا زده و با این عنوان اسم و رسمی بهم زده بودند»

بعد از بالا گرفتن اخبار این دو برادر و بعد رسیدن خبر پیدا شدنشان پایگاه اطلاع‌رسانی رجانیوز سایت خبری اصولگرا منتسب به جبهه پایداری در یادداشتی با عنوان «پشت پرده قایم‌باشک‌بازی برادران صدرالساداتی عدالتخواهی فیک کجا را نشانه رفته است؟» بر این همقطاران نافرمان خود تاخت و نوشت که این افراد و کسانی که از روز گذشته بر موج خبری مفقود شدن برادران صدرالساداتی سوار شده‎اند با کاسبی از عنوان عدالتخواهی، پروژه پر قدرت ضدفساد در دوره جدید قوه قضائیه را نشانه گرفته‌اند. به اعتقاد نویسنده رجانیوز، « این افراد «کاسبان عدالت» هستند که با ریاست آیت‎الله رئیسی بر قوه قضائیه، دکان ماجراجویی خود را در معرض خطر می‎بینند، چراکه در سال‎های گذشته با استفاده از نبود رویکرد عدالتخواهی در دستگاه قضایی، خودشان را عدالتخواه جا زده و با این عنوان اسم و رسمی بهم زده بودند، اما حالا با رویکرد جدید قوه قضاییه، برند فیک این افراد رو به اضمحلال است و به همین دلیل است که آنان برای شهرت، دست به چنین کاری زده‎اند.»

تردید در ادعاهای صدرالساداتی‌ها اما به اصولگرایان محدود نماند، درحالی که افشاگری‎ها و به زعم برخی، تندروی‎های مهدی صدرالساداتی، به تدریج شمار مخالفان او را در جبهه اصولگرایان افزایش می‎داد، چندی پیش فرید مدرسی، روزنامه‌نگار اصلاح‌طلب هم در توییتر خود عکسی منتشر کرد و درباره‎ی حلقه‎ای در مدرسه رضایی قم حرف زد. در این عکس سیدروح‎الله صدرالساداتی عضو مجلس خبرگان و مهدی صدرالساداتی به همراه غفار عباسی به چشم می‎خورند. مدرسی در پایان پرسیده بود که «پول ترویج جن‌گیری چگونه تأمین می‌شود.»

 

غفار عباسی، استاد مهدی صدرالساداتی

مجتبی ذوالنوری، مدعی است که برادارن صدرالساداتی در منزل برادر غفار عباسی  به سر می‌برند. این نام  از این جهت برای رسانه‌‏ها آشناست که با دستگیری فردی  با تشابه ظاهری (به نام عباس غفاری) در دولت محمود احمدی‌نژاد، گفته شد که وی با دولت روابط حسنه‏‌ای داشته و به کار دعانویسی و جن‏گیری مشغول بوده است.

غفار عباسی متولد سال ۱۳۴۱ در مراغه است. زمستان سال گذشته که نخستین اخبار درباره او منتشر می‌شد، درباره او اینگونه نوشته بودند «تا سال ۱۳۶۵ در مراغه به بستنی فروشی اشتغال داشت. وی قبل از ورود به حوزه علمیه قم، هشت ماه در جبهه‌های جنگ حضور می‌یابد. او مدعی است که تمام مراتب عرفانی را در این هشت ماه طی کرده و رجوع او به اساتید اخلاق صرفاً برای یادگیری شیوه تربیت شاگرد بوده است. وی در سال ۱۳۶۶ به واسطه‌ی فردی به نام سید فرید موسوی به شکل غیر رسمی تحصیلات حوزوی خود را در شهر قم شروع کرد. در سال ۱۳۷۱ به واسطه همین فرد با جلسات اخلاق عمومی مرحوم آیت الله سعادت پرور (پهلوانی) آشنا می‌شود و به این جلسات راه می‌یابد.»

غفار عباسی در این سال‌ها با بعضی روحانیون ارشد حوزه علمیه اختلافات اساسی پیدا کرده است. از جمله با آیت الله ممدوحی، که هر دو سخنرانی‌های تندی علیه یکدیگر داشته‌اند با این حال از تعداد مریدان او کاسته نشده است.

مهدی صدرالساداتی که خود از شاگردان غفار عباسی است، گفته بود که کلمه‌ی جن‌گیر برای تخریب او استفاده شده. او همچنین درباره‌ی علوم غریبه و اینکه آیا امکان استفاده از آن در مسائل کشور و حکومت‏داری وجود دارد در مصاحبه‎ای با انصاف‎نیوز گفته بود: «اصل این مسایل که وجود دارد. البته کلاشی هم وجود دارد. ما علوم غریبه داریم، دعانویسی و تاثیرگذاری از طریق اذکار و کلمات را داریم، جن و استفاده از آن برای انجام کارهای مختلف را داریم، سحر داریم و…. همه‌ی اینها درست است، اما وقتی واردش می‌شوید درصد بالایی واقعا در مورد تسلط خود به این حوزه دروغ می‌گویند. نه می‌دانند و نه علم‌اش را دارند؛ ولی خب اصل مطلب وجود دارد.»

حالا با گذشت ۴۸ ساعت از ناپدید شدن برادران صدرالساداتی و همراهشان، خبرهای ضد و نقیضی درباره آنان به گوش می‌رسد. ابهامات موجود در پرونده آنان زیاد است از مبارزه با فساد تا شوی فسادستیزی و از جن‌گیری و سحر و جادو تا تسلط بر علوم غریبه، چکیده پرونده این طلبه حاشیه‌ساز است. حال باید دید که در روزهای آتی این داستان به کجا می‌انجامد و از درون آن یک پرونده قضایی بیرون می‌آید یا یک پست پرلایک برای طلبه اینستاگرامی.

 

 

Share
Published by
Admin3

Recent Posts

معاویه: یک عرب ایرانی یا مسیحی؟

مسعود امیرخلیلی

۱۳ آبان ۱۴۰۳

آقای خامنه‌ای، ۱۳ آبان و شورای‌ نگهبانِ جهان

۱۳ آبان در تاریخ جمهوری اسلامی روز مهمی است؛ نه از آن جهت که سفارت…

۱۳ آبان ۱۴۰۳

آیا پذیرفتگان دیکتاتوری مقصرند؟!

در تحلیل سیاسی و روانشناختی دیکتاتوری، مسئله مقصر دانستن پذیرفتگان دیکتاتوری به عنوان افرادی که…

۱۳ آبان ۱۴۰۳

روز جهانی وگن؛ به یاد بی‌صداترین و بی‌دفاع‌ترینِ ستمدیدگان!

امروز یکم نوامبر، روز جهانی وگن است؛ این روز، یادبودِ تمام دردمندی‌ها و خودآگاهی‌هایی است…

۱۲ آبان ۱۴۰۳

اسرائیل؛ درون شورویه و بیرون مستبده!

درآمد در این نوشتار به دو مطلب خواهم پرداخت. نخست، تحلیلی از عنوان مقاله و…

۰۸ آبان ۱۴۰۳