زیتون– سعید مرتضوی، دادستان سابق تهران که پس از گذراندن دو سوم محکومیتش اخیرا از زندان آزاد شده، درباره آزادیش توضیح داد و گفت: «اینجا مسالهی قانون مطرح است.»
او به انصاف نیوز گفت: «ماده ۵۸ قانون میگوید یک سوم محکومیت را که فرد بگذراند میتوان به او آزادی مشروط داد که ما دو سوم حکم را هم گذرانده بودیم.»
سعید مرتضوی ۱۶ شهریورماه از زندان آزاد شد.
دهم اسفندماه سال ۹۶ عبدالحسین روحالامینی خبر داده بود که دادستان سابق تهران، آذرماه به اتهام معاونت در قتل محسن روحالامینی به دو سال حبس قطعی محکوم شد اما این حکم هنوز اجرا نشده است.
عبدالحسین روحالامینی، پدر محسن روحالامینی، یکی از جانباختگان «جنبش سبز» در بازداشتگاه کهریزک اعلام کرد که حکم سعید مرتضوی در این پرونده روز چهارشنبه (گذشته) برای اجرا ابلاغ شده است.
محسن روحالامینی روز ۱۸ تیرماه سال ۱۳۸۸ در اعتراضات «جنبش سبز» بازداشت و به بازداشتگاه کهریزک منتقل شد و بعدتر بر اثر شدت جراحات وارده ناشی از ضرب و شتم جان باخت.
در بازداشتگاه کهریزک علاوه بر محسنروحالامینی، محمد کامرانی، امیر جوادیفر، نیز جان باختند و دو تن دیگر یعنی رامین قهرمانی و احمد نجاتی کارگر نیز پس از آزادی به دلیل جان خود را از دست دادند.
در این پرونده سعید مرتضوی دادستان وقت تهران که دستور انتقال بازداشتشدگان به بازداشتگاه کهریزک، صادر کرده بود؛ یکی از متهمان اصلی در این پرونده بود.
مرتضوی در دادگاه اولیه از اتهام معاونت در قتل تبرئه شده بود که همین امر اعتراض خانواده محسن روح الامینی را به دنبال داشت.
او در دادگاه اولیه تنها به اتهام «بازداشت غیرقانونی» افرادی که آنها را به کهریزک فرستاده بود به انفصال دائم از خدمات قضایی و پنج سال انفصال از خدمات دولتی محکوم شد. اما دادگاه تجدید نظر اتهام «معاونت در قتل» را به او وارد دانست.
دادستان سابق تهران سال گذشته در نامهای خطاب به دادگاه رسیدگی به پرونده کهریزک، وقایع رخ داده در این بازداشتگاه را «واقعه خونبار» و جانباختگان را «شهید» نامید.
سعید مرتضوی در نامه خود نوشته بود که بابت «واقعه خونبار» رخ داده در کهریزک به عنوان دادستان وقت «عمیقا ابراز تسف و اعتذار» میکند: «از مقام شهیدان مظلوم این حادثه جوادیفر، روحالامینی و کامرانی طلب پوزش نموده و علو درجات آنها را از خداوند بزرگ مسئلت مینمایم.»
دادستان پیشین تهران همچنین از «محضر مقدس امام زمان، روح بلند و ملکوتی امام راحل و شهیدان، رهبر عظیمالشان انقلاب اسلامی و ملت بزرگوار و خانوادههای این عزیزان» عذرخواهی کرده است.
مرتضوی در نامه خود ضمن ابراز امیدواری نسبت به در خاطر ماندن این واقعه در ذهن مسئولان، نوشت که بابت حادثه کهریزک «ابراز شرمندگی» میکند، گرچه «در شکلگیری آن هیچ عمدی» وجود نداشته است.
روز پنجشنبه دهم اسفند و پس از بیش از هشت سال از زمان از آن فاجعه، عبدالحسین روحالامینی که در سال ۸۸ مشاور ارشد محسن رضایی، از نامزدهای وقت انتخابات ریاست جمهوری بود، اعلام کرد که «هشت سال است من به دنبال یک کار حقوقی طاقتفرسا بودم و در آن به یک تجربه رسیدم که حتی کسانی که از خدا و پیغمبر نمیرسند از رسانهها میترسند. در واقع رسانهها سر بزنگاهها یاور ما بودند و نقش اول را داشتند».
او درباره سرنوشت پرونده سعید مرتضوی در مورد پرونده کهریزک گفت: «همین امر موجب شد روز گذشته ابلاغ اجرای حکم دو سال مجازات پرونده کهریزک انجام شود».
به گفته روحالامینی «با اینکه سه ماه است این حکم صادر شده اما اجرای آن روز گذشته (چهارشنبه) ابلاغ شد».
او همچنین گفته است که در صورتی که سعید مرتضوی خود را برای اجرای حکم معرفی نکند حکم «بازداشت سیار» برای او صادر خواهد شد.
همچنین میرمجید طاهری، وکیل مدافع خانواده روحالامینی نیز به ایسنا گفت که حکم سعید مرتضوی در بخش پرونده کهریزک «به شعبه ٢ اجرای احکام ناحیه ٢٨ دادسرای کارکنان دولت رفته است تا اجرا شود.»
قاضی حیدریفر٬ فردی که حکم انتقال بازداشت شدگان ۱۸ تیر ۸۸ به کهریزک را صادر کرده بود٬ به ۱۵ سال حبس محکوم شده است.