زینالعابدین بنعلی، رییس جمهور سابق تونس، در عربستان سعودی درگذشت.
وکیل بنعلی این خبر را تایید کرد. او از نوامبر ۱۹۸۷ تا ژانویه سال ۲۰۱۱ قدرت را به مدت ۲۳ سال در تونس بدست داشت.
بن علی در پی ناآرامیها و اعتراضات گسترده مردم از قدرت کناره گرفت و قدرت را به محمد غنوشی، نخستوزیر وقت سپرد. او سپس با خانوادهاش به عربستان سعودی گریخت.
یک دادگاه نظامی در سال ۲۰۱۲ بنعلی را بطور غیابی محاکمه و به جرم دستور کشتار تظاهرکنندگان به حبس ابد محکوم کرد./دویچه وله
عیسی کلانتری٬ عاون رییس جمهوری و رییس سازمان حفاظت محیط زیست٬ گفت: «تاکید بر طرح خودکفایی تولید گندم نیز یک اشتباه تاریخی در دهه ۷۰ بود گفت: آن زمان که من مسوولیت وزارت کشاورزی را داشتم بر این سیاست تاکید می شد اما این یک اشتباه تاریخی بود.»
او ادامه داد: «تداوم همین روند در دهه های بعد میتوانست به کلی منابع آب را در کشور نابود کند، اما زمانی که سیاست خودکفایی گندم را در مجلس تغییر دادیم مورد مواخذه برخی نمایندگان قرار گرفتیم ، محیط زیست باید حافظ منافع مردم و حافظ منابع کشور باشد.»/ایسنا
بیژن زنگنه، وزیر نفت٬ وضعیت فعلی فروش نفت را با دوران جنگ ایران و مقایسه کرده و گفت که در زمان جنگ نفت را تحت هر شرایطی میفروختیم و دریافت پول آن هم راحتتر بود.
او ادامه داد: «اما در حال حاضر دغدغه این است که نفت را چگونه بفروشیم، درصورت فروش پول آن را چگونه دریافت کنیم و در صورت دریافت پول چگونه و از چه راهی موارد مورد نیاز کشور را تهیه کنیم.».ایلنا
ژان ایو لودریان، وزیر خارجه فرانسه، ادای حوثیهای یمن در مورد حمله به تاسیسات نفتی آرامکوی عربستان را “کم اعتبار” توصیف کرد.
لودریان به خبرنگاران گفت: «شورشیان یمن [حوثیها] اعلام کردند حمله کار آنهاست. این ادعا تا اندازهای کم اعتبار است.»
دیپلمات ارشد فرانسوی در ادامه گفت: «این [اعلام نتیجه] کار یک تیم تحقیق بینالمللی است. باید برای نتیجه آن صبر کرد. پیش از اعلام نتیجه تحقیقات، من هیچ نظر خاصی ندارم.»
لودریان در ادامه گفت تحقیقات در مورد این حمله به سرعت انجام خواهد شد.
وزیر خارجه فرانسه همچنین خواستار بازگشت همه طرفین به برجام شد./دویچه وله
۸ نفر از بازداشتیهای هپکو اراک امروز آزاد میشوند.
کارگران هپکو، پشت درِ زندان مرکزی اراک در انتظار آزادی همکاران خود هستند.
برخی منابع کارگری در این واحد تولیدی میگویند که قرار بود امروز پنجشنبه (۲۷ شهریور ماه) ده نفر از کارگران آزاد شوند، اما در حاضر ضمانتنامه ۸ نفر از کارگران پرپذیرفته شده و امیدواریم باقی کارگران بازداشتی به ترتیب در روزهای بعد، مسیر آزادی با ضمانت را سپری کنند.
از قرار معلوم برای کارگران قرار آزادی با ضمانت قبول شده و مسئولان دادگاه قبول کردهاند که فیشهای حقوقی کارگران هپکو را برای ضمانت آزادی همکارانشان بپذیرند.
کارگران منتظر میگویند که از اینکه فیشهای حقوقی ما را به عنوان ضمانت میپذیرند، خوشحالیم و امیدواریم هرچه زودتر همکارانمان آزاد شوند.
در روزهای گذشته، ۲۸ نفر از کارگران معترض هپکو بازداشت شده بودند که سه نفر از آنها عصر روز سهشنبه (۲۵ شهریور ماه) آزاد شده بودند./ایلنا
خبرهای روز گذشته را از اینجا بخوانید
۱۳ آبان در تاریخ جمهوری اسلامی روز مهمی است؛ نه از آن جهت که سفارت…
در تحلیل سیاسی و روانشناختی دیکتاتوری، مسئله مقصر دانستن پذیرفتگان دیکتاتوری به عنوان افرادی که…
امروز یکم نوامبر، روز جهانی وگن است؛ این روز، یادبودِ تمام دردمندیها و خودآگاهیهایی است…
درآمد در این نوشتار به دو مطلب خواهم پرداخت. نخست، تحلیلی از عنوان مقاله و…