Categories: خبرها

صعود چهار پله ای ایران در «فهرست آزادی رسانه‌ها»

زیتون- در فهرست منتشر شده در مورد «آزادی رسانه‌ها» در سال ۲۰۱۵ از سوی سازمان گزارشگران بدون مرز، ایران با چهار پله صعود در مقایسه با سال گذشته، به رتبه ۱۶۹ از ۱۸۰ کشور جهان رسیده‌است.

به گفته «گزارشگران بدون مرز»، وضعیت «آزادی رسانه‌ها» در ایران از یمن، کوبا، جیبوتی، سودان، چین، سوریه یا کره شمالی بهتر است. در عین حال کشورهایی مانند عربستان سعودی (۱۶۵)، عراق (۱۵۸) یا بحرین (۱۶۲) از جمله کشورهای هم‌جوار ایران هستند که وضعیت مطلوب‌تری دارند هر چند همه آنها نیز عملا در پایان فهرست قرار گرفته‌اند.

سازمان گزارشگران بدون مرز در مورد ایران گفته است با وجود بهبود روابط بین‌المللی تهران، ایران همچنان یکی از بدترین کشورهای سرکوب‌کننده آزادی اطلاعات است. به گفته این سازمان روزنامه‌نگاران و روزنامه‌ها، همچنان قربانی جنگ قدرت در ایران می‌شوند.

ایران در مجموع ۴ رتبه صعود کرده است. رتبه پیشین این کشور ۱۷۳ بود.

گزارشگران بدون مرز می‌گویند آزادی رسانه‌ها در سراسر جهان، تحت فشار شدیدی از سوی دولت‌ها و سرمایه‌گذاران قرار دارد.

رادیو فردا در این مورد نوشت: این سازمان که مقر آن در پاریس است افزوده که بسیاری از قدرت‌های جهانی در مورد روزنامه‌نگاری در وضعیتی شبیه «پارانویا» قرار گرفته‌اند و مشغول سرکوب رسانه‌ها هستند.

آسوشیتدپرس از کریستوف دلوری، دبیرکل «گزارشگران بدون مرز» نقل کرده که «فضای ترس، تاثیر به‌سزایی در کاهش بحث و کثرت‌گرایی گذاشته است».

در فهرست امسال فنلاند، هلند، نروژ، دانمارک و نیوزلند در صدر قرار گرفته‌اند. وضعیت در کشورهایی با رتبه بسیار بالا مانند جامائیکا، اسلوواکی یا نامیبیا (در جنوب غرب آفریقا) نیز بهتر از کشورهایی مانند کانادا یا استرالیا است.

ایالات متحده در رتبه ۴۱ قرار دارد که نشان‌دهنده هشت پله صعود در مقایسه با سال ۲۰۱۴ است. فرانسه با هفت پله سقوط در رتبه ۴۵ام است.

در قاره آسیا، تایوان یا مغولستان در وضعیتی بهتر از دیگر کشورها هستند. در غرب و جنوب آسیا نیز وضعیت در قطر (۱۱۷)، امارات متحده عربی (۱۱۹) یا افغانستان (۱۲۰) به مراتب بهتر از ایران برآورد شده‌است.

Recent Posts

اسرائیل؛ درون شورویه و بیرون مستبده!

درآمد در این نوشتار به دو مطلب خواهم پرداخت. نخست، تحلیلی از عنوان مقاله و…

۰۸ آبان ۱۴۰۳

اوضاع جریان اندیشه در عصر هخامنشیان

به بهانه سالگرد کوروش بزرگ

۰۸ آبان ۱۴۰۳

ایرانیان و نزاع اسرائیل و فلسطین

تردیدی نیست که تداوم نزاع اسرائیل و فلسطین که اینک منطقه‌ی پرآشوب و بی‌ثبات خاورمیانه…

۰۵ آبان ۱۴۰۳

حمله‌ نظامی به ایران: «برکت»، «فرصت»، «فلاکت»

تصور پیامدهای حمله نظامی اسرائیل به ایران نیروهای سیاسی را به صف‌بندی‌‌های قابل تأملی واداشته…

۰۴ آبان ۱۴۰۳

گذارطلبی و نفی اصناف جنگ‌طلبی!

ناقوس شوم جنگ در منطقۀ خاورمیانه بلندتر از هر زمان دیگری به گوش می‌رسد. سه‌گانۀ…

۰۲ آبان ۱۴۰۳