Categories: خبرها

? صدیقه وسمقی دوباره ممنوع الخروج شد

زیتون– صدیقه وسمقی مجددا ممنوع الخروج شد.

به گزارش «زیتون» صبح امروز(شنبه) از خروج صدیقه وسمقی از کشور برای شرکت در یک سمینار، پس از طی همه ی تشریفات قانونی (پرداخت عوارض خروج، صدور کارت پرواز و حتی زدن مهر خروج در گذرنامه اش)، در فرودگاه توسط ماموران امنیتی جلوگیری شد.

ماموران در مرحله سوار شدن به هواپیما به او اعلام کردند در رابطه با یک پرونده در دادسرای اوین ممنوع الخروج شده است.

این در حالی است که او پیش از اقدام به سفر از اداره ی گذرنامه مسئله ممنوع الخروجی خود را استعلام نموده و آن اداره اعلام کرده بود که نام وی در لیست افراد ممنوع الخروج قرار ندارد.

از همین رو صدیقه وسمقی که دو سال پیش داوطلبانه به کشور بازگشته بود تصمیم می گیرد برای شرکت در یک سمینار مسافرت کوتاهی به خارج از کشور داشته باشد.

خانم وسمقی دو سال پیش در مهر ۱۳۹۶ در حالی که می دانست توسط شعبه ی ۲۸ دادگاه انقلاب به صورت غیابی به پنج سال حبس تعزیری محکوم شده است به ایران بازگشت. او مدتی بازداشت و زندانی شد و سپس در شعبه ی تجدید نظر دادگاه انقلاب، حکم او به پنج سال حبس تعلیقی تبدیل شد.

صدیقه وسمقی همیشه از اینکه به ایران بازگشته اظهار خوشحالی و رضایت داشته و مسئولین قضایی و امنیتی هم می دانند که وی هیچگاه قصد اقامت مجدد در خارج از کشور را ندارد.

آنان این گونه اعمال محدودیت علیه خانم وسمقی را برخوردهای غیرقانونی، غیرانسانی و ایذایی می دانند. سال گذشته نیز پس از صدور رای دادگاه تجدید نظر از ایشان رفع ممنوع الخروجی شده بود. اما امروز پس از طی همه مراحل قانونی در فرودگاه و دقایقی قبل از سوار شدن به هواپیما ماموران امنیتی با اعلام ممنوع الخروجی از سوار شدن به هواپیما ممانعت به عمل آوردند. این در حالی است که دستگاه های مربوطه موظفند نام افراد ممنوع الخروج را صرف نظر از اینکه ممنوع الخروج کردن افراد به دلایل سیاسی غیر قانونی است، در لیست ذی ربط در اداره ی گذرنامه قرار دهند تا در صورت استعلام، افراد پیش از سفر از وضعیت خود آگاه شوند. دستگاه های امنیتی با وجود این اعمال ایذایی در ارتباط با ضررهای وارده به افراد هیچ مسئولیتی را نمی پذیرند.

صدیقه وسمقی به پنج سال زندان محکوم شده بود.

به گزارش «زیتون» بر اساس رای دادگاه تجدید نظر صدیقه وسمقی٬ استاد دانشگاه و قرآن پژوه٬ پنج سال حبس تعزیری او به حبس تعلیقی تبدیل شد.

این حکم به وکیل صدیقه وسمقی ابلاغ شده است٬ اما اجازه کپی‌برداری از حکم داده نشده است.

دادگاه تجدید نظر این استاد دانشگاه اردیبهشت سال گذشته برگزار شده بود.

به گزاش «زیتون» در گزارش وزارت اطلاعات که در پرونده صدیقه وسمقی قرار داشت٬ از تعابیری چون «مخفی شدن» و «فرار» استفاده شده بود، در حالی که او به صورت رسمی و بنابه دعوت برخی دانشگاه های خارج از کشور و برای تدریس از کشور خارج شده و با میل و اختیار خویش به کشور بازگشته بود.

«زیتون» پیشتر خبر داده بود که صدیقه وسمقی، شاعر، نویسنده، اسلام پژوه و عضو دوره اول شورای شهر تهران که هنگام بازگشت به‌کشور در فرودگاه امام خمینی برای ساعاتی بازداشت شده بود٬ ۳۰ مهرماه سال گذشته به دادسرای شهید مقدس اوین احضار و بازداشت شده بود.

او در دادگاهی ۱۲ دقیقه‌ای به ریاست قاضی مقیسه محاکمه و در ابتدا قرار وثیقه سه میلیاردی برای او صادر شد. پس از آن مبلغ قرار به یک میلیارد کاهش یافت؛ اما در نهایت با تغییر رای رییس دادگاه قرار بازداشت برای این نویسنده و اسلام پژوه صادر و او به بند زنان زندان اوین منتقل شده بود.
وسمقی یک روز پس از بازگشت به ایران نیز به دادسرای اوین مراجعه کرده بود و ماموران دادسرای اوین به او گفته‌ بودند: «پرونده‌تان نیامده .بروید هر موقع آمد خبرتان می‌کنیم.»

طی هفته‌های اخیر نیز چند برنامه خانم وسمقی برای سخنرانی در دانشگاه های مختلف کشور از سوی مقامات امنیتی لغو شده است.

صدیقه وسمقی در زمان حضور در خارج کشور، به طور غیابی از سوی دادگاه انقلاب به ۵ سال حبس محکوم شده بود.

خانم وسمقی در سال ۲۰۱۱ از ایران خارج و به عنوان استاد میهمان در دپارتمان اسلام‌شناسی دانشگاه جورج آگوست گوتینگن آلمان مشغول به فعالیت شده بود.

وسمقی به دعوت دانشگاه گوتینگن آلمان برای تدریس در دپارتمان اسلام شناسی آن دانشگاه در فروردین ۱۳۹۰ به خارج از کشور آمد و پس از یکسال به سوئد دعوت شد. او نویسنده مهمان شهر فرهنگی و دانشگاهی اوپسالا بود و با دانشکده حقوق دانشگاه اوپسالا همکاری آموزشی و پژوهشی داشت. وی در این مدت دو کتاب «حتما راهی هست» (یادداشت های سخنگوی اولین دوره شورای شهر تهران) و «بازخوانی شریعت» را منتشر کرد.
او پس از اتمام کتاب اخیر خود علیرغم دعوت دانشگاه های متعدد از وی جهت همکاری علمی، قصد خود برای بازگشت به کشور را اعلام و گفته بود: «از ابتدا که به صورت قانونی به خارج از کشور آمدم قصد ماندن نداشتم  وپس از انتشار کتاب اخیرم به ایران بازخواهم گشت.»
بنا به گفته وکیل او٬ پیشتر با شکایت وزارت اطلاعات٬ شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب به صورت غیابی وی را به اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام به پنج سال حبس محکوم کرده بود. خانم وسمقی این حکم را غیر قانونی وناعادلانه دانسته و با اطلاع از صدور این حکم به ایران بازگشت.

Recent Posts

بی‌پرده با کوچک‌زاده‌ها

حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هسته‌ای، در تحریریه روزنامه بحثی…

۲۸ آبان ۱۴۰۳

سکولاریسم فرمایشی

بی‌شک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلوی‌ها در ایران برقرار‌شد تاثیر مهمی در…

۲۸ آبان ۱۴۰۳

مسعود پزشکیان و کلینیک ترک بی‌حجابی

کیانوش سنجری خودکشی کرد یک روایت این است که کیانوش سنجری، جوان نازنین و فعال…

۲۸ آبان ۱۴۰۳

چرا «برنامه‌های» حاکمیت ولایی ناکارآمدند؟

ناترازی‌های گوناگون، به‌ویژه در زمینه‌هایی مانند توزیع برق، سوخت و بودجه، چیزی نیست که بتوان…

۲۸ آبان ۱۴۰۳

مناظره‌ای برای بن‌بست؛ در حاشیه مناظره سروش و علیدوست

۱- چند روز پیش، مدرسه آزاد فکری در ایران، جلسه مناظره‌ای بین علیدوست و سروش…

۲۴ آبان ۱۴۰۳

غربِ اروپایی و غربِ آمریکایی

آنچه وضعیت خاصی به این دوره از انتخابات آمریکا داده، ویژگی دوران کنونی است که…

۲۳ آبان ۱۴۰۳