در تریبون‌های نماز جمعه چه می‌گذرد؟

از تجلی خدا در آیت‌الله خامنه‌ای تا تایید حمله به تاسیسات نفتی عربستان توسط ایران

زیتون– روز گذشته (جمعه) تریبون‌های نماز جمعه در تهران و مشهد٬ محل ادعا‌هایی بود که هم در تضاد منافع ملی است و هم باورهای مسلمانان ایران. با توجه به نقش رهبر جمهوری اسلامی در انتصاب ائمه جمعه٬ مسئولیت مستقیم این اظهارات با آیت‌الله خامنه‌ای است.

کاظم صدیقی٬ امام جمعه موقت تهران روز گذشته در بخشی از خطبه‌های نماز جمعه گفت: «رهبری اولین حرف را در رأس هرم طراحی می‌کرد که خودش می‌جوشد، خودش وجود دارد، خودش حضور دارد، خودش علم دارد، خودش معرفت دارد و خودش خودش نیست و خدا در وجود او تجلی کرده است.»

این ادعا که «خدا در وجود آیت‌الله خامنه‌ای تجلی کرده است»٬ در تضاد با باور مسلمانان و حتی شیعیان قرار دارد.

اگرچه این بخش از سخنان امام جمعه موقت تهران پس از ساعتی از خروجی خبرگزاری‌ها حذف شد٬ اما روزنامه جمهوری اسلامی امروز آن را منتشر کرده است.

اما اظهارات احمد علم‌الهدی٬ امام جمعه مشهد و نماینده رهبر جمهوری اسلامی در استان خراسان رضوی٬ نه فقط برای مسلمانان یا شیعیان که در سطح بین‌المللی مناقشه برانگیز بود.

امام جمعه مشهد در خطبه‌های نماز این هفته مدعی شد: «اما امروز ایران، ایران نبوده و در این محدوده جغرافیایی نیست. امروز حشدالشعبی عراق، حزب الله لبنان، انصارالله یمن، جبهه وطنی سوریه، جهاد اسلامی فلسطین و حماس فلسطین ایران است. اینها همه ایران شده و ایران دیگر ما تنها نیستیم.»

بیشتر بخوانید:

آیت‌الله خامنه‌ای و رویای «تمدن اسلامی از هند تا مدیترانه»

این سخنان احمد علم‌الهدی تایید ادعا‌های اروپایی‌ها در خصوص نقش منطقه‌ای جمهوری اسلامی است.

او در آخرین پست اینستاگرامش نیز نوشته بود: «مگر این پهپاد هایی که یمنی ها فرستادن و عربستان رو به خاک سیاه نشوند، مگر اینجا ایران نبود؟!»

این پست اینستاگرامی البته از حساب کاربری امام جمعه مشهد حذف شده است. اما انتشار آن در تضاد با منافع ملی بود.

 

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

11 پاسخ

  1. تشیع چهارده امامی!
    من به ایمان مسلمانان ایرانی احترام میزارم ولی چرا آنان نسبت به این همه نامسلمانی اعتراض نمیکنن؟ چطور اجازه میدهند که هر حاکمی با دینشون هرکاری دلش میخاد انجام بده ؟ یا شاید هم اسلام دین اول ایران نیست ونبوده، چهارده قرن تاریخ اسلامی در ایران اگه ارزش داره براشون باید یه کاری کنن، وگرنه به زودی دین رسمی ایران رسماً “ولایت فقیه چهارده امامی” نامیده خواهد شد، وحتی تقویم هجری از اعتبار خواهد افتاده، وتقویم “انقلاب” رسمیت خواهد یافت، قرآن به کنار خواهد رفت و وصایای ولایت جای آن را خواهد گرفت. پیامبر این دین نه محمد است نه علی نه امام رضا، بلکه دین جدیدی است وپیامبر آن روح الله خمینی است. ودوران معاصر ایران کم دین جدید نداشته است، بهائیت و دین “ایران پرستی” وسپس احمد کسروی ، وحالا نوبت خمینی است!
    مردم بازیچه ایدئولوژیهای گوناگون شده اند، وایران روی سکولاریسم نخواهید دید تا وقتی ایرانی دید اسطوره ای – رمانتیک دارد.
    یک فرد مسلمان ایرانی اولین چیزی که باید بداند این است: دین، دولت نیست. وهیچ ربطی میان سیاست وحکومت با دین وجود ندارد. خصوصا دین اسلام، جز پاره ای قوانین قضایی مربوط به ازدواج وطلاق؛ والسلام.

  2. ذره ذره کاندین ارض و سماست
    جنس خود را همچو کاه و کهرباست
    از انجا که مافیای حاکم بر ایران نتوانسته ایرانیان را جذب خود کند ، دل به امثال حشدالشعبی و حزب الله لبنان و انصار الله یمن و جبهه وطنی سوریه خوش دارد !
    بعید است با ادامه تحریمها و خالی شدن کیسه رهبر مسلمانان جهان این مفت خورها هم از گرد نظام مقدس پراکنده نشوند و علی ماند و حوضش !

  3. با سلام جناب راست گفتار. این جمأعت میتواند یک روز با عرفان بد باشد و یک روز خوب. عرفان را هم به هر نحوی که دلش به خواهد تفسیر کند. خوبئ دین در همین است. با هاش همه کار میتوان کرد و همه حرفی میتوان زد. موفق باشید

  4. سلام
    انشاءالله…
    جناب ایت الله صدیقی امیدوارم خداوند هم در گفتار وبرداشت امثال بنده هم تجلی کند…

  5. از کدام منظر؟؟ وقتی که اینها اهل تصوف یا مذاهب دیگر را هم قبول ندارند چگونگه به نظر انها استناد میشود؟؟ لطفا عوام‌فریبی و لاپوشانی نکنید

  6. ببخشید از کی تا حالا خطبه های نماز جمعه شده کلاس عرفان؟!!!
    مگه تریبونهای عمومی که از مالیات مالیات دهندگان تامین هزینه میشه محل مرید و مرادبازی و عشق بازی حضرات هستش؟!!!
    آقای صدیقی از جیب مبارکش و در منزل شخص اش مجلس عرفانی تشکیل بده و انقدر با خامنه ای عشق بازی کنه تا بمیره اگر کسی حرفی زد ولی تربیون عمومی که پولش از جیب ملت داره تامین میشه جای این خزعبلات نیست حالا جنبه های عقلانی مطرح کردن این حرفا اصلا به کنار مثل همون داستان یا علی گفتن خامنه ای موقعی که از شکمش ننه اش بیرون آمده بود میمونه که مایه تمسخر و استهزاء آقایون شد

  7. شما هم ظاهرا صدیقی را نمی شناسید و هم از اختلافات موجود در روحانیت آگاه نیستید. اتفاقا صدیقی کاملاً مشرب عرفانی دارد بر خلاف مکارم و نوری همدانی.

  8. شما چون با کلام شیعه و اعتقادات امامیه آشنا نیستید تجلی خدا در خامنه ای را در تضاد نمی بینید با این که تجلی خدا به آن مفهومی که در عرفان مطرح است حتی در پیامبر (ص) و امامان نیز از نظر شیعه ناممکن و مردود است.

  9. این حرف اقای علی سون از منظر عرفان درست است اما باید توجه داشته باشیم به اعتقادات گوینده این حرف که عرفان را کفر میدانند و ظرف همین دو سه روز گذشته” هم شلواری های اقای صدیقی یعنی مکارم و نوری همدانی بر سر ساخت فیلمی از روی زندگینامه دو تن از عرفای نامی ایران یعنی مولانا و شمس تبریزی علم قشقرق بپا کردند و ساخت این فیلم را تحریم کردند” با این حساب دادن حق به این اقا که حرفش از نظر عرفان دینی درست است منطقی بنظر نمیرسد چرا که او عرفان را قبول ندارد که بخواهد از ان حجتی بتراشد.

  10. واژه نامه آزاد چند معنا برای تجلی دارد که بستگی به ترکیب جمله خواننده میتواند آن معنا را تفسیر کند. این هم مثل خواندن آیات قران است که معنا آن بستگی به نظر مفسر دارد. هر که هر جور دلش خواست تفسیر میکند و درست و غلط هم ندارد. با همین روش چرا تجلی خدا در وجود آیت الله خامنه‌ای باید در تضاد با باور‌های شیعیان باشد؟ تجلی خدا میتواند در روح و نه جسم آیت الله خامنه‌ای باشد. این مورد هم همانند دیگر موارد دینی بستگی به ایمان طرف دارد. اینجا ما با منطق و علم بشری سر و کار نداریم بلکه با ایمان دینی و عرفان متافیزیکی سر و کار داریم. از این رو، به گمان من قبول تجلی خدا در آیت الله خامنه‌ای هیچ مشکلی ایجاد نمیکند. برخی بر این عنوان هستند که پیامبران و امامان قدرت مافوق بشری دارند. این قدرت باید از موجودی مافوق بشر باشد. این تجلی یا پرتو خدا در آن‌ها و به هم چنین در روحانیون که مقرب خدا هستند پدیدار است

دیدگاه‌ها بسته‌اند.

در تریبون‌های نماز جمعه چه می‌گذرد؟

رسانه‌های گوناگون و برخی “کارشناسان” در تحلیل سیاست‌های آینده ترامپ در قبال حاکمیت ولایی، به‌طور مکرر از مفهوم “فشار حداکثری” (Maximum Pressure) استفاده می‌کنند. این اصطلاح شاید برای ایجاد هیجان سیاسی و عوام‌فریبی رسانه‌ای کاربرد

ادامه »

حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هسته‌ای، در تحریریه روزنامه بحثی جدی میان من و یکی از همکاران و دوستان

ادامه »

بی‌شک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلوی‌ها در ایران برقرار‌شد تاثیر مهمی در شکل گیری و حمایت گسترده

ادامه »