زیتون– طرح «ممنوعیت ضبط و پخش اعترافات اشخاص از صدا و سیما و دیگر رسانهها»٬ امروز (یکشنبه) با قید دو فوریت تقدیم مجلس شد.
این طرح با امضای جمعی از نمایندگان برای بررسی و در دستور کار قرار گرفتن توسط محمود صادقی نماینده مردم تهران، به هیئت رییسه مجلس ارائه شد.
در بخش دیگری از این طرح پیشنهاد شده که اگر ضبط و پخش اعترافات به دستور مقامات یا ماموران حکومت انجام شده باشد، «مامور مذکور علاوه بر مجازات فوق به انفصال از خدمت و محرومیت از یک تا پنج سال از مشاغل حکومتی محکوم» شود.
اگرچه تقریبا اکثر زندانیان سیاسی و عقدتی تجربه «فشار» برای اعتراف تلویزیونی یا حداقل مقابل دوربین را دارند٬ طی ماههای گذشته پرونده مازیار ابراهیمی انتقادهای زیادی درباره ضبط و پخش اعترافات متهمان برانگیخته است.
مازیار ابراهیمی مرداد ۹۱ در یک برنامه تلویزیون حکومتی ایران «اعتراف کرده بود» با همکاری دستگاههای امنیتی اسرائیل، در ترور دانشمندان هستهای ایران مشارکت داشته است.
او مرداد ۹۳ از زندان آزاد شد. آقای ابراهیمی پس از آزادی به آلمان رفت. او در مستندی که از شبکه بیبیسی پخش شد، گفت اتهاماتش جعلی بوده و تحت شکنجه وادار به اعتراف اجباری شده است.
در این پرونده در مجموع ۵۳ نفر بازداشت شدند که به گفته محمود صادقی، بیگناه بودهاند وپس از «احراز بیگناهی» آنها، وزارت اطلاعات چهار میلیارد تومان بابت جبران خسارت به این افراد پرداخت کرده است.
پیش از آن نیز چندین بار اعترافات متهمان سیاسی و امنیتی از تلویزیون پخش شده است. از فعالان ملی مذهبی تا دادگاههای پس از انتخابات سال ۸۸
2 پاسخ
حکایتی است این نظام اسلامی ما ، از انجا ذات سردمداران این نظام مقدس خبیث است برای منع حکام از هر عمل خلاف اخلاق باید قانون وضع شود ، تازه اگر قاون تاب مقاومت در مقابل این ذات را داشته باشد ، منتظر طرح قانونی منع مسئولین نظام اسلامی از دروغ گفتن باشیم !
دیدگاهها بستهاند.