زیتون– فروش بلیت بازی فوتبال میان ایران و کامبوج برای زنان از بامداد روز جمعه، ۱۲ مهرماه، آغاز شده و در پی باز شدن هر جایگاه بلیتهای آن تنها «در چند دقیقه» به فروش رسیده است.
آن طور که در این گزارش آمده است، تاکنون چهار جایگاه در استادیوم آزادی تهران به زنان اختصاص داده شده و تمام ۳۵۰۰ بلیت مربوط به این جایگاهها به فروش رسیده است.
ایسنا پیشبینی کرد که «با توجه به استقبال بانوان جایگاههای دیگری برای تماشای بانوان فراهم شود و حداقل ضلع جنوبی ورزشگاه به بانوان اختصاص یابد.»
ساعتی پس از آغاز فروش آنلاین بلیت تماشای بازی ایران و کامبوج، زنان ایرانی که موفق به خرید بلیت شدهاند شادی خود را با هشتگ «با من به ورزشگاه بیا» در شبکههای اجتماعی نشان دادند.
در تمامی این فرآیند اما از دفتر مراجع تقلیدی که تا پیش از این بارها با ورود زنان به ورزشگاهها مخالفت کرده بودند٬ صدای در نیامد.
هیچ قانون و مقرراتی ورود زنان به ورزشگاهها در ایران را منع نمیکند، اما در سالهای اخیر فقط در موارد محدودی به زنان اجازه داده شده که برای تماشای فوتبال یا سایر رشتههای ورزشی مردان وارد ورزشگاه شوند.
این ممنوعیت در چند دهه اخیر به شدت اجرا شده و روحانیون ادعا میکنند که محیط به شدت مردانه ورزشگاهها برای حضور زنان مناسب نیست.
مراجع تقلید شیعیان معتقدند که ورود زنان به ورزشگاهها خلاف شرع است.
ناصر مکارم شیرازی٬ یکی از اصلی ترین مخالفان ورود زنان به ورزشگاهها یک بار گفته بود: «جو حاکم در ورزشگاهها برای حضور زنان مناسب نیست، اختلاط جوانان سرچشمه مشکلات زیادی از نظر اخلاقی و اجتماعی میشود، در بعضی انواع ورزش مردان پوشش مناسبی در برابر زنان ندارند و زنان موقعی که این برنامهها را از رسانهها میتوانند ببینند حضور آنها در ورزشگاهها ضرورتی ندارد.»
لطفالله صافی گلپایگانی از دیگر مراجع تقلید شیعیان در قم گفته بود: «اینکه زنان هم برای تماشای فوتبال به ورزشگاه بیایند، افتخار نیست و حدود زن و مرد باید حفظ شود.»
از بین مراجع تقلید درگذشته نیز محمد فاضل لنکرانی و میرزا جواد تبریزی دو روحانی ارشدی بودند که مخالف حضور زنان در ورزشگاهها بودند.
این مراجع اما طی روزهای گذشته سکوت پیشه کردند.
قوه قضاییه نیز وجه دیگر مخالفت با ورود زنان به ورزشگاهها بود.
در آخرین اظهار نظر٬ هفتم مهرماه٬ محمدجعفر منتظری، دادستان کل کشور از دخالت فدراسیون جهانی فوتبال، فیفا، در موضوع حضور زنان در ورزشگاههای ایران انتقاد کرد.
به گزارش تسنیم، دادستان کل کشور «طرح بحث حضور زنان در ورزشگاه را از دیگر حرکات حساب شده دشمنان» دانست.
با این حال قوه قضاییه نیز در مقابل فروش بلیت به زنان٬ سکوت اختیار کرده است.
لباس شخصیها یا به زبان رسمی حکومت جمهوری اسلامی بسیج نیروهای مردمی اما تن به سکوت نداده است.
طی دو روز گذشته برای چندین تجمع در مخالفت به ورود زنان به ورزشگاهها از سوی «هیئتهای مردمی آمران معروف و ناهیان از منکر» از مردم دعوت کردند.
اگرچه سخنگوی ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر با بیان اینکه هر تجمعی نیازمند دریافت مجوز از وزارت کشور است، گفت: تجمع اعتراضآمیز به «ورود بانوان به ورزشگاه» ارتباطی با ستاد امر به معروف ندارد.
حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هستهای، در تحریریه روزنامه بحثی…
بیشک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلویها در ایران برقرارشد تاثیر مهمی در…
کیانوش سنجری خودکشی کرد یک روایت این است که کیانوش سنجری، جوان نازنین و فعال…
ناترازیهای گوناگون، بهویژه در زمینههایی مانند توزیع برق، سوخت و بودجه، چیزی نیست که بتوان…
۱- چند روز پیش، مدرسه آزاد فکری در ایران، جلسه مناظرهای بین علیدوست و سروش…
آنچه وضعیت خاصی به این دوره از انتخابات آمریکا داده، ویژگی دوران کنونی است که…