ظرف سه هفته‌آینده قسمت ثانویه راکتور اراک راه‌اندازی می‌شود

زیتون– علی‌اکبر صالحی٬ رییس سازمان انرژی اتمی٬ عصر امروز (دوشنبه) خبر از آن داد که ایران ظرف حداکثر سه هفته آینده قسمت ثانویه راکتور آب سنگین اراک را راه اندازی خواهد کرد.

راکتور اراک قسمت اولیه و ثانویه دارد که بخش عمده ای از فرآیندها در قسمت ثانویه انجام می گیرد.

صالحی افزود: «دوستان توانستند در ۴ سال گذشته قسمت ثانویه را به جایی برساند که ما ظرف دو سه هفته آینده بتوانیم آن را راه اندازی کنیم و مهمتر از آن ماشین جایگذاری و جابجایی سوخت را هم که ناقص بود و یک بعد آن کامل نبود آن هم کامل شده و ظرف دو سه هفته آینده نصب می‌شود.»

رییس سازمان انرژی اتمی درخصوص آخرین وضعیت واحدهای دو و سه نیروگاه بوشهر گفت: «راکتور دو و سه بوشهر هم دو سال است شروع شده که بر اساس برنامه ریزی در سال ۱۴۰۴ راکتور دوم و در سال ۱۴۰۶ راکتور سوم راه اندازی خواهد شد.»

پیشتر نیز سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران می‌گوید، گام‌های بعدی «کاهش تعهدات برجامی»در صورت عدم اقدام طرف‌های مقابل «در راه است».

به گزارش خبرگزاری ایرنا، بهروز کمالوندی گفت که کاهش بخشی از تعهدات برجامی، «بعد از یک صبر استراتژیک یک‌ساله در پاسخ به اقدام یک‌طرفه خروج آمریکا از توافق و به‌منظور ایجاد توازن بین حقوق و تعهدات صورت گرفته است».

سخنان کمالوندی در حالی بیان شده است که روزنامه گاردین روز جمعه، پنجم مهرماه، در گزارشی به نقل از منابع خود خبر داده بود که اتحادیه اروپا در هفته جاری هشدار داده است که گامی دیگر از طرف ایران برای خروج از برجام این اتحادیه را «وادار به» کناره‌گیری از توافق اتمی خواهد کرد.

با این حال عباس موسوی، سخنگوی وزارت خارجه ایران، اقدام احتمالی اروپا درباره خروج از برجام و بازگردانده شدن تحریم‌ها را اقدامی «خنده‌دار و اشتباه» خوانده است.

در پی خروج دولت آمریکا از توافق هسته‌ای با ایران، جمهوری اسلامی نیز که می‌گوید نتوانسته به اندازه کافی از این توافق بهره بگیرد به کاهش مرحله به مرحله تعهدات برجامی خود روی آورده است.

گازدهی به سانتریفیوژهای نسل جدید، پایبند نبودن به محدودیت ذخیره اورانیوم غنی‌‌شده (سقف سیصد کیلوگرم) و افزایش سطح غنی‌سازی اورانیوم از ۳.۶۷ درصد به ۴.۵ درصد سه گام «کاهش تعهدات» ایران در برجام بوده است.

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

رسانه‌های گوناگون و برخی “کارشناسان” در تحلیل سیاست‌های آینده ترامپ در قبال حاکمیت ولایی، به‌طور مکرر از مفهوم “فشار حداکثری” (Maximum Pressure) استفاده می‌کنند. این اصطلاح شاید برای ایجاد هیجان سیاسی و عوام‌فریبی رسانه‌ای کاربرد

ادامه »

حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هسته‌ای، در تحریریه روزنامه بحثی جدی میان من و یکی از همکاران و دوستان

ادامه »

بی‌شک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلوی‌ها در ایران برقرار‌شد تاثیر مهمی در شکل گیری و حمایت گسترده

ادامه »