اعلام حمایت جمعی از اساتید دانشگاه های کشور از سیاست های روحانی

زیتون- جمعی از اساتید دانشگاه های کشور حمایت مجدد خود را از  سیاست های داخلی و خارجی دولت یازدهم اعلام کردند.

به گزارش «زیتون»  ۳۴۷ نفر از اساتید دانشگاه های معتبر کشور در این بیانیه با اشاره به اینکه «این روزها برخی از نهادهایی که اصولا وظیفه شان به فرموده امام بزرگوار(ره) دخالت در سیاست نیست، آشکارا با دخالت در سیاست، به موضع گیری تقابلی در برابر خواست ملت پرداخته»، دستیابی به توافق هسته ای با قدرت‌های جهانی را «نه تنها رخدادی کم‌نظیر، بلکه  یک الگوی عقلانی تاریخی برای حل مسالمت آمیز مناقشات در روابط بین‌الملل»  خوانده اند.

این جمع نخبه ایرانی همچنین در ادامه نامه به موضوع سیاست های داخلی کشور پرداخته و نوشته اند که برای حل معضلات داخلی باید «به رای و نظر مردم بها داده شود و این رای و نظر، در سیاست گذاری های کلان اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی مورد توجه قرار گیرد. ضروری است که با ایجاد آشتی ملی، گسترش فضای گفت و گوی ملی و اعمال اخلاق در سیاست، به حل بحران ها و اختلافات پیش آمده در سال های اخیر، همت گماشته شود.»

متن  کامل  این بیانیه و اسامی امضاءکنندگان  که در اختیار «زیتون» قرار گرفته است به این شرح است:

 

بنام خدا

جناب آقای دکتر حسن روحانی،

ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران

با سلام و احترام،

ضمن عرض تبریک سال نو و تبریک ایام سالروز ولادت مولی الموحدین(ع)، در آغازین روزهای سال نو، ما جمعی از اعضاء هیات علمی دانشگاه های کشور، ضروری دانستیم که نکاتی را به استحضار حضرت عالی برسانیم.

در سال ۱۳۹۴، ذائقه آحاد ملت ایران با موفقیت در یکی از مهمترین سیاست های راهبردی موعود انتخاباتی جناب عالی؛ یعنی توافق هسته ای شیرین گردید و ملت فهیم و قدرشناس ایران نیز در تایید و ضرورت استمرار این رویکرد با رای قاطع خود به لیست امید در سراسر کشور، بار دیگر بر ضرورت استمرار این رویکرد و همراهی نمایندگان خویش در تداوم این مسیر تاکید نمود. شکی نیست که دستیابی به توافق هسته ای با قدرت‌های جهانی در یک فرآیند دشوار و پیچیده‌ی دیپلماتیک و حقوقی چندین ماهه، نه تنها رخدادی کم‌نظیر به سان یک الگوی عقلانی تاریخی برای حل مسالمت آمیز مناقشات در روابط بین‌الملل بود بلکه ضمن تاکید بر فرهنگ صلح مدار ملت ایران، برای کشور و مردم ایران احترام و اعتباری افتخار آمیز در سطح ملی، منطقه‌ای و جهانی پدید آورده است. پر واضح است که برجام حاصل از این توافق گام نخست و مقدماتی و سرنوشت ساز برای خنثی سازی بسیاری از تهدیدهای پرخطر بوده و شرایط لازم برای بی‌اعتبار کردن مبانی و بهانه‌های تحریم‌های گسترده و فراگیر و زیانبار را در نظام حقوقی و سیاسی بین‌المللی فراهم نموده است. متاسفانه، این روزها برخی از نهادهایی که اصولا وظیفه شان به فرموده امام بزرگوار(ره) دخالت در سیاست نیست، آشکارا با دخالت در سیاست، به موضع گیری تقابلی در برابر خواست ملت پرداخته و رنج و تعهد غرور آمیز سیاستمداران خبره، متخصص و دل آگاه وزارت امور خارجه کشور عزیزمان را خود تحقیری می خوانند و خلاف خواست ملی گام برمی دارند. حال آن که در موقعیت ملتهب کنونی منطقه که سیاست ورزی هشیارانه ایران در توافق هسته ای، خشم قدرت های انحصارطلب منطقه را برانگیخته است، از همه نیروهای نظام، انتظار می رود که زمینه موفقیت های بیشتر در حوزه داخلی و خارجی را فراهم آورند.

از دیگر سو، بدون شک حل و فصل بحران های اقتصادی و رسیدن به شکوفایی اقتصادی مستلزم گفتگوی فراگیر ملی در میان نخبگان سیاسی کشور و توسعه روابط بین الملل ایران است. گسترش فضای گفت و گوی ملی، اعتماد به سرمایه های اجتماعی و گسترش مشارکت اجتماعی، به مشارکت در حوزه اقتصادی، افزایش ثروت ملی و ایجاد اقتصادی باثبات خواهد انجامید. همان طور که حضرت عالی در پیام نوروزی خود نیز اشاره فرمودید، حل مشکلات داخلی در عرصه های مختلف از جمله اقتصادی از مسیر اخلاق و پیاده سازی آن در سیاست آغاز می شود. بنابر این، بر همه صاحبان امر فرض است که گسترش اخلاق عملی را مد نظر داشته باشند. به رای و نظر مردم بها داده شود و این رای و نظر، در سیاست گذاری های کلان اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی مورد توجه قرار گیرد. ضروری است که با ایجاد آشتی ملی، گسترش فضای گفت و گوی ملی و اعمال اخلاق در سیاست، به حل بحران ها و اختلافات پیش آمده در سال های اخیر، همت گماشته شود.

بر این اساس، ما امضاء کنندگان زیر، پشتیبانی مجدد خود را از جنابعالی، سیاست های داخلی و خارجی شما و دولت تدبیر و امید که همواره دغدغه پیشرفت و تعالی جامعه بزرگ ایران و سرافرازی و عزت نظام جمهوری اسلامی را داشته اید، اعلام می داریم و آرزوی توفیقات روزافزون را برای حضرت عالی و دولت تدبیر و امید داریم.

 

اسامی امضا کنندگان  نامه و  به همراه دانشگاه محل تدریس  را در اینجا ببینید

 

Recent Posts

اسرائیل؛ درون شورویه و بیرون مستبده!

درآمد در این نوشتار به دو مطلب خواهم پرداخت. نخست، تحلیلی از عنوان مقاله و…

۰۸ آبان ۱۴۰۳

اوضاع جریان اندیشه در عصر هخامنشیان

به بهانه سالگرد کوروش بزرگ

۰۸ آبان ۱۴۰۳

ایرانیان و نزاع اسرائیل و فلسطین

تردیدی نیست که تداوم نزاع اسرائیل و فلسطین که اینک منطقه‌ی پرآشوب و بی‌ثبات خاورمیانه…

۰۵ آبان ۱۴۰۳

حمله‌ نظامی به ایران: «برکت»، «فرصت»، «فلاکت»

تصور پیامدهای حمله نظامی اسرائیل به ایران نیروهای سیاسی را به صف‌بندی‌‌های قابل تأملی واداشته…

۰۴ آبان ۱۴۰۳

گذارطلبی و نفی اصناف جنگ‌طلبی!

ناقوس شوم جنگ در منطقۀ خاورمیانه بلندتر از هر زمان دیگری به گوش می‌رسد. سه‌گانۀ…

۰۲ آبان ۱۴۰۳