حسن روحانی: همه‌پرسی برگزار شود

زیتون– حسن روحانی، رییس جمهوری٬ امروز (چهارشنبه) در خصوص رابطه ایران و کشورهای دیگر گفت: «اگر سال‌ها بحث کردیم و به نتیجه نرسیدیم، باید راه را از طریق همه‌پرسی پیش ببریم از مردم بپرسیم. ۴۰ سال است داریم با هم بحث می‌کنیم.»

روحانی هنگام سخنرانی به مناسبت آیین بازگشایی دانشگاه‌های با طرح پرسش «پیشرفت و آینده کشور در سایه تعامل با دنیا است یا تقابل؟»، افزود: «۴۰ سال است که ما به جواب قطعی در این باره نرسیده‌ایم یک عده می‌گویند تعامل سازنده انجام دهیم و یک عده می‌گویند تعامل مستمر؛ عده‌ای می‌گویند جز قدرت‌نمایی و کشتن دشمن خبیث و تقابل راه دیگری نیست، یک عده هم می‌گویند بسیاری از مشکلاتمان با دنیا را می‌توان با تعامل مستمر حل کنیم.»

او در ادامه با تاکید بر اینکه «یک عده می‌گویند حرف زدن با خارجی‌ها وقت تلف کردن است» افزوده: «ممکن است یک جایی هم جنگ لازم باشد که آن استثنا است. وقتی پهپادی وارد فضای ما می‌شود و به اخطار ما گوش نمی‌دهد ناچاریم موشک شلیک کنیم. اما در کل باید چه راهی را برگزینیم؟»

این اولین بار نیست که حسن روحانی به «رجوع به آرای عمومی» یا همه‌پرسی اشاره می‌کند.

او خردادماه امسال نیز با اشاره به طرح سابق خود برای مراجعه به آرای عمومی درباره برنامه اتمی ایران گفت که اصل ۵۹ قانون اساسی درباره همه‌پرسی «در هر مقطعی می‌تواند راهگشا باشد.»

روحانی آن زمان در دیدار با تعدادی از مدیران رسانه‌ها در پاسخ به پرسش یکی از حاضران گفت که اصل ۵۹ قانون اساسی، «اصلی بن‌بست‌شکن است».

او اضافه کرد: «حالا چه موقع باید از این اصل استفاده کرد یا آیا باید قبلاً استفاده می‌کردیم، موضوعی دیگر است».

روحانی افزوده بود که در سال ۸۳ از رهبر جمهوری اسلامی خواسته تا «موضوع هسته‌ای» به همه‌پرسی گذاشته شود و آیت الله خامنه‌ای نیز «استفاده از این اصل را خوب دانسته و قبول کرده»، اما «در مورد زمان اجرای آن مطلبی» بیان نکرده است.

او تاکید کرد: «پس از آن هم دولت تغییر کرد و روند به شکل دیگری ادامه یافت، اما به هر حال اصل ۵۹ در هر مقطعی می‌تواند راهگشا باشد.»

رییس جمهوری بهمن ماه سال ۹۶ نیز با اشاره به موضوعاتی مانند رد صلاحیت نامزدها در انتخابات و حریم خصوصی مردم اعلام کرده بود که در موضوعات مورد اختلاف بین نهادهای جمهوری اسلامی باید به همه‌پرسی مراجعه کرد.

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

یک پاسخ

  1. اگر مدرکت درست و حسابی بود این مشکل پیش نمیومد ، اصل ۵۹ رو نه برای بازی مارپله گذاشتن که سطحی باهاش برخورد بشه و در هر موضوعی همه پرسی راه بندازین ، نه برای بدیهیات کشور . برحام تان مگر تعامل با دنیا نبود ؟ نتیجه اینهمه خسارتی که به کشور زدید و همه چیز رو موکول به این تعامل کردید چی شد ؟

دیدگاه‌ها بسته‌اند.

  در حالی‌که با نفس‌های حبس‌شده در سینه منتظر حمله نظامی اسرائیل به کشور‌مان هستیم، به نگارش این یاداشت کوتاه می‌پردازم. به امید مانایی صلح، جنگ حتا حوصله‌ای برای نگارش و خواندن اینگونه مطالب نخواهد

ادامه »

در جهان امروز، رادیکال‌های فکری اغلب به چهار جریانِ عمده رادیکالِ راستِ سکولار، رادیکالِ چپِ سکولار، رادیکالِ بنیادگرای مذهبی و رادیکال عرفانی دسته‌بندی می‌شوند.

ادامه »

آقای خاتمی، بسیار کوشید اصلاحات مورد نظر خود را به عنوان یک روش برای اصلاح و بهبود جمهوری اسلامی در

ادامه »