سهمیه‌های پزشکی؛ پایان‌نامه‌های اربعین

 

فاجعه‌ای به نام سهمیه در پزشکی

دو روز پس از آنکه دکتر علیرضا زالی در سخنرانی معارفه‌اش به عنوان رئیس دانشگاه، از تنها «۲۶درصد سهمیه آزاد» در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خبر داد امروز تصاویری در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد که کارنامه افرادی را نشان می‌داد که با رتبه بالای صدهزار در کنکور ۹۸ وارد رشته پزشکی روزانه دانشگاه‌های دولتی شدند.

 

 

کانال تلگرامی «پزشکان طرح» با انتشار تصویر منتشر شده با هشتگ «فاجعه‌ای به نام سهمیه در پزشکی» نوشته است: این افراد در دانشکده‌های پزشکی کنار افرادی می‌نشینند که رتبه‌های دو رقمی و سه رقمی را کسب کرده‌اند! همچنین نکته مهم دیگر، نمره کل این افراد است؛ به طور معمول نمره کل قبول‌شدگان بدون سهمیه در گروه پزشکی بین ۱۰ هزار تا ۱۲هزار می‌باشد (از دانشگاههای سطح پایین تا دانشگاههای برتر) اما این افراد با نمره حدود ۶۸۰۰ تنها حدود ۶۰% نمره آخرین نفرات پذیرفته شده در دانشگاه خود را کسب کرده‌اند! این در حالیست که طبق قانون داوطلبان سهمیه‌ای در گروه پزشکی باید حداقل ۸۰درصد نمره اخرین فرد قبولی دانشگاه خود را کسب کنند!

ارز دانشجویی مثل دوران جنگ

جمعی از دانشجویان متقاضی استفاده از فرصت مطالعاتی خارج از کشور با برگزاری تجمعات اعتراضی، خواستار رسیدگی به وضعیت بلاتکلیف خود در تخصیص ارز دولتی شده‌اند. آنها می‌گویند به دلیل کمبود گروه‌های تخصصی، منابع و تجهیزات آزمایشگاهی در موضوع پژوهشی مورد نظر در دانشگاه، اعزام آنها به کشور خارجی ضروری محسوب می‌شود.

بعد از اعلام بخشنامه بانک مرکزی در سال ۹۷ مبنی بر آزاد شدن ارز دانشجویی، این موضوع به یکی از نگرانی‌ها و دغدغه‌های این دانشجویان تبدیل شده است. غلامی وزیر علوم گفته در حال پیگیری موضوع است «اما نمی‌توان از الان در مورد آن اظهار نظر کرد چرا که ممکن است از سوی دانشجویان انتظار ایجاد شود». او افزوده که «در حال رایزنی با مسئولان بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه برای تامین اعتبار اعزام دانشجویان به فرصت مطالعاتی خارج از کشور برای شش ماه دوم سال جاری هستیم و قول‌هایی نیز داده شده است».

خبرگزاری ایسنا در حاشیه این توضیح داده است: «اگرچه کشور ما در شرایط فشارهای اقتصادی و بین‌المللی قرار دارد اما انتظار می‌رود مسئولان دولتی تخصیص ارز برای استفاده از فرصت مطالعاتی دانشجویان دکتری و استادان دانشگاه‌ها را به دیده یک ضرورت و در رده کالاهای اساسی بنگرند و تا همانگونه که این موضوع در دوران ۸ سال دفاع مقدس مهم تلقی می‌شد و در وضعیت جنگی کشور ارز دولتی به دانشگاه‌ها تخصیص داده می‌شد در شرایط کنونی نیز مسئولان با مدیریت صحیح و هوشمندانه ارز دانشجویی و دانشگاه‌ها را در مرتبه کالای اساسی قرار دهند، تا جامعه دانشگاهی ما در چنین وضعیتی از قافله علم و پژوهش جهانی عقب نماند».

پایان‌نامه‌های «اربعین» در دانشگاه آزاد

رییس دانشکده علوم ارتباطات دانشگاه آزاد اسلامی از استادان و دانشجویان خواست تا در پایان‌نامه و رساله‌های تحصیلی خود را به اربعین بپردازند.

به گزارش ایسنا نصراللهی گفت: «ضرورت دارد استادان و دانشجویان در تحقیقات خود به ویژه در پایان‌نامه و رساله‌های تحصیلی ابتدا توصیف دقیقی از پدیده اربعین و ابعاد و ویژگی‌ها، ظرفیت‌ها و چالش‌های آن داشته باشند، سپس چرایی وضع موجود را بدانند و با پیش بینی روند آینده در آن مداخله و تلاش کنند با ارائه مدل اجرایی، عظمت و پیام‌ها و سبک زندگی مبتنی بر اربعین را به جهانیان معرفی کنند».

رییس دانشکده علوم ارتباطات دانشگاه آزاد اسلامی از برگزاری «۱۶ نشست بین‌المللی با حضور محققان و دانشمندان ۲۸ کشور در کربلا و نجف» خبر داد و و با انتقاد از رسانه‌ها گفت:  «با وجود مباحث مهمی که در مورد ابعاد مختلف اربعین در کنفرانس‌ها مطرح شد، هیچ نشانی از این مباحث در صدا و سیما ،خبرگزاری‌ها و مطبوعات ایران مشاهده نمی‌شود».

نصراللهی از «برخی از حاشیه سازی‌ها» در اربعین انتقاد کرد و گفت اخباری مثل ۱۰۴ زائر جان باخته در اربعین «بزرگنمایی» شده است.

او افزود: «دهها نفر در کشور بر اثر کهولت سن و تصادفات در کشور جان خود را از دست می‌دهند که درگذشت حدود ۱۰۰ نفر در مراسم اربعین با میلیون ها زائر ، طبیعی و حتی کمتر از انتظار است».

بررسی آزار جنسی در دانشگاه‌های ایران

یکی از کاربران توییتر، مقاله‌ای را به نقل از «نشریه دانشجویی آرمانشهر دانشگاه علم و صنعت» بازنشر کرده که به راهکارهایی برای علاج «فقر دانش و آگاهی معتبر و سنجیده درباره‌ پدیده‌ آزار جنسی در دانشگاه‌های ایران» پرداخته است.

این مقاله می‌گوید «در کشورهای مختلف پژوهش‌هایی درباره‌ عمق و گستردگی آزار جنسی در دانشگاه‌ها انجام شده است. وقتی وضعیت پژوهش و میزان آگاهی‌ها درباره‌ این پدیده در دانشگاه‌های ایران را با کشورهای دیگر مقایسه می‌کنیم، درمی‌یابیم که تا چه حد ما در ایران دچار فقر دانش و آگاهی معتبر و سنجیده درباره‌ پدیده‌ آزار جنسی در دانشگاه‌ها هستیم».

در بخشی از تحقیقی در درون دانشگاه علم و صنعت که مستند این مقاله قرار گرفته آمده است: «از دانشجویانی که برای آزار جنسی تاکنون به حراست مراجعه کرده بودند سوال شده که آیا از نتیجه کار خود راضی بوده‌اند؟ در نتیجه‌ این پرسش متاسفانه شاهد آن بودیم که بیش از ۴۰% از دانشجویان پاسخ “اصلا” را انتخاب کرده‌اند و سایر افراد نیز گزینه‌هایی از این دست را برای پاسخگویی به این سوال برگزیدند».

این مقاله تاکید می‌کند که مسئولان دانشگاه باید «دست به مطالعات دقیق‌تری زده و پژوهشی علمی را در سطح دانشگاه برای ارتقا کیفیت دانشگاه انجام دهند». راهکارهای ارائه شده در این مقاله برای کاهش آزار جنسی در دانشگاه‌ها عبارتند از: «تشکیل هیئت‌های طرح و بررسی شکایات در بدنه‌ مدیریتی دانشکده‌ها در هر دانشگاه با عضویت فعال دانشجویان، اساتید و نماینده‌ مدیریت در آن، جهت طرح و بررسی موارد گزارش شده. نصب صندوق‌های شکایات و اعتراضات در فضای عمومی دانشکده و دانشگاه‌ها برای دادن فرصت اعتراض به کسانی که از ترس آبروریزی و محرومیت‌های ناشی از آن ناگزیر به سکوت می‌شوند‪. و سرانجام آشکارسازی نتایج رسیدگی به شکایات مربوط به تخلفات و تعرضات جنسی و انعکاس آن در دانشکده به صورت علنی جهت ایجاد فضای امن برای دانشجویان و ناامن سازی محیط برای متعرضان احتمالی در آینده.

Recent Posts

بی‌پرده با کوچک‌زاده‌ها

حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هسته‌ای، در تحریریه روزنامه بحثی…

۲۸ آبان ۱۴۰۳

سکولاریسم فرمایشی

بی‌شک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلوی‌ها در ایران برقرار‌شد تاثیر مهمی در…

۲۸ آبان ۱۴۰۳

مسعود پزشکیان و کلینیک ترک بی‌حجابی

کیانوش سنجری خودکشی کرد یک روایت این است که کیانوش سنجری، جوان نازنین و فعال…

۲۸ آبان ۱۴۰۳

چرا «برنامه‌های» حاکمیت ولایی ناکارآمدند؟

ناترازی‌های گوناگون، به‌ویژه در زمینه‌هایی مانند توزیع برق، سوخت و بودجه، چیزی نیست که بتوان…

۲۸ آبان ۱۴۰۳

مناظره‌ای برای بن‌بست؛ در حاشیه مناظره سروش و علیدوست

۱- چند روز پیش، مدرسه آزاد فکری در ایران، جلسه مناظره‌ای بین علیدوست و سروش…

۲۴ آبان ۱۴۰۳