نخست وزیر عراق امروز (سه شنبه) در نامهای به مقتدی صدر، درخواست وی را برای انتخابات زودهنگام رد کرد.
عادل عبدالمهدی در این نامه خطاب به مقتدی صدر نوشت: از من خواستهاید به پارلمان بروم و برگزاری انتخابات زودهنگام را تحت نظارت سازمان ملل متحد و کمیساریای جدید اعلام کنم. من از شما تشکر میکنم. این حق هر رهبر و هر شهروند است که آنچه را که به نظرش مصلحت و منفعت ملی است، از نخست وزیر بخواهد و چه بسا پیشنهاد شما یکی از راههای خروج از بحران کنونی باشد.
او افزود: «نتایج انتخابات زودهنگام ممکن است تعیین کننده باشد و در نتیجه امکان تشکیل دولتی با اکثریت سیاسی روشن که از حمایت پارلمانی واضحی هم برخوردار است، وجود داشته باشد. اما ملاحظاتی در انتخاب این راهکار برای خروج از بحران وجود دارد. نخست آن که این کافی نیست که نخست وزیر برای اعلام انتخابات زودهنگام به پارلمان برود و بلکه با استناد به (ماده ۶۴)، روال قانونی که وجود دارد که نخست وزیر باید از آن پیروی کند. انتخابات اولیه مستلزم آن است که رئیس جمهور با درخواست نخست وزیر را برای انحلال پارلمان موافقت و خواستار انتخابات زودهنگام طی ۶۰ روز شود و چنین امری جز با رأی اکثریت شورای نمایندگان محقق نمیشود.»
عبدالمهدی تاکید کرد: «اگر هدف از انتخابات، تغییر دولت است، راه بسیار کوتاه تری وجود دارد و آن این که جنابعالی با برادر “هادی العامری” برای تشکیل دولت جدید توافق کنید که در آن صورت نخست وزیر میتواند استعفا خود را اعلام کرده و دولت جدید هم ماموریت خود را ظرف چند روز اگر نگوییم چند ساعت پس از این توافق آغاز کند. اما انتخابات زودهنگام موضوعی نامشخص است، مدت زمان اجرایی شدن آن و توافق بر سر تمام شروط آن موضوعاتی سوال برانگیز است.»/ایرنا
دعوت از دختران دوچرخهسوار همدان به اردوی استعدادهای کشور
همزمان با بالا گرفتن اعتراضها در بغداد و شهرهای جنوب این کشور از جمله نجف و کربلا، وزارت خارجه ایران از شهروندان ایرانی خواست که سفر خود به عراق و شهرهای زیارتی در این کشور را به تعویق بیندازند.
اعتراضات و تظاهرات در شهرهای عراق از جمله بغداد، نجف و کربلا در روز سهشنبه، هفتم آبان، ادامه یافت. در همین حال در چند شهر در جنوب عراق از جمله دیوانیه و نصیریه ادارات تعطیل ماندند.
تظاهرات ضد دولتی روز سهشنبه در شهرهای شیعهنشین عراق از جمله کربلا و نجف هم برگزار شد. تعدادی از روحانیون شیعه در نجف نیز در این تظاهرات شرکت کردند.
به همین دلیل وزارت خارجه ایران روز سهشنبه از شهروندان ایرانی خواست تا اطلاع ثانوی برنامه سفر خود به عراق و شهرهای زیارتی شیعیان در این کشور را به تعویق اندازند./ایسنا
پرونده مسعود کاظمی روزنامهنگار از وضعیت امنیتی خارج و به دادسرای فرهنگ و رسانه واگذار شد.
علی مجتهدزاده وکیل مسعود کاظمی درباره آخرین وضعیت پرونده مسعود کاظمی گفت: «خوشبختانه طی یک روال قانونی، اجرای حکم پرونده موکل اینجانب از دادسرای امنیت دادستانی تهران خارج و به دادسرای فرهنگ و رسانه واگذار شد؛ هر چند معتقدیم در دادسرای امنیت نیز متهمان و محکومان باید از تمام حقوق قانونی مانند حق آزادی مشروط برخوردار باشند.»
او ادامه داد: «به عبارتی با این تصمیم دستگاه قضایی، پرونده مسعود کاظمی اصلاً امنیتی محسوب نشده و برخوردهایی که در ماههای اخیر در دادسرای فرهنگ و رسانه با اهالی و اصحاب رسانه و خبرنگاران صورت گرفته، موجب دلگرمی شده است. خوشبختانه در دادسرای فرهنگ و رسانه نگاه امنیتی وجود ندارد.»/ایسنا
در جریان اعتراضاتی که دوشنبه شب به اوج رسید دستکم ۱۴ نفر در شهر کربلا جان خود را از دست دادهاند.
خبرگزاری رویترز روز سهشنبه، هفتم آبانماه، نوشت که نیروهای امنیتی عراق به روی معترضان آتش گشودهاند.
هزاران نفر شامگاه دوشنبه و بامداد سهشنبه به رغم اعلام برقراری مقررات منع آمدوشد شبانه در بغداد، پایتخت عراق، به خیابانها آمدند و علیه دولت این کشور شعار سر دادند.
ژنرال قیس المحمداوی، فرمانده عملیات بغداد، اعلام کرده بود که از ساعت دوازده نیمهشب تا شش صبح سهشنبه مقررات منع آمد و شد در بغداد به اجرا گذاشته میشود.
اما تصاویر منتشر شده در شبکههای اجتماعی نشان میدهد معترضان با در دست داشتن پرچم عراق در بسیاری از خیابانهای بغداد حضور یافته و علیه دولت این کشور شعار میدادند./رادیو فردا
خبرهای روزهای گذشته را از اینجا بخوانید
در حالی که بیش از دو سال از جنبش "زن، زندگی، آزادی"، جنبشی که جرقه…
بیانیهی جمعی از نواندیشان دینی داخل و خارج کشور
رسانههای گوناگون و برخی "کارشناسان" در تحلیل سیاستهای آینده ترامپ در قبال حاکمیت ولایی، بهطور…
زیتون: جلد دوم کتاب خاطرات طاهر احمدزاده اخیرا از سوی انتشارات ناکجا در پاریس منتشر…