زیتون– محمدجعفر منتظری٬ دادستان کل کشور٬ امروز (پنجشنبه) خبر از آن داد که «در همین یکی دو هفته اخیر پرونده ۵ یا ۶ قاضی فاسد را در محکمه عالی رسیدگی و آنها را از دستگاه قضایی منفصل کردیم.»
معاون اول قوه قضائیه نیز با اشاره به روند برکناری ۶ قاضی متخلف گفت: «نمی گذاریم به دلیل تخلف چند نفر ذهن مردم نسبت به دستگاه قضایی تغییر کند.»
ابراهیم رئیسی٬ رییس قوه قضاییه نیز در این رابطه در جمع خبرنگاران گفت: «سیستم به این صورت است که ابتدا تخلف به دادسرای انتظامی قضات گزارش می شود و حفاظت اطلاعات مسئول پیگیری تخلفات است. بر اساس قانون نظارت بر رفتار قضات مبنای ارزشیابی قضات است که پرونده بعد از بررسی به دادگاه می رود و وقتی حکم صادر شد متهم حق اعتراض دارد.»
او افزود: «بعد از اعتراض پرونده قاضی متخلف به دادگاه عالی می رود و حکم دادگاه عالی را رییس قوه قضائیه دستور اجرا می دهد.»
این اولین بار نیست که پس از تغییر ریاست دستگاه قضا برخی از قضات با اتهام فساد برکنار میشوند.
خردادماه امسال غلامحسین محسنیاژهای، معاون اول قوه قضائیه، در نشست خبری ویژه بزرگداشت هفته این قوه گفت ظرف ۱۲ ماه گذشته ۶۰ قاضی در ایران از کار برکنار شدهاند.
او درباره دلایل انفصال قضات گفته بود: «یک دسته کسانی هستند که انفصال دائم از مشاغل قضایی و دولتی دارند و یک عده هم فقط از مشاغل قضایی انفصال پیدا کردهاند. عدهای هم با بازخریدی انفصال یافتند. عدهای نیز علاوه بر انفصال و سلب صلاحیت قضایی، به اتهاماتشان رسیدگی میشود.»
برکناری این تعداد قاضی در حالی اعلام میشود که در سال ۱۳۹۶ تنها برای ۲۵ قاضی درخواست تعلیق صادر شده بود.
حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هستهای، در تحریریه روزنامه بحثی…
بیشک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلویها در ایران برقرارشد تاثیر مهمی در…
کیانوش سنجری خودکشی کرد یک روایت این است که کیانوش سنجری، جوان نازنین و فعال…
ناترازیهای گوناگون، بهویژه در زمینههایی مانند توزیع برق، سوخت و بودجه، چیزی نیست که بتوان…
۱- چند روز پیش، مدرسه آزاد فکری در ایران، جلسه مناظرهای بین علیدوست و سروش…
آنچه وضعیت خاصی به این دوره از انتخابات آمریکا داده، ویژگی دوران کنونی است که…