ادعای آزمایش موشک با قابلیت حمل کلاهک اتمی توسط ایران

زیتون- یک روزنامه انگلیسی مدعی شد که ایران روز سه‌شنبه، موشکی آزمایش کرده که قادر است برای حمل کلاهک‌های اتمی مورد استفاده قرار گیرد.
روزنامه دیلی‌میل در گزارشی نوشت که ایران یک موشک فضایی جدید با فناوری کره شمالی را آزمایش کرده است که قادر است برای حمل کلاهک‌های هسته‌ای مورد استفاده قرار گیرد.
فارس خبر داد که این گزارش اینگونه آغاز شده است: موشک فضایی سیمرغ روز سه‌شنبه از یک پایگاه محرمانه موشکی ایران پرتاب شد. دیلی میل در گزارش خود نوشته است که این موشک ظاهراً بنا بر گزارش‌ها هیچ ماهواره‌ای را به فضا نبرده است و پرتاب آن احتمالاً موفقیت‌آمیز نبوده است. این روزنامه انگلیسی مدعی شد که این موشک ظاهراً با استفاده از فناوری کره شمالی که به ایران صادر شده است، ساخته شده است.

جان کربی، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در رابطه با پرتاب موشک به واشنگتن فری بیکن گفته است که نمی‌تواند پرتاب این موشک از سوی ایران را تأیید کند.
وی در این باره گفت: «به طور قطع، ما به بهترین نحو این مسئله را مورد بررسی قرار می‌دهیم. قطعاً اگر درست باشد، ما با موضوع پرتاب موشک بالستیک یا آزمایش فناوری‌های موشک بالستیک روبرو هستیم و این مسئله به وضوح یکی از موضوعات نگران‌کننده ما است. همانطور که قبلاً گفتیم، این امر با قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل سازگار نیست».
خبرگزاری روسی اینترفرکس نیز به نقل از یک منبع آگاه گزارش داده که رادارهای کنترل‌کننده روسیه تشخیص داده‌اند که ایران در هفته جاری یک آزمایش موشکی انجام داده است.

رادیو فردا در این باره نوشت: این منبع مطلع که در گزارش خبرگزاری اینترفکس به نام وی اشاره نشده است، خبر داد که «ایستگاه‌های راداری که در اورسک و ارماویر مستقر هستند، تشخیص داده‌اند که یک موشک بالستیک در ایران پرتاب شده است.»

سپاه  اواخر اسفند سال گذشته اقدام به پرتاب دو موشک بالستیک کرد که برد یکی از آن‌ها دو هزار کیلومتر و دیگری هزار و ۷۰۰ کیلومتر عنوان شده است. این آزمایش موشکی به اعتراض آمریکا و مناقشه‌ای در شورای امنیت سازمان ملل متحد تبدیل شد. آمریکا اعتقاد دارد که این موشک‌ها از قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای برخوردارند ایران با پرتاب آنها قطعنامه‌های سازمان ملل را نقض کرده است. در نهایت اما شورای امنیت برخلاف ادعای آمریکا رای به برائت ایران داد.

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

رسانه‌های گوناگون و برخی “کارشناسان” در تحلیل سیاست‌های آینده ترامپ در قبال حاکمیت ولایی، به‌طور مکرر از مفهوم “فشار حداکثری” (Maximum Pressure) استفاده می‌کنند. این اصطلاح شاید برای ایجاد هیجان سیاسی و عوام‌فریبی رسانه‌ای کاربرد

ادامه »

حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هسته‌ای، در تحریریه روزنامه بحثی جدی میان من و یکی از همکاران و دوستان

ادامه »

بی‌شک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلوی‌ها در ایران برقرار‌شد تاثیر مهمی در شکل گیری و حمایت گسترده

ادامه »