زیتون: اعتراض دانشجویان به «شیوهنامه انضباطی» همچنان ادامه دارد و توضیحات مسئولان وزارت علوم نتوانسته معترضان را قانع کند؛ آنها این شیوهنامه را باعث «امنیتی شدن» بیشتر فضای دانشگاهها میدانند.
منصور غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری میگوید «موارد مورد اختلاف» در «شیوهنامه انضباطی» باید به نفع دانشجویان «تفسیر» شود، اما برخی از معترضان میگویند نه تنها مخاطب این سخن مشخص نیست، بلکه به این معناست که ممکن است متن تغییر نکند و کار به تفسیر واگذار شود و تجربه نشان داده مصوباتی از این دست در مرحله «تفسیر» به نفع حکومت تفسیر میشود نه دانشجویان.
توضیحات فریدون جعفری، دستیار ویژه وزیر علوم نیز بر این ابهام افزوده است؛ او اگرچه به خبرگزاری مهر گفته این شیوهنامه «به هیچ عنوان در فرایند تصویب از لحاظ انطباق یا عدم انطباق با موازین حقوق شهروندی مورد ارزیابی قرار نگرفت» اما در ادامه گفته است: «البته این بدین معنی نیست که این شیوه نامه مغایر با حقوق شهروندی باشد».
برخی از معترضان این سخنان را نه توضیح بلکه توجیه شیوهنامه میدانند.
این در حالی است که به شیوهنامههای دیگری هم در برخی دانشگاهها برای محدود کردن غیرقانونی دانشجویان استناد میشود. یک حساب توییتر که به گروهی از دانشجویان دانشگاه تربیت مدرس منسوب است، نوشته: «دانشجویان دانشگاههای دیگر فقط بحث شیوهنامه انضباطی جدید دارند ولی دانشجویان دانشگاه ما علاوه بر این شیوهنامه، بایدبا «شیوهنامه عفاف و حجاب» هم بجنگند؛ آنهم شیوهنامهای که متنش هیچ جا منتشر نشده و ممکن است فردا بگویند به دلیل فلان کار، شما طبق بند x ازشیوهنامه عفاف و حجاب باید تنبیه شوی»
منصور غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری میگوید «موارد مورد اختلاف» در «شیوهنامه انضباطی» باید به نفع دانشجویان «تفسیر» شود، اما برخی از معترضان میگویند نه تنها مخاطب این سخن مشخص نیست
در شیوه نامه اجرایی جدید آیین نامه انضباطی دانشجویان مصوب مردادماه سال ۱۳۹۸ آمده است:
ماده ۳۲: ضبط صدا یا تصویربرداری های بدون مجوز یا انتشار آنها جرم است. (یعنی دانشجویان برای تصویربرداری و ضبط صدا در محیط دانشگاه از کلاس گرفته تا محوطه باید مجوز اخذ کنند، مرجع صدور مجوز مشخص نیست).
ماده ۶۷: دعوت دانشجو به کمیته انضباطی از طریق تماس تلفنی، پیامک، یا سامانه انتخاب واحد.
ماده ۷۰: استفاده از مشاوره دانشجویی به جای مشاوره حقوقی. (احکام کمیته انضباطی علاوه بر تاثیر بر وضعیت موجود دانشجو، میتواند محرومیت های بعدی را به دنبال داشته باشد لذا استفاده از مشاوره حقوقی توسط دانشجو ضروری است).
ماده ۱۱۰: احکام کمیته انضباطی علاوه بر تاثیر وضعیت فعلی دانشجو، میتواند باعث محرومیت بعدی از تحصیل (از ۱ تا ۵ سال) شود. (دانشجوی ستاره دار).
ماده ۱۱۳: رسیدگی و مجازات مضاعف. رسیدگی مراجع دیگر مانع از رسیدگی کمیته انضباطی دانشگاه نمی شود.
پنجاه درصد خوابگاههای ما فرسوده است
رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان میگوید ۵۰ درصد خوابگاههای دانشجویی در دانشگاههای علوم پزشکی فرسوده است.
حیدری مقدم در شانزدهمین اجلاس معاونان فرهنگی و دانشجویی دانشگاههای علوم پزشکی گفت:«از معاون وزیر بهداشت تقاضا میکنم با توجه به مدت زمان اندکی که تا پایان عمر دولت تدبیر و امید وجود دارد، برای حل مشکل خوابگاه و تغذیه دانشگاههای علوم پزشکی کارگروههایی تشکیل شود تا این دو موضوع که چالش همه دانشگاهها است، مرتفع شود.»
رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان میگوید ۵۰ درصد خوابگاههای دانشجویی در دانشگاههای علوم پزشکی فرسوده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان پیشنهاد داد که برای حل این موضوع کارگروهی متشکل از پنج نفر از مسوولان نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاههای علوم پزشکی و معاونان دانشجویی و فرهنگی تشکیل شود. زیرا این موضوع به عنوان یک چالش در همه دانشگاههای علوم پزشکی مطرح است و باید به یک راهکار و دستورالعمل مشخصی در این حوزه برسیم.
او در بخش دیگری از سخنانش گفت: «خطر دیگر، بیتحرکی، چاقی و افسردگی است که اگر به آن توجه نشود، ممکن است عواید جبران ناپذیری داشته باشد و باید با برگزاری کارگاهها و کلاسهای آموزشی زیر نظر مدرسان مجرب و مدیریت خوب در این حوزه، بر خیلی از مشکلات در این زمینه فائق شویم.»
حیدری مقدم دو انتخابات آینده مجلس شورای اسلامی و انتخابات ریاست جمهوری را «دو چالش جدی» خواند و گفت: این دو رویداد مهم سیاسی میتواند کانون بحرانهای دانشجویی در دانشگاههای علوم پزشکی به خصوص دانشگاههای کوچک باشد چرا که در دانشگاههای کوچک، کوچکترین گزارشی در حوزه سیاسی و انتخابات میتواند یک چالش برای دانشگاهها و وزارت بهداشت ایجاد کند و تلاش ما باید این باشد که به سمت و سویی حرکت کنیم که شور و نشاط انتخابات در فضای دانشگاهها به صورت معقول زیاد شود و دانشجویان وارد مسائل حاشیهای نشوند.
تصادف «اتفاق» میافتد؛ اتوبوس نو نداریم
رییس دانشگاه آزاد اسلامی، با دفاع از عملکرد این دانشگاه در جریان واژگونی مرگبار اتوبوس دانشجویان واحد علوم و تحقیقات در سال گذشته، میگوید: «عمر مفید اتوبوس ۵ سال است اما اتوبوس نو در کشور ما ساخته نمیشود. در عین حال واردات اتوبوس هم نداریم و عملا امکان تهیه اتوبوس نو وجود ندارد.»
محمدمهدی طهرانچی در پاسخ به پرسش خبرگزاری ایسنا این حادثه را در کل «سوانح تلخ رانندگی و تصادفات در کشور» اتفاق دانست و گفت: «در ایران ۲۳ هزار نفر در سال جان خود را بر اثر حوادث رانندگی از دست میدهند و این حوادث میتواند در جاده دانشگاه علوم و تحقیقات، در درون یا بیرون شهر، و به علل مختلف از جمله بر اثر نقص ایمنی وسیله نقلیه اتفاق بیافتد.»
پیشتر رییس دانشکده علوم ارتباطات دانشگاه آزاد اسلامی نیز با انتقاد از «برخی حاشیه سازیها» در اربعین گفته بود اخباری مثل ۱۰۴ زائر جان باخته در اربعین «بزرگنمایی» شده است و افزود: «دهها نفر در کشور بر اثر کهولت سن و تصادفات در کشور جان خود را از دست میدهند که درگذشت حدود ۱۰۰ نفر در مراسم اربعین با میلیونها زائر ، طبیعی و حتی کمتر از انتظار است».
چهارم دی ماه سال گذشته یک دستگاه اتوبوس حامل دانشجویان دانشگاه علوم و تحقیقات با ۳۸ سرنشین در پیچ پرشیب جاده داخلی این دانشگاه از مسیر منحرف و واژگون شد. در این حادثه ده نفر جان باختند و ۲۷ تن دیگر مجروح و دچار نقض عضو شدند.
در حالی که بیش از دو سال از جنبش "زن، زندگی، آزادی"، جنبشی که جرقه…
بیانیهی جمعی از نواندیشان دینی داخل و خارج کشور
رسانههای گوناگون و برخی "کارشناسان" در تحلیل سیاستهای آینده ترامپ در قبال حاکمیت ولایی، بهطور…
زیتون: جلد دوم کتاب خاطرات طاهر احمدزاده اخیرا از سوی انتشارات ناکجا در پاریس منتشر…