زیتون– جلال میرزایی، نماینده مجلس، امروز (چهارشنبه) گفت که سخنانی که به نقل از مسعود پزشکیان در مورد انتخاب «قائممقام اجرایی» برای رهبر جمهوری اسلامی منتشر شد٬ «طعنهآمیز و کنایی» بوده است.
این نماینده اصلاح طلب مجلس در ادامه اعتراض کرد که «اما رسانههای اصولگرا آن را به عنوان «طرح اصلاحطلبان برای ایجاد قائممقام رهبری» منتشر کردهاند.»
روز گذشته احمد امیرآبادی فراهانی، عضو هیئت رییسه مجلس٬ تایید کرد که پیشنهاد انتخاب «قائم مقام اجرایی» برای رهبر جمهوری اسلامی در جلسه هیئت رییسه مجلس مطرح شده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، او گفته است که این پیشنهاد توسط مسعود پزشکیان، نایب رئیس مجلس ایران، مطرح شده بود.
پیشتر زمزمههایی مبنی بر اینکه حسن روحانی به عنوان قائم مقام به عنوان قائم مقام رهبر جمهوری اسلامی معرفی شود٬ به گوش رسیده بود.
مسعود پزشکیان٬ نماینده اصلاح طلب و نزدیک به دولت مجلس٬ سال گذشته در جلسهای با تشبیه دوران تحریم به دوران جنگ ایران و عراق گفته است در آن زمان آیتالله خمینی فردی را به عنوان «جانشین فرمانده کل قوا» انتخاب کرد و «همه امور کشور را به او سپرده بود» و اکنون هم باید آیتالله خامنهای یک نفر را به عنوان «قائم مقام اجرایی» انتخاب کند.
در ماههای گذشته، حسن روحانی، رییس جمهور، چند بار با اشاره به شرایط اداره کشور در دوران جنگ ایران و عراق، خواستار تشکیل شورایی مانند «شورای عالی پشتیبانی جنگ» شده بود.
به گفته حسن روحانی، در آن دوران «مجلس شورای اسلامی و قوه قضاییه» در تصمیمگیری آن شورا دخالت نداشتند.
پیش از این، امیرحسین قاضیزاده، دبیر هیئت رییسه مجلس ایران گفته بود پس از طرح این پیشنهاد علی لاریجانی، رییس مجلس٬ با آن مخالفت کرده است.
جلال میرزایی اما در گفتوگو با روزنامه سازندگی گفته است ماجرا به سخنان «طعنهآمیز و کنایی» مسعود پزشکیان به یکی از اعضای «جبهه پایداری» در حاشیه یکی از جلسات هیئت رییسه بازمیگردد.
بنا به روایت جلال میرزایی، مسعود پزشکیان چند ماه پیش در دفاع از دولت گفته بود «حالا که دولت اختیار چندانی ندارد و بیشتر امکانات هم در دست نهادهای انتصابی و البته منصوب به اصولگرایان است، اینها هم که مسئولیتی نمیپذیرند و همه چیز را به گردن دولت میاندازند، یکباره بیایید و به جای رئیس جمهور یک قائم مقام اجرایی برای رهبری تعریف کنید و خیال خودتان را راحت کنید.»
۱۳ آبان در تاریخ جمهوری اسلامی روز مهمی است؛ نه از آن جهت که سفارت…
در تحلیل سیاسی و روانشناختی دیکتاتوری، مسئله مقصر دانستن پذیرفتگان دیکتاتوری به عنوان افرادی که…
امروز یکم نوامبر، روز جهانی وگن است؛ این روز، یادبودِ تمام دردمندیها و خودآگاهیهایی است…
درآمد در این نوشتار به دو مطلب خواهم پرداخت. نخست، تحلیلی از عنوان مقاله و…