زیتون– حسن نوروزی، سخنگوی کمیسیون قضایی مجلس، امروز (سه شنبه) هویت حمید نوری که به ظن جنایت علیه بشریت و کشتار زندانیان سیاسی در تابستان سال ۱۳۶۷ در سوئد در بازداشت است را تکذیب کرده است.
از حمید نوری در اسناد و مدارک موجود به عنوان «عضو هیئت اعدام در گوهردشت» کرج در سال ۶۷ یاد میشود.
کاوه موسوی، حقوقدان و شاکی خصوصی پرونده، دراین رابطه به رادیوفردا گفت که از دادستان در سوئد درخواست کرده است که حمید نوری «برای تکمیل پرونده حداقل یک سال در بازداشت نگه داشته شود.»
به گفته کاوه موسوی، حمید نوری که در سال ۶۷ در دو زندان اوین تهران و گوهردشت کرج مقام دادیاری داشته بر اساس اسناد و مدارکی بازداشت شده است که ایرج مصداقی، زندانی سیاسی سابق و فعال حقوق بشر، طی سالها جمعآوری کرده است.
در همین رابطه ایرج مصداقی، فعال حقوق بشر و از زندانیان سیاسی سابق، گفت که حمید نوری دادیار زندان گوهر دشت کرج و یکی از ۸ عضو «هیئت اعدام» در این زندان در جریان اعدامهای دستهجمعی زندانیان سیاسی سال ۱۳۶۷ بود.
حمید نوری، بعد از اعدامها به عنوان دادیار زندان اوین به کار خود ادامه داد. ایرج مصداقی به دویچهوله فارسی گفت: «حمید نوری، سپس به فعالیت در وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی پرداخت و روابط بسیار نزدیکی با ابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضاییه، مصطفی پورمحمدی وزیر سابق دادگستری، علی فلاحیان وزیر پیشین وزارت اطلاعات دارد.»
کاوه موسوی گفته است پس از آنکه ایرج مصداقی به او در باره سفر حمید نوری به سوئد اطلاع داد، حکم جلب نوری را که قابل اجراء در تمام محدوده قضایی اروپا بوده گرفته و مرزبانی استکهلم پس از ورود حمید نوری به این شهر او را بازداشت کرده است.
به گفته ایرج مصداقی، دادگاه سوئد امروز علیرغم تلاشهای جمهوری اسلامی بازداشت موقت حمید نوری را برای چهار هفته دیگر تمدید کرد.
ایرج مصداقی که هنگام تفهیم اتهام شرکت در کشتار زندانیان سیاسی در سال ۱۳۶۷ در دادگاه حضور داشت، به دویچهوله فارسی گفت که متهم در این جلسه بسیار مضطرب و نگران به نظر میرسید بهگونهای که دستان او آشکارا میلرزید.
این اولین بار است که یکی از مقامات جمهوری اسلامی به اتهام دست داشتن در اعدامهای دستهجمعی زندانیان سیاسی سال ۱۳۶۷ در خارج از کشور بازداشت و محاکمه میشود.
حسن نوروزی، سخنگوی کمیسیون قضایی مجلس، در اولین اظهار نظر در رابطه با بازداشت این فرد گفت: «ما چنین شخصی نداریم که سال ۶۷ دادیار باشد و امروز او را دستگیر کرده باشند.»
سخنگوی کمیسیون قضایی مجلس افزود: «من فکر میکنم این یک توطئه است و گرنه شخصی که سابق بر این قاضی بوده و در اعدامهای سال ۶۷ نقش داشته، در آن کشور اروپایی چه کار می کرده است؟ طبیعتا کسی که در آن مقطع دادیار بوده، اکنون نیز در داخل ایران قاضی است.»
او همچنین طرح چنین مسائلی صحنه سازی و تبلیغات منفی علیه جمهوری اسلامی ایران خوانده است.