زیتون ـ سولماز ایکدر: چنانچه از شواهد پیداست بهرغم همه مشکلات اقتصادی گوناگونی که کشور با آن دست به گریبان است٬ آیتالله خامنهای قصد عقبنشینی ندارد.
او در زمان اوج اعتراضات رسما اعلام کرد تغییری برای لغو تحریمها صورت نخواهد گرفت و باید برای ادامه این شرایط مهیا شد.
گویا رهبر جمهوری اسلامی در طی مسیری که در پیش گرفته٬ ثابت قدم است اما این مسیر را بدون ترس طی نخواهد کرد؛ حتی شاید بتوان این روزها را ترسناکترین روزهای «آیتالله» خواند.
دنیا به دشمنی با او و نظام تحت زعامتاش برخاسته است. طبقهای که گفته میشد خاستگاه حامیان سنتی داخلیاش است، به خیابانها آمده و مرگ او را خواستهاند و چهره سیاسی مطرحی برای دفاع از او باقی نمانده٬ آنهایی هم که هستند٬ گویا حاضر نیستند سرنوشت خود را در گروی حمایت از «رهبر» بگذارند. حتی حوزه علمیه نیز تا پیش از اعلام رسمی و علنی رهبر جمهوری اسلامی از تصمیمی همچون افزایش قیمت بنزین انتقاد میکند و پس از تایید رهبری نیز در مقام دفاع برنمیخیزد و تنها دم فرو میبندد.
مسئولیتپذیری از سر ترس
این اولین بار است که در طول دوران رهبری آیتالله خامنهای او مسئولیت تام و تمام یک تصمیم را٬ در حالی که با اعتراض عمومی نیز مواجه شده٬ پذیرفته است.
رهبر جمهوری اسلامی در مواجه به اعتراضات سال ۸۸ معترضان را به شورای نگهبان حواله داد٬ در سال ۹۶ نیز گناه را برگردن سیاستهای اقتصادی دولت انداخت و سال ۷۸ نیز مسئولیتی به گردن نگرفت.
این بار اما شرایط متفاوت بود. او از همان ابتدا مسئولیت تصمیم به افزایش قیمت بنزین را برعهده گرفت و از آن دفاع کرد.
شاید یکی از علتهای اصلی این تغییر رویکرد نقش او در افزایش قیمت بنزین بود.
بیشتر بخوانید:
افزایش قیمت بنزین تصمیم رهبری بوده است نه سران قوا
بر اساس اخبار جدیدی هم که به دست «زیتون» رسیده ٬ آیتالله خامنهای از اردیبهشت ماه امسال تا زمان اعلام افزایش قیمت بنزین، بیش از پنج بار از دولت خواسته بود تا به این کار اقدام کند.
در شرایطی که یکی از اعضای شورای عالی هماهنگی اقتصادی قوای سهگانه٬ یعنی رییس قوه قضاییه در پنهان و آشکار از تصمیم افزایش قیمت بنزین اظهار نارضایتی کرده، رییسجمهوری ابراز بیاطلاعی و عضو دیگر یعنی رییس مجلس هم سکوت پیشه کرده است٬ رهبر جمهوری اسلامی چارهای جز به صحنه آمدن و دفاع از دستورش ندارد.
از سوی دیگر آیتالله خامنهای در این دور از اعتراضات٬ با اعتراض کسانی مواجه شد که به صورت سنتی طبقه حامی جمهوری اسلامی بودند؛ یعنی مستضعفین.
سعید قاسمی٬ نظامی پیشین سپاه پاسداران٬ پیشتر در واکنش به اعتراضات سال ۸۸ گفته بود نظام باید از روزی بترسد که مردم شهر ری و اسلام شهر به میدان بیایند٬ ۲۵ آبان ماه امسال٬ همان روز بود.
سعید قاسمی٬ نظامی پیشین سپاه پاسداران٬ پیشتر در واکنش به اعتراضات سال ۸۸ گفته بود نظام باید از روزی بترسد که مردم شهر ری و اسلام شهر به میدان بیایند٬ ۲۵ آبان ماه امسال٬ همان روز بود.
رهبر جمهوری اسلامی نسبت به این موضوع خیلی سریع واکنش نشان داد تا به حامیان سنتیاش اثبات کند تصمیم به افزایش قیمت بنزین زیر نظر خود او صورت گرفته است.
حتی روز چهارشنبه ۲۹ آبان علی سعیدی، رییس عقیدتی سیاسی دفتر فرماندهی کل قوا، در یک سخنرانی خبر داد که آیتالله خامنهای خود مسئولیت تمام هزینههای تصمیم گران کردن بنزین را پذیرفته است.
پیش از آن نیز تنها دو روز پس از افزایش قیمت بنزین و آغاز اعتراضات مردمی روز یکشنبه ۲۶ آبان، رهبر جمهوری اسلامی در درس خارج فقه خود از گران شدن بنزین حمایت کرده بود.
روز یکشنبه ۳ آذر محمود صادقی، نماینده تهران در مجلس در کانال تلگرامی خود اعلام کرد که در جریان اجرای افزایش قیمت بنزین، نمایندگان مجلس در صدد مخالفت با آن بودند، اما رهبر جمهوری اسلامی با ارسال یادداشتی به رییس مجلس خواستار عدم مداخله نمایندگان مجلس در این موضوع شده است.
تا جایی که عباس عبدی٬ تحلیلگر سیاسی٬ تاکید کرد که اگر رهبری پا به میدان نمیگذاشت٬ دامنه اعتراضات خیلی گستردهتر نیز میشد.
او همچنین بارها تاکید کرد که باید صف بین معترضین و «اشرار» را از هم جدا کرد؛ آیتالله خامنهای از صفت «اشرار» برای بخشی از معترضین استفاده کرد تا به حامیان معترض نظام این اطمینان خاطر را بدهد که در صورت برگشت به «آغوش نظام» با قهر و غضب مواجه نخواهند بود.
احیای کمیتهها برای فرو نشاندن ترس از آینده
آیتالله خامنهای٬ رهبر جمهوری اسلامی٬ هفتم آذرماه در دیدار با بسیجیان فرمان تشکیل دوباره «کمیتههای انقلاب اسلامی» را داد.
او از بسیجیان خواست تا در همه محلهها حاضر باشند. «مثل کمیتههای انقلاب اسلامی در سال ۶۰ که در هر حادثهای حضور داشتند.»
بیشتر بخوانید:
کمیتههای انقلاب اسلامی اولین سازمان نظامی راهاندازی شده پس از انقلاب ۱۳۵۷ بود، که در تاریخ ۲۳ بهمن ۱۳۵۷ با پیام آیتالله روحالله خمینی تأسیس شد. کمیته انقلاب اسلامی در سال ۱۳۷۰ پس از تصویب قانون تشکیل نیروی انتظامی، منحل شد و با ادغام سازمان آن با شهربانی و ژاندارمری، نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران تأسیس شد.
در شرح وظایف و مأموریتهای کمیته انقلاب اسلامی چنین آمده:
مبارزه با عوامل و حرکتهایی که مخل امنیت کشور باشند، با هماهنگی وزارت اطلاعات.
همکاری با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در جهت مبارزه با عوامل و جریانهایی که در صدد خرابکاری، براندازی نظام جمهوری اسلامی یا اقدام علیه انقلاب اسلامی ایران میباشند.
گزارش اخبار و اطلاعات امنیتی واصله به وزارت اطلاعات و اجرای مأموریتهای امنیتی محوله از طرف وزارت اطلاعات.
اما چرا رهبر جمهوری اسلامی مجدد نسبت به وجود چنین نهادی احساس احتیاج کرده است؟ آیا بسیج و سپاه در کنار نیروی انتظامی برای تامین امنیت مورد نظر آیتالله خامنهای کافی نیست؟
بر اساس آنچه از اخبار مربوط به اعتراضات اخیر ایران منتشر شده٬ ابعاد و میزان سرکوب وسیعتر از دوره دیگری از اعتراضات بوده است؛ بخصوص در مناطق جنوبی و غربی کشور.
در تهران نیز این بار برخلاف ادوار گذشته مردم شهرستانهای غرب تهران از جمله قلعهحسنخان(شهر قدس)، شهریار و اسلامشهر بودند که به میدان آمدند؛ یعنی همان مناطقی که به صورت سنتی پایگاه حامیان نظام است. در شهر تهران نیز وضع به همین صورت بود.
این نقشه که در سال ۹۵ تهیه شده است٬ بیانگر میزان «احساس تعلق ملی» در محلات مختلف تهران است.
تنها سه سال پس از تهیه این نقشه مردم ساکن همین بخشهای سبز رنگ برای اعتراض به خیابانها آمدند؛ در بخشی که به طور سنتی به هواداری از جمهوری اسلامی مشهور است٬ پررنگترین اعتراضات شهر تهران را شاهد بودیم. تنها در محله پیروزی بیش از ۱۰۰ بانک به آتش کشیده شد.
احیای کمیتههای انقلاب اسلامی در کنار بسیج٬ میتواند به دلیل ساماندهی مجدد وفاداران سابق به نظام باشد. بخشهایی که به هر دلیل از کارایی نظام مورد حمایتشان سرخورده شدند و به دلیل فشارهای اقتصادی دست به اعتراض زدهاند.
وفاداران فعلی نظام٬ عموما حداقل با بسیج محلات در ارتباط هستند٬ اگر قرار باشد اعضای کمیتههای انقلاب با اعضای بسیج همپوشانی نداشته باشند٬ باید کسانی را به عضویت کمیتهها درآورد که طی سالهای گذشته ارتباط سازمانی خود را با نظام از دست دادهاند. همچنین کسانی که ضدنظام یا بیتفاوت نسبت به سرنوشت جمهوری اسلامی نیستند٬ اما برای دفاع از آن نیز سینه سپر نمیکنند.
احیای کمیتههای انقلاب اسلامی در کنار بسیج٬ میتواند به دلیل ساماندهی مجدد وفاداران سابق به نظام باشد. بخشهایی که به هر دلیل از کارایی نظام مورد حمایتشان سرخورده شدند و به دلیل فشارهای اقتصادی دست به اعتراض زدهاند.
احتمالا به گمان آیتالله خامنهای ساماندهی این افراد در قالب کمیتههای انقلاب اسلامی در کنار رسیدگی به ایشان محملی خواهد بود برای توجیه ایدئولوژیک آنها و تبدیل کردنشان به جانفدایان جدید.
در شرایطی که گزارشهای نماینده اطلاعات سپاه به مجلس بیانگر این واقعیت است که اعتراضات آبان ماه «حوادث آخر نخواهد بود» و ممکن است اتفاقات مشابهی رخ دهد، بدون شک رهبر جمهوری اسلامی اطلاعاتی دقیقتر از آنچه با نمایندگان در میان گذاشته شده است، دارد٬ در نتیجه می توان حدس زد که احیای کمیتههای انقلاب اسلامی در راستای جلوگیری از تکرار حوادثی مشابه در آینده است.
رهبر جمهوری اسلامی به حق از شرایط کشور در وحشت به سر میبرد. او از یک سو با فشارهای کمرشکن اقتصادی و سیاسی بینالمللی مواجه است٬ از سوی دیگر قصد حتی یک قدم به عقب برگشتن هم ندارد. پس لاجرم باید خود را آماده کند تا با مجموعهای از اعتراضات مواجه شود.
آیتالله خامنهای امید دارد که با این تمهیدات در اعتراض بعدی «مستضعفین» حداقل در این ابعاد و تعداد به میدان نیایند؛ اگرچه در جریان سرکوب معترضان آبان ماه امسال آن چنان مرزهای خشونت و سرکوب درنوردیده شد که دیگر پردهای از حرمت بین «مردم» و «حاکمیت» باقی نمانده است.
14 پاسخ
بخدا ترسیده وبیشتر از اونا از مدارس اهل سنت ترسیده و انشاءالله این ظلم هایی رو که به اهل سنت میکنه خدا بهش نشون میده.والان مولانا فضل الرحمان رو گرفته. فکر کرده بلوچا همینطور میشینن نگاه میکنن نخیر شما فکر کردین با گرفتن مولانا میتونین کاری بکنین به والله اینطور نیست (فإنا نسخر منکم کما تسخرون)
آیتالله سیدعلی خامنهای گفت: از خانوادههای قربانیان حوادث اخیر که مسلحانه در درگیری با نیروهای حافظ امنیت کشته شدند دلجویی میکنیم.
رهبر معظم انقلاب،
کار از دلجویی گذشته شرط عقل است هنوز که فاجعهای بدتر از سال۵۷ رخ نداده به ما مخالفان انقلاب بپیوندید تا بتوانیم پیشگیری کنیم.
سرور گرامی،
تنها راه نجات کشور اتحاد ماست که همصدا جمهوری اسلامی را تشویق به انجام دو فوریت نماییم:
1- مذاکره با آقای ترامپ برای دفع تهدیدات خارجی،
2- به رسمیت شناختن حق آزادی بیان مصوب قانون اساسی جهت حل مشکلات داخلی،
با تشکر از توجه شما،
خدا را سپاسگزارم از وجود مبارک چنین رهبری
خوشحالم که رهبری داریم در ایران که غیر قابل پیشبینی از طرف دشمنان است و با تمام مشکلاتی که در ایران داریم اما پیشبینی هاشون اجازه نداده در این موقعیت استراتژیکی که قرار داریم در منطقه، ناامنی سایر همسایگانمون رو داشته باشیم. الحمدلله رب العالمین
عشق یعنی یک خمینی سادگی،،،،عشق یعنی با علی دلدادگی،،،،عشق یعنی دست تو پرپر شده،،،،عشق یعنی یک علی رهبر شده،،،،عشق یعنی لافتی الا علی،،،،عشق یعنی رهبرم سید علی،،،،جانم فدای رهبر
دقیقا
چرک و عفونتای مخفی و عمیق رخنه کرده در نظام داره کم کم به سطح میرسه. الان حذف و برداشتنش راحت تر شده.
به امید خدا به زودی
صدر و ذیل نوشته متناقض است. بالاخره ترسیده یا نترسیده؟ اگر عوامل خارجی دشمن ایران معتقد به ناکارآمدی این رژیم هستند، چه نیازی به این همه تحریم و دسیسه دارند. آنها را به خودشان واگذارند تا از بین بروند. همین امر نشانه ناامیدی آنها از فروپاشی بدون مداخله و بلکه نمایانگر اطمینان آنها به موفق بودن ایران و الگو شدن آن در صورت عدم مداخله بیگانگان است.
این شلوغی ها نیز تکرار ناموفق کودتای ۲۸ مرداد با شعبان بی مخ ها بود که سر دشمنان به سنگ خورد.
دم آقای خامنهای گرم یک تنه جلو همه وایستاده و آمریکا و اسرائیل و اروپا رو پیچونده به هم ! دیگه جیکشون درنمیاد هر روز مخالفینش میگفتن خامنه ای سقوط میکنه اقتصاد ایران متلاشی میشه به ایران حمله میشه !! ولی آقای خامنه ای مقاومت کرد بدون فروش نفت کشور رو اداره کرد آمریکا و اسرائیل جرات حمله پیدا نکردن باید به همچین مردی آفرین گفت تازه کشورهای عربی و اسرائیل مثل سگ از ایران میترسن من که به سیاست و درایت ایشان آفرین میگم هر کشور دیگه ای بود تا حالا داغون شده بود
آیت الله خامنه ای و ترس؟!!!!!!
مارا زسر بریده می ترسانی ؟
گر ما زسر بریده می ترسیدیم
در مجلس عاشقان نمی رقصیدیم
ما فدایی آیت الله خامنه ای و پیرو راه ابا عبدالله اگر به دست هموطنمان سرمان بریده شود هم بازهم عشق و محبتمان را نثار کشور و هموطنمان می کنیم درس امام حسین درس پیروزی خون بر شمشیر و ایستادگی و تقدیم عشق به همه انسانهاست
ما می دانیم که یزید زمان جهان را خریده تا حسین زمان ظهور نکند و وبرای سختی های این مسیر دست هموطنانمان را می بوسیم ودست از مبارزه با اسراییل و آمریکا برنمی داریم جرات دارید نظرم را منتشر کنید ای حامیان آمریکای کثیف ، فیلم ماهیت پلید شما در زندان های ابوغریب در یوتیوب و گوگل خودتون فراوون. بشینید و خودتون رو در آینه اون فیلم ها ببینید ببینید ای منادیان آزادی و حقوق بشر دروغین ببینید با انسان چه کردید …
مسول سایت زیتون
لطفا کامنت را سانسور نکنید. خبر را هم برندارید.
همه مردم باید بدانند که حکومت برنامه وسیعی برای حساب های بانکی
مردم دارد. به بهانه یارانه – طرح معبشت – مالیات بر سپرده و بهانه
های مختلف میخواهند به سراغ پول های مردم بروند. همه باید در مقابل این دسیسه هوشیار باشند.
از هر طریقی بتوانند اب برق گاز
سوخت خصوصی سازی و….. دست
درازی میکنند به جیب مردم.
تمامی هم ندارد ادامه دار هست.
وقتی شهرداری سرویس بهداشتی
عمومی را واگذار میکند به بخش خصوصی و از مردم پول میگیرند تا اخرش ببینید با چه قماشی طرف هستید.
کم آتش بیفروزید، گرانی بنزین در کشوری، آن هم سه برابر اعتراض و صدای مردم را در میآورد.
ولی ورود آشوب گران، از هر نوعی که بوده اند، مشکوک و نامشکوک، بر تندی فضا افزود و طرفداران آشوب و سرکوب را به هدفشان، هر دو طرف، رساند. شما حالا نفت روی این آتش زیر خاکستر نریزید.
و الا مسئولید.
چقدر این سولماز ایکدر تلخ و سیاه می نویسد!
اگر کسی ترسید و وحشت کرد، عقب می نشیند. این نکته ساده را نویسنده نفهمیده است.
و به شعر زیر عمل کرده است! منتهی از اونطرفی!
اگر در کاسه چشمم نشینی
بجز از خوبی لیلی نبینی!
تمام افکار داخل کله رهبر امیزه ای از راست و دروغ و توهمات است ” علیرغم سبزی پاک کنیهای دور و بریهای رهبر که گویا از ان بسیار مشعوف هم میگردد ” حرفها و نظرات و پیش بینیهای او معمولا درست از اب در نمی اید ” او کسیست که بر حسب یک اتفاق نادر به این مقام رسیده که همه کم و بیش از ماهیت ان اتفاق اگاهند اما واقعیت امر این است که خامنه ای (نه رهبر) اماده پذیرش این مقام نبود و خودش هم در روز انتخابش به این موضوع اشاره کرد که باید بحال ملتی که کسی چون من را انتخاب کند خون گریست! در گذر این سی و اندی سال رهبر هیچگاه فرصت این را نیافت تا به خودش بپردازد و ضعفهایش را برطرف کند” بزبان ساده کسی در جائی قرار گرفته که شایسته ان امکان نیست” او حتی شایستگی رهبری یک حزب را هم ندارد” عادات کوچه بازاری او که هنوز هم دست از سرش برنداشته باعث شده که در هر تظاهراتی اولین کسی که مورد بی احترامی قرار میگیرد او باشد! این عادات شامل لجبازی” دشمنی خاله زنک بازی با غرب و امریکا و اسرائیل” رعایت نکردن عدالت و بیطرفی که اولین خصلت یک رهبر بایستی باشد” علیرغم ادعای بصیرت از دیدن افرادی که در اطرافش سواستفاده میکنند غافل است” فکر میکنم قصه های دختر شاه پریان و ملک جمشید و از این قبیل که در کودکی برایش گفته اند هنوز در نزد او زنده است ” خلاصه بزرگترین بی عدالتی به ما ایرانیان تحمیل رهبر است ” چه خود رهبر و چه جایگاه رهبری! ما به ولایت فقیه نیازی نداریم” به رهبر نیاز نداریم” ما به حکومت دینی احتیاجی نداریم!
دیدگاهها بستهاند.